Toukokuun 2022 Kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Ilves Futis-Liigan parissa aktiivisesti toimiva Leena Ryynänen! Leena saa Kuukauden vapaaehtoisena itselleen seuran edustusjoukkueiden kausikortit. Selvitimme, että millainen tyyppi on toukokuun Kuukauden vapaaehtoinen.

Onnittelut valinnasta, Leena! Tahdotko hieman kertoa, että kuka olet ja mitä teet? Ilveksessä ja muutenkin!

”Olen Leena Ryynänen, kolmen lapsen äiti, vaimo ja arkipäivisin tuotekehityksen parissa työskentelevä insinööri. Ilveksen parissa toimin Vuoreksen yhtenä alueyhdyshenkilöistä sekä Vuoreksen D-tyttöjen joukkueenjohtajana ja valmentajana, lisäksi häärään vähän F6-poikien ja F9-poikien joukkueiden taustalla.”

Kuinka kauan olet toiminut vapaaehtoistehtävissä? Jos olet toiminut ennen Ilvestä jossain, niin missä?

”Ilveksessä starttaa nyt kolmas kausi. Erilaisissa vapaaehtoistehtävissä olen ollut mukana monia vuosia niin liikunnan kuin kilta- ja kerhotoiminnan parissa mm. Pyrinnössä, UFOssa ja opiskeluaikana järjestöissä.”

Mitä kaikkia vapaaehtoistehtäviä olet ehtinyt vuosien varrella tekemään?

”Olen ohjannut monenlaista lasten ja aikuisten liikuntaa, mm. pallokoulua, ultimatea, salibandya ja tietenkin jalkapalloa. Lisäksi olen ollut ainakin erilaisissa hallitus- ja organisaatiotehtävissä, toimitsijana, kahvilan pitäjänä sekä ollut mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia turnauksista vuosijuhliin ja kaikkea siltä väliltä.”

Mikä on suosikki tehtäväsi, mitä tekisit kaikkein mieluiten, jos on pakko valita?

”Erilaisten osallistavien ja oivalluttavien tilaisuuksien ja tilanteiden luominen on ehkä kaikkein antoisinta ja niitä saa aikaan niin haastavien tuotekehitystehtävien parissa kuin ihan perus reenien ja pelien aikana. Yhdessä tekeminen, yksilöiden saaminen ylittämään oman suoritustasonsa ja onnistumisten mahdollistaminen on hienointa ja merkityksellistä puuhaa.”

Sinusta sanottiin ”hakuprosessin” aikana muun muassa näin: ”Leena oli siis supertehopakkaus viime vuonna. Hoiti paljon kaikkea ylimääräistäkin. Leena teki siis way beyond yli tehtäviensä.”​ Miltä tällainen huomiointi tuntuu?

”On vissiin tullut laitettua oma lusikka toistenkin soppaan! Mutta siis ainahan se tuntuu hyvältä, jos on pystynyt auttamaan ja saanut jotain aikaiseksikin.”

Miksi sanoisit, että kannattaa lähteä mukaan vapaaehtoiseksi, mitä se antaa esimerkiksi juuri sinulle?

”Monet asiat elämässä yleensäkin ovat kuin jalkapallo, yhdessä voi saavuttaa paljon enemmän kuin yksin koskaan. Se on kuin osien tulo: jos jokainen pystyy antamaan pikkaisen enemmän kuin perussuorituksen, on mahdollisuus saavuttaa yhdessä jotain paljon enemmän, parempaa ja suurempaa tai ainakin yhdessä on hauskempaa. Vapaaehtoistyön mielekkyyttä ja arvoa pohtiessa päätyy helposti elämän suurien kysymysten äärelle: mikä on itselle merkityksellistä, millaisen roolimallin tarjoaa jälkikasvulleen, ja mistä haluat, että sut muistetaan.

Vapaaehtoistyön kautta olen ihan konkreettisesti saanut paljon uusia ystäviä, vastapainoa työlle, oppia ihmisten kanssa toimimisesta, asioiden järjestämisestä ja järjestymisestä, sekä tietenkin saanut suuria tunteita, ja roppakaupalla muistoja ja kokemuksia. Kaikilla asioilla on aina muutakin arvoa kuin rahallinen arvo.”

Mitä asioita odotat eniten futiskesältä 2022?

”Niitä pieniä hetkiä, kun nuori huomaa itsekin oppineensa, osaavansa ja onnistuneensa. Toki myös sitä, kun reenien tai pelin jälkeen menemme pulahtamaan lasten kanssa järveen aurinkoisena kesäpäivänä.”

Bonuskysymys: kuka on suosikki jalkapalloilijasi?

”Suosikki pelipaikkani on keskikentän keskellä, siinä kun saa olla hääräämässä joka suuntaan, rakentamassa hyökkäyksiä, jakamassa palloa laidoille ja tukemassa puolustusta. Keskikentällä vaaditaan hyvää sijoittumista, erinomaista pallon hallintaa, tarkkoja syöttöjä sekä nopeaa tilannetajua ja luovuutta, mistä tulee ensimmäisenä nyt mieleen Glen Kamara.”

Erittäin hieno valinta Leenalta. Onneksi olkoon vielä Kuukauden vapaaehtoiselle!

Tutustu aiempiin Kuukauden vapaaehtoisiin kotisivuilla: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/ -> Kuukauden vapaaehtoinen -juttusarja.

Toukokuun Kuukauden vapaaehtoinen Leena Ryynanen2

Futis-Liigan Vuoreksen D-tyttöjen harjoitukset vauhdissa Tervaslammen puistokentällä.