Koulutukset

Ilves järjestää Palloliiton lasten- ja nuorten vaiheen valmentajakoulutukset seuran sisäisesti. Koulutukset ovat kohdennettu kaikille Ilveksen ja Ilveksen yhteistyöseurojen valmentajille. Myös muista seuroista voidaan ottaa koulutuksiin valmentajia, jos koulutuksissa on tilaa. Jos olet kiinnostunut koulutuksista, ota rohkeasti yhteyttä!

Palloliiton valmentajakoulutuksien lisäksi Ilves pitää laajasti seuran sisäisesti teemakoulutuksia sekä muita toimihenkilö- ja erotuomari/pelinohjaajakoulutuksia.

UEFA B -ja sitä korkeammista valmentajatutkinnosta sekä huippuvaiheen koulutuksista lisää tietoa Palloliiton sivustoilta tästä.

Ylemmille kursseille osallistuminen vaatii seuran hyväksynnän.

Tutustu kursseihin ja ota yhteyttä:

Ilves jalkapallon Valmennusosaamisen kehittäjä (VOK), Petri Plym, 045 6336 884,

Kevään 2022 koulutusten ilmoittautumiset on avattu – tervetuloa!

Ilmoittautuminen vaatii kirjautumisen Palloliiton moodleen. Jos koulutusta ei löydy suoraan linkistä niin se löytyy moodlesta haulla koulutuksen nimellä. Kolutuksiin voi ilmoittautua alta!

 

koulutuspolut

Valmentajakoulutukset

Futisvalmentajan startti- valmentajakoulutus

Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutus

Futisvalmentajan Startti Läntinen Ilves 2022 kevät
14.5. & 5.6. (maksimimäärä 30 osallistujaa)
https://moodle.palloliitto.fi/hrd/skill/68?training=3251

Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutus on ensimmäinen askel Palloliiton valmentajien koulutuspolulla. Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi etätehtäviä.

Koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen valmentaja:

- on tutustunut Palloliiton ja Ilveksen valmennuslinjoihin sekä ymmärtää kokonaisvaltaisen valmennuksen idean
- ymmärtää liikuntamäärien merkitykseen lapsen kasvussa ja kehityksessä
- saa keinoja innostaa pelaajia harjoittelemaan myös omalla ajalla
- on saanut valmiuksia suunnitella ja toteuttaa innostavia harjoituksia, joissa pelaajat ovat aktiivisia
- on saanut valmiuksia kannustavan, turvallisen ja rohkean ilmapiirin rakentamiseen
- on saanut tietoa nykyaikaisesta oppimisen mallista ja keinoja rakentaa oppimista tukevia ympäristöjä

IKÄVAIHEKOULUTUKSET 5-7-vuotiaiden ja 8-11-vuotiaiden valmentajille

Ikävaihekoulutukseen voi ilmoittautua kun on suorittanut Futisvalmentajan startti -valmentajakoulutuksen tai vanhan koulutusjärjestelmän E- tai D-tason. Ikävaihekohtaiset valmentajakoulutukset ja Futisvalmentajan startti -koulutus yhdessä korvaavat aiemman D-tason valmentajakoulutuksen. Koulutuksissa keskitytään ikävaihekohtaisiin painopisteisiin.

Sekä 5-7 -vuotiaiden että 8-11 -vuotiaiden ikävaihekoulutukset sisältävät toteutustavasta riippuen 3-5 koulutuspäivää/iltaa. Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi etätehtäviä.

UEFA C -valmentajakoulutus

UEFA C -valmentajakoulutukseen voi hakea kun on suorittanut vanhan D-kurssin tai jomman kumman uusista ikävaihekoulutuksista.

UEFA C Läntinen Ilves 2022
12.-13.4, 11.-12.6, 20.-21.8.
https://moodle.palloliitto.fi/hrd/skill/255?training=2954

UEFA B ja korkeammat valmentajatutkinnot

Tutustu huippuvaiheen koulutusmahdollisuuksiin tästä!

Futis-Liigavalmentajan tutustumiskurssi

Palloliiton koulutusjärjestelmän uudistuksen myötä tutustumiskurssi ei ole enää virallinen koulutusmuoto. Ilves Futis-Liiga järjestää kuitenkin  yhden illan valmentajan tutusmiskurssin kaikille valmennuksesta kiinnostuneille.

Koulutus järjestetään vallitsevien kokoontumisrajoitusten johdosta etänä teamskoulutuksena. Linkki koulutustapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin.

Koulutuksia on kaksi erillistä tapahtumaa:

Tiistaina 11.5.2021  klo 17.30 - 19.30
Keskiviikko 12.5.2021 klo 17.30 - 19.30

Ilmoittautumislomakkeessa voit valita kumpaan koulutukseen osallistut.

Ilmoittaudu tästä!

Koulutus on ensimmäinen valmentajakoulutuksen taso. Suosittelemme tätä koulutusta käytäväksi kaikille juniorivalmennuksessa mukana oleville, myös joukkueenjohtajille. Valmennuksen tutusmiskurssin suorittaneet voivat halutessaan jatkaa saman kauden aikana Palloliiton Futisvalmentajan startti -koulutukseen.

Seuran sisäiset valmentajakoulutukset

Päivitetään!

Teemakoulutus Jalkapallon Tekniikat Läntinen Ilves 2022 kevät

Teemakoulutus Jalkapallon tekniikat läntinen Ilves 2022 kevät

2.4. & 3.4. (maksimi 25 osallistujaa)
https://moodle.palloliitto.fi/hrd/skill/452?training=3254

Maalivahti C Läntinen Ilves kevät 2022

Maalivahti C Läntinen Ilves kevät 2022

10.4. & 22.5. (maksimimäärä osallistujia 15)
https://moodle.palloliitto.fi/hrd/skill/262?training=3257

Pelinohjaaja- ja erotuomarikoulutukset

Pelinohjaajakoulutus

Leikkimaailman (E- ja nuoremmat juniorit) otteluissa ei käytetä erotuomaria, vaan hänet korvaa pelinohjaaja. Pelinohjaajan toiminnassa korostuu erotuomaria enemmän opastava ja ohjaava rooli. Nuoria pelaajia neuvotaan toimimaan jalkapallosääntöjen ja reilun pelin hengen mukaisesti. Koulutus kestää noin 2 tuntia.

Ilves Futis-Liigassa kaikissa Leikkimaailman turnauksissa ja peli-illoissa kotijoukkueen edustaja (joku vanhemmista) toimii Pelinohjaajana. Pelinohjaajakurssi on suositeltava, mutta ei pakollinen edellytys pelinohjaajana toimimiselle.

Pelinohjaajakoulutuksen käyneet ja erotuomaritoiminnasta kiinnostuneet voivat hakeutua Tampereen piirin erotuomarikerhon järjestämään erotuomarikoulutukseen.

Erotuomarikoulutus

Ilves Futis-Liiga järjestää erotuomarikoulutuksen kaikille pelinohjaakoulutuksen suorittaneille. Erotuomarikurssi on räätälöity Futis-Liiga toimintaan ja mahdollistaa erotuomarina toimimisen FL sarjoissa pientä korvausta vastaan. Tällä kurssilla pääsee hyvin aloittamaan erotuomaritoiminnan ja madaltaa kynnystä siirtyä piirin sarjoihin erotuomariksi.

Piirin erotuomarikoulutus järjestää virallisen erotuomari alkeiskurssin kolmena arki iltana tai viikonloppuna la-su. Piirin erotuomarikoulutus mahdollistaa tuomaroinnin Futis-Liigan lisäksi Tampereen piirin alaisissa sarjoissa ja turnauksissa Pirkanmaan alueella. 

Toimihenkilökoulutukset

Joukkueenjohtajakoulutus Futis-Liiga

Koulutus järjestetään vallitsevien kokoontumisrajoitusten johdosta etänä Teams-koulutuksena. Linkki koulutustapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin.

Koulutuksia on kaksi erillistä tapahtumaa:

Tiistaina 11.5.2021  klo 17.30 - 19.30
Maanantaina 17.5.2021 klo 17.30 - 19.30

Ilmoittautumislomakkeessa voit valita kumpaan koulutukseen osallistut.

Ilmoittaudu tästä!

Futis-Liigan joukkueenjohtajakoulutuksessa tutustutaan Ilveksen jalkapallotoimintaan sekä käydään läpi joukkueen toimintaan liittyvät käytännön asiat joukkueenjohtajan näkökulmasta. Joukkueenjohtajakoulutukseen suositellaan osallistuvan kaikki erityisesti uudet joukkueenjohtajat.

Joukkueenjohtajakoulutus junioriedustus

Päivitetään!

Media- ja viestintäkoulutus

Päivitetään!

Kauppbanneri