Koulutukset

Ilves järjestää Palloliiton lasten- ja nuorten vaiheen valmentajakoulutukset seuran sisäisesti. Koulutukset ovat kohdennettu kaikille Ilveksen omille sekä Ilveksen yhteistyöseurojen valmentajille. Myös muista seuroista voidaan ottaa koulutuksiin valmentajia, jos koulutuksissa on tilaa. Jos olet kiinnostunut koulutuksista, ota rohkeasti yhteyttä!

Palloliiton valmentajakoulutuksien lisäksi Ilves pitää laajasti seuran sisäisesti teemakoulutuksia sekä muita toimihenkilö- ja erotuomari/pelinohjaajakoulutuksia.

UEFA B -ja sitä korkeammista valmentajatutkinnosta sekä huippuvaiheen koulutuksista lisää tietoa Palloliiton sivustolta tästä.

Ylemmille kursseille osallistuminen vaatii seuran hyväksynnän.

Tutustu kursseihin ja ota yhteyttä:

Valmennusosaamisen kehittäjä (VOK): Matti Tuominen, 040 8448 777, .

Ilmoittautuminen vaatii kirjautumisen Palloliiton Moodleen. Jos koulutusta ei löydy suoraan linkistä, niin se löytyy Moodlesta haulla koulutuksen nimellä. Kolutuksiin voi ilmoittautua alta!

Valmentajan polut 2023 2024 sivut

Valmentajakoulutukset

Futisvalmentajan startti -koulutus

Futisvalmentajan startti -koulutus on ensimmäinen askel Palloliiton valmentajien koulutuspolulla. Koulutus sisältää koulutuspäivien lisäksi etätehtäviä.

Lue lisää koulutuksen sisällöistä ja tavoitteista Palloliiton verkkosivuilta.

Kauden 2024 aikana järjestetään 3-4 Futisvalmentajan startti -koulutusta.

Ilmoittaudu mukaan seuraavaan koulutukseen tästä: https://moodle.palloliitto.fi/hrd/skill/68?training=5820

Ikävaihekoulutus

Ikävaihekoulutukseen voi ilmoittautua kun on suorittanut Futisvalmentajan startti -koulutuksen.

Ikävaihekoulutuksen ja valinnaisen teemakoulutuksen suorittamisen jälkeen valmentaja voi hakeutua UEFA C -koulutukseen.

Lue lisää koulutuksen sisällöistä ja tavoitteista Palloliiton verkkosivuilta.

Seuraavat ikävaihekoulutukset kauden 2024 aikana.

Seuraavan ikävaihekoulutuksen päivät ovat la 9.3., la 23-3. ja la 27.4.

Ikävaihekoulutukseen voi ilmoittautua mukaan tätä kautta

El0-syyskuussa 2024 järjestetään myös ikävaihekoulutus. Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan kesän aikana.

UEFA C -valmentajakoulutus

UEFA C -valmentajakoulutukseen voi hakea kun on suorittanut Ikävaihekoulutuksen ja valinnaisen teemakoulutuksen. Kurssille pääseminen vaatii kouluttajien hyväksynnän.

UEFA C -koulutus on kolmen viikonlopun koulutus sekä harjoitus- ja ottelututorointi omassa ympäristössä. Päivien arvioitu kesto on 9:00-18:00.

Lue lisää koulutuksen sisällöistä ja tavoitteista Palloliiton verkkosivuilta.

Seuraava UEFA C -koulutuskokonaisuus alkaa 3.-4.2.2024. Koulutuksen muut päivät 16.-17.3. ja 8.-9.6.

Pääset ilmoittautumaan mukaan täällä.

UEFA B -ja korkeammat valmentajatutkinnot

Lue lisää koulutuksen sisällöistä ja tavoitteista Palloliiton verkkosivuilta.

Keskustele mahdollisuudesta osallistua näihin koulutuksiin seurasi valmennuspäälliköiden kanssa.

Futsal C

Futsal C -valmentajakoulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia futsalpelaajien ja -joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen.

Lajisisällöllisesti koulutus painottuu futsalpelaajien henkilökohtaisten teknisten ja taktisten taitojen sekä 2-3 pelaajan yhteistyötaitojen kehittämiseen. Lisäksi koulutuksessa perehdytään futsaljoukkueen hyökkäys- ja puolustuspelaamisen, mukaan lukien erikoistilannepelaamisen, perusteisiin. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Futisvalmentaja startti – ja Ikävaihekoulutukset suorittaneille valmentajille.

Koulutukseen osallistuvilta valmentajilta edellytetään etätehtävien ja valmennusosaamista arvioivan näyttökokeen suorittamista koulutuksen läpäisemiseksi. Koulutuksen hyväksytty suorittaminen antaa myös valmiudet hakeutua SPL:n valtakunnallisesti järjestämään UEFA Futsal B -valmentajakoulutukseen.

Teemakoulutukset

Pelianalyysit

 

Maalivahti D

 

 

Jalkapallon tekniikat

La-su 13.-14.4.2024, klo 8:30-18:30, paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautumaan pääset tästä.

Tavoitteen asettelu

Jalkapallon fyysinen harjoittelu

Seuran sisäiset valmentajakoulutukset
Futis-Liigavalmentajan tutustumiskurssi

Palloliiton koulutusjärjestelmän uudistuksen myötä tutustumiskurssi ei ole enää virallinen koulutusmuoto. Ilves Futis-Liiga järjestää kuitenkin kahden illan valmentajan tutusmiskurssin kaikille valmennuksesta kiinnostuneille.

Koulutuksia on kaksi erillistä tapahtumaa, ilmoittautumislomakkeessa voit valita kumpaan koulutukseen osallistut. Seuraava tutustumiskurssi järjestetään Futis-Liigan kauden 2024 alussa.

Suosittelemme tätä koulutusta käytäväksi kaikille juniorivalmennuksessa mukana oleville, myös joukkueenjohtajille. Valmennuksen tutusmiskurssin suorittaneet voivat halutessaan jatkaa saman kauden aikana Palloliiton Futisvalmentajan startti -koulutukseen.

Pelinohjaaja- ja erotuomarikoulutukset

Pelinohjaajakoulutus

Ilves järjesti yhdessä Tampereen Erotuomarikerhon kanssa Pelinohjaajakoulutuksen torstaina 23.2. kello 17:00-19:00. Koulutus järjestettiin Pirkkahallilla, Tähtien Salissa.

Leikkimaailman (E- ja nuoremmat juniorit) otteluissa ei käytetä erotuomaria, vaan hänet korvaa pelinohjaaja. Pelinohjaajan toiminnassa korostuu erotuomaria enemmän opastava ja ohjaava rooli. Nuoria pelaajia neuvotaan toimimaan jalkapallosääntöjen ja reilun pelin hengen mukaisesti. Koulutus kestää noin 2 tuntia.

Ilves Futis-Liigassa kaikissa Leikkimaailman turnauksissa ja peli-illoissa kotijoukkueen edustaja (joku vanhemmista) toimii Pelinohjaajana. Pelinohjaajakurssi on suositeltava, mutta ei pakollinen edellytys pelinohjaajana toimimiselle.

Pelinohjaajakoulutuksen käyneet ja erotuomaritoiminnasta kiinnostuneet voivat hakeutua Tampereen piirin Erotuomarikerhon järjestämään erotuomarikoulutukseen.

Erotuomarikoulutus

Ilves Futis-Liiga järjestää erotuomarikoulutuksen kaikille pelinohjaakoulutuksen suorittaneille. Erotuomarikurssi on räätälöity Futis-Liigan toimintaan ja mahdollistaa erotuomarina toimimisen F-L:n sarjoissa pientä korvausta vastaan. Tällä kurssilla pääsee hyvin aloittamaan erotuomaritoiminnan ja madaltaa kynnystä siirtyä piirin sarjoihin erotuomariksi.

Piirin erotuomarikoulutus järjestää virallisen erotuomari alkeiskurssin kolmena arki iltana tai viikonloppuna la-su. Piirin erotuomarikoulutus mahdollistaa tuomaroinnin Futis-Liigan lisäksi Tampereen piirin alaisissa sarjoissa ja turnauksissa Pirkanmaan alueella.

Lue tuomaritoiminnasta lisää täältä: https://ilvesfutisliiga.fi/tuomareita-tarvitaan-aina-kiinnostaako-tuomarointi/.

Toimihenkilökoulutukset

Joukkueenjohtajakoulutus Futis-Liiga

Futis-Liigan joukkueenjohtajakoulutuksessa tutustutaan Ilveksen jalkapallotoimintaan sekä käydään läpi joukkueen toimintaan liittyvät käytännön asiat joukkueenjohtajan näkökulmasta. Joukkueenjohtajakoulutukseen suositellaan osallistuvan erityisesti kaikki uudet joukkueenjohtajat.

Koulutuksia on kaksi erillistä tapahtumaa, ilmoittautumislomakkeessa voit valita kumpaan koulutukseen osallistut.

Ilmoittautumislinkit päivittyvät myöhemmin.

Joukkueenjohtajakoulutus junioriedustus

Sivua päivitetään myöhemmin!

Media- ja viestintäkoulutus

Sivua päivitetään myöhemmin!

Kauppbanneri