Naisten edustusjoukkueen Pessia Purhonen kehittämässä seurakulttuuria! Kuva: Joope Erkkilä.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöpelaajia vahvemmin lajiin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria Kansallisen Liigan otteluissa. Tyttöjoukkueilla viidellä alueella Suomessa on mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko tyttöjä, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avulla tyttöpelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon. Ohjelma tuo lisää juniorijoukkueita Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa tyttöpelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo tyttöpelaajille paikallisia roolimalleja ja esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat tyttöjoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla tyttöjoukkueilla on eri alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa (Pääkaupunkiseutu, Tampere, Kuopio, Oulu) liigaseuraan.

Ohjelmassa ovat Ilveksen lisäksi mukana FC Honka, HJK, KuPS ja ONS.

”Mukaan hakeneet ja valitut Kansallisen Liigan seurat ovat rekrytoineet puolipäiväisen koordinaattorin työskentelemään ohjelman parissa omalla alueellaan. Tavoitteena on inspiroida kullakin alueella kattavasti tyttöjoukkueita valmentajineen mukaan ohjelmaan ja kohtaamaan huippupelaajia sekä arjessa että ottelutapahtumissa”, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on uusi mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

”Jotta jalkapallo naisten ja tyttöjen lajina kasvaa ja kehittyy, on tärkeää rakentaa kulttuuria, jossa tytöt pääsevät kohtaamaan esikuviaan sekä arjessa että ottelutapahtumissa. Siksi on hienoa, että pääsemme luomaan näitä yhteyksiä Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kautta”, koordinaattorina aloittava Ilveksen tyttö- ja naisjalkapallon lähettiläs, Pipsa Saarilahti iloitsee.

”Olemme Ilveksessä jo olleet rakentamassa aiempina vuosina kummipelaajatoimintoja ja erilaisia matalan kynnyksen pelaajavierailuja, futisleirejä ja tapaamisia liigajoukkueen ja junnujen välillä. Tämä ohjelma tukee hienosti jo aloitettuja toimintoja ja pystymme syventämään yhteistyötä entistä laajemmalle joukolle. Toivotammekin kaikki alueemme juniorijoukkueet lämpimästi mukaan yhteiseen ohjelmaan”, Pipsa jatkaa.

Ilmoita oma juniorijoukkueesi Kuopion, Oulun, Pääkaupunkiseudun tai Tampereen lähialueilta mukaan ohjelmaan täällä: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=QoyTRgiWjUWyXocTNiqZkbS-rvB5RdNMjIqpOGA24iNURU1ZSldJRUVRRE1WTjlUUlpNUEpISUZRQy4u.

Ohjelmaan pystytään ottamaan mukaan rajattu määrä joukkueita ja ilmoittautuminen mukaan päättyy keskiviikkona, 25. toukokuuta mennessä.

Lisätietoja Tulevaisuuden tähdet -ohjelmasta voi kysyä:

Pipsa Saarilahti
Ilves jalkapallo

Heidi Pihlaja
Suomen Palloliitto

040 843 2370

Tulevaisuuden tähdet Ilves 1080x1350