Junioriedustusjoukkue Ilves P12 on lähdössä perjantaina joukkueen ensimmäiseen ulkomailla järjestettävään turnaukseen. Kyseessä on Alankomaissa kuudetta kertaa järjestettävä ja arvostettu kansainvälinen kutsuturnaus Rood-Wit U10 Tournament.

Tämän vuoden ”painoksessa” nähdään Ilveksen lisäksi muun muassa Manchester City, Liverpool, Ajax, Juventus ja Anderlecht. Turnaus käydään lauantaina ja sunnuntaina, 4.-5. kesäkuuta, verkkosivut löytyvät tästä: https://www.roodwittournament.nl/en/content/247/.

Alankomaihin lähtevän Ilveksen P12-joukkueen pelimiehet Jose ”JJ” Järvinen ja Daniel ”Dannu” Karp kertoivat fiiliksistään ensimmäisen ulkomailla pelattavan turnauksen alla!

Miltä tuntuu, jännittääkö lähteä ulkomaille turnaukseen?

Jose: ”No aika hyvältä. Kiva saada erilaisia vastustajia, mitä Suomessa. Varmaan joutuu puolustamaan vähän enemmän mitä täällä.

Ootteko joutunut Suomessa puolustamaan sitten ollenkaan?

Jose: ”Noh, HJK:ta vastaan, mutta muuten ei.”

Daniel: ”No onhan se kiva lähteä reissuun ja pelaamaan tuollaisia huippuseuroja vastaan. Tulee varmasti tosi tiukkoja matseja.”

Muistatteko, että keitä teillä on turnauksessa vastassa?

Jose: ”Alkulohkossa on vastassa Ajax, FC Köln, Club Brugge, Kööpenhamina ja Rood-Wit.”

Miltäs tuntuu päästä pelaamaan esimerkiksi Ajaxia ja muita huippuja vastaan?

Jose: ”Ihan kivalta tuntuu päästä pelaamaan yhtä maailman parhaita seuroja vastaan. Varmaan joutuu paljon puolustamaan, mutta vastahyökkäyksistä ne maalit sitten tulee.”

Daniel: ”Varmaan tosi tiukkoja pelejä. Voittamaan me kuitenkin lähdetään!”

Keitäs muita turnauksessa on mukana, tiedättekö?

Pojat: ”Noh, on siellä Liverpoolia, Manchester Cityä, Juventusta..”

Turnauksessa on mukana myös kovia hollantilaisia seuroja, kuten PSV ja Feyernoord.

Minkälaisia tavoitteita pojilla on Hollannin reissua varten?

Jose: ”Tavoitteena on, että tekisi paljon maaleja ja saisi tilanteita rakenneltua.”

Daniel: ”Toivoisin, että saisi kehityttyä ja voisi pelata siellä yhden elämänsä parhaan pelin.”

Onko teillä jotain terveisiä, joita haluaisitte kertoa jutun lukijoille?

Jose: ”Kannattaa kannustaa kotona, vaikka ette olisi paikan päällä!”

Daniel: ”Katsokaahan pelejä!”

Loppuun vielä: oletteko siitä samaa mieltä, että turnauksen vastustajat, kuten Ajax toimii hyvänä mittarina sille, että missä mennään?

”Joo!”, pojat tuumaavat lähes yhteen ääneen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

P12 Daniel Dannu Karp

Kuvassa Daniel “Dannu” Karp!

Rood-Wit U10 Tournamentissa on neljä kuuden joukkueen lohkoa. Ilveksen pojat pelaavat kolmoslohkossa ja pelit alkavat lauantaina klo 10.40, vastassa saksalaine 1.FC Köln joukkue. Lohkojen joukkueet ja tulosseuranta löytyvät täältä: https://www.roodwittournament.nl/en/toernooi/poules/367/.

Kansainväliset turnaukset alkavat pyöriä taas pikkuhiljaa. Ilveksen kansainvälisen toiminnan vastaava Marco Baruffato kertoi lisää kansainvälisestä toiminnasta ja turnauksista. Esimerkiksi Rood-Wit Tournamentiin ei ole helppoa päästä.

”Lopulta pitkän koronan aiheuttaman tauon jälkeen Ilveksen kansainvälinen toiminta käynnistyy taas asteittain. Ilves on rakentanut kansainvälistä yhteistyöverkostoa useiden seurojen ja turnausjärjestäjien kanssa jo viimeisen 6 vuoden aikana.

Kansainvälinen turnausyhteistyö onkin osa Ilves-pelaajapolkua. Ilves P12:lle on nyt upea kokemus tarjolla Hollannissa, Rood-Witin turnauksessa.

Tähän turnaukseen on erittäin vaikea päästä, sillä se on yksi Euroopan parhaista ikäluokan turnauksista ja tarjolla vain 24 kutsujoukkueelle.”

Ilveksen valmennusosaamisen kehittäjä (VOK) Petri Plym matkustaa myös joukkueen mukana seuraamaan eurooppalaista ikäluokan huippufutista ja laatii raportin kansainvälisen pelin vaatimuksista alueellisen valmennuskoulutuksen käyttöön. ”Petellä” onkin jo kokemusta Rood-Wit-turnauksesta, kun hän on osallistunut Ilveksen valmentajana vuosien 2016 ja 2017 turnauksiin.

”Hienoa päästä taas pitkästä aikaan näkemään ja mittaamaan missä Ilves-juniorit menevät kansainvälisessä vertailussa. Varmasti joudutaan tiukoille ja joudutaan sopeutumaan erilaisiin pelin teknistaktisiin ja fyysisiin vaatimuksiin”, Plym toteaa.

Tsemppiä turnaukseen pojille!

P12 Jose JJ Jarvinen

Kuvassa Jose “JJ” Järvinen!