T18 SM-sarja käynnistyy tänä viikonloppuna. Kymmenen joukkueen kaksinkertainen sarja kestää aina lokakuun alkupäiville saakka, joten pitkä rupeama on tytöillä tiedossa. Omassa alkulohkossaan toiseksi sijoittunut Ilves kohtaa sarja-avauksessaan lohkon tappioitta voittaneen HJS:n. Ottelu pelataan lauantaina 23.3. klo 13 Pirkkahallissa.

Tasaisessa alkulohkossaan Ilves varmisti paikan SM-sarjaan vasta viimeisessä ottelussa. Päävalmentaja Mariani “Mami” Wettervik uskoo siitä olevan joukkueelle hyötyä alkavaan sarjaan.

Iso hyöty joukkueen itseluottamukselle oli se, että joutuivat todella tiukkaan paikkaan josta hoitivat itsensä jatkoon kunnialla. Luotan siihen, että se kantaa meitä myös loppukaudella. Tiedämme kovien pelien olevan edessäpäin, mutta nyt pelaajilla on kokemus siitä, että yhdessä kovasti töitä tekemällä tulostakin syntyy. Sitoutuminen yhteiseen päämäärään kantaa meitä pitkälle.

Osa joukkueen pelaajista pelaa myös niin Kansallista Liigaa kuin Ykköstäkin, joten kokoonpano tulee melkoisesti elämään kauden aikana. Se ei kuitenkaan Mamia huoleta.

Teemme jatkuvasti tiivistä yhteistyötä Anssin (Ylinen, edustus) ja Mossen (Mostafa Modabberian, N2) kanssa ja viilaamme jokaiseen viikonloppuun ja jokaiseen peliin kokoonpanot kuntoon. Varmistamme totta kai, että meillä on paras ja iskukykyinen joukkue joka sarjassa, mutta samalla huolehdimme riittävästä peliajasta kaikille.

Mami lupaa suojattiensa pelaavan erittäin yleisöystävällistä jalkapalloa ja toivookin katsomoiden täyttyvän runsaslukuisista ilveksen kannattajista.

Me tulemme olemaan melkoisen aggressiivinen joukkue, emme tule juurikaan perääntymään. Prässipelaaminen tulee olemaan hyvin aggressiivista ja hyökkäyksiin lähdemme erittäin voimakkaasti. Passiiviseksi meitä ei voida kutsua missään vaiheessa. Toivottavasti katsojat löytävät tiensä myös meidän peleihin.

Alkavaa sarjaa Mami kuvailee tasaiseksi, josta ennakkosuosikkia ei löydy.

Sarjassa on todella monta hyvää suosikkia. En oikein osaa nimetä näin etukäteen ketään ennakkosuosikkia. Paitsi tietenkin Ilveksen! Tasaisessa sarjassa tulee todennäköisesti voimasuhteet heilahtamaankin pitkän kauden aikana.