T18 SM: ILVES – HJS 1-2 (0-1)

Ilves sai T18 SM-sarjan avauksessaan Pirkkahalliin vastaansa hämeenlinnalaisen HJS:n. Tiukka ja tasainen ottelu päättyi vieraiden niukaan voittoon, molempien joukkueiden esittäessä pirteitä otteita.

HJS:n Aino Lamberg vei joukkueensa johtoon avausjakson puolessa välissä ja tuolla maalilla joukkueet lähtivät myös tauolle. Veera Sipilä toi Ilveksen tasoihin toisen jakson alkupuolella, mutta vieraiden Emmi Ylä-Soininmäki teki reilu kymmenen minuuttia ennen loppua voittomaalin.

Ilves sai aikaiseksi vielä hyvän loppukirin, joskin se avasi myös vieraille tilaisuuksia lisätä johtoaan. Maaleja ei enää kuitenkaan nähty, kiitos loistavasti pelanneiden maalivahtien Hope Lyongan (Ilves) ja Vilma Qvistin (HJK).

Päävalmentaja Mariani Wettervik oli lopputulosta lukuunottamatta tyytyväinen suojattiensa esityksiin.

Hyvä ja tasapainoinen peli, jossa molemmilla joukkueilla oli hyvin maalipaikkoja. Pelin lopussa saatiin vielä hyvä paine päälle, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. Vastustajallakin oli lopussa hyviä paikkoja, mutta meidän maalivahti torjui ne loistavasti. Paljon parempi peli, mitä oli edellinen harjoitusottelu tai keskinäinen kamppailu SM-karsintasarjassa. Harmittaa ettei saatu tasoitusta tehtyä, mielestäni tasuri olisi ollut ihan oikea tulos ottelusta.

Ilveksen kokoonpano:
12 Hope Lyonga (mv)
6 Siiri Aalo 66′ -> 26 Veera Lehmusto
7 Kaisla Pasanen 46′ -> 12 Elina Tuomi-Nikula
15 Emma Riikonen
20 Elsa Itälinna
36 Nelli Juhola
48 Neea Pyhtilä
59 Helmi Mujunen
62 Jenna Wettervik
77 Lotta Tolvanen
86 Veera Sipilä

Vaihtopelaajat:
58 Sofia Hyrkäs (mv)
18 Cicilia Lyonga

Maalit:
23′ 0-1 Aino Lamberg
52′ 1-1 Veera Sipilä
78′ 1-2 Emma Ylä-Soininmäki

Varoitukset:
73′ Jenna Wettervik (Ilves)

Seuraavan ottelunsa Ilves pelaa lauantaina 6.4. Espoon Laaksolahden kentällä, FC Espoon toimiessa emäntänä klo 12 alkavassa ottelussa. Seuraavaa kotiottelua joudutaankin odottamaan kuukauden verran, sunnuntaina 28.4. Kauppi 2:lle saapuu vieraaksi PKKU klo 14 alkavaan otteluun.