P20 tavoittelee SM-sarjapaikkaa tasaisesta lohkosta

Ilveksen P20 haki Kauniaisista erittäin tärkeät pisteet voittamalla 1-2 GrIFK:n. Onni Kimari ja Samu Rainio tekivät Ilveksen maalit tässä kuuden pisteen ottelussa. Näin Ilves nousi pisteen päähän ottelun enemmän pelanneesta Granista, joka pitää hallussaan viimeistä karsintapaikkaa varsinaiseen SM-sarjaan. Päävalmentaja Mikko Rainio oli helpottunut pelin jälkeen.

Voitto ja kolme tärkeää pistettä maistuvat vaikean jakson jälkeen, mutta eniten lämmittää joukkueen osoittama sitoutuminen ja taistelutahto. Meitä vastaan oli tehty helppoja maaleja parissa viime pelissä, joten nyt päätimme yhdessä, että vastustaja pidetään poissa vaarallisilta paikoilta. Pojat puolustivat päättäväisesti sekä yksilöinä että kollektiivina, eikä Granilla ollut juuri asiaa meidän boksiin. Jos ja kun perusasiat pallottomassa vaiheessa tehdään yhtä ryhdikkäästi myös jatkossa, kasvaa pistetilikin toistaiseksi nähtyä vauhdikkaammin.

P17 jatkaa oman lohkonsa kärjen tuntumassa

Ilves ei tuntenut sääliä vierailessaan Vaasassa pisteittä olevan WFA:n vieraana, vaan otti voiton peräti 1-7 lukemin. Maaleista vastasivat Juho Toivonen, Viljami Lindman, Tobias Kuula, Aapeli Räsänen sekä hattutempun paukuttanut Valtteri Lehtomäki. Ilves on lohkossaan toisena, pisteen päässä kärjessä olevaa FC Lahtea perässä. Päävalmentaja IIkka Miettinen oli luonnollisesti tyytyväinen.

Hyvää pelaamista meiltä kohtalaisen rankan harjoitusviikon jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla kesti aikansa löytää tilat vaarallisilta alueilta WFA:n matalan blokin takaa mutta pelin edetessä pelaajat pääsivät jatkuvasti enemmän ja enemmän vastustajan boksiin maalivahdin ja puolustuslinjan väliseen tilaan. Pallollisessa vaiheessa oli hyvin erilaisia rytmejä lyhyiden syöttöjen kombinaatioista isompien tilojen käyttämiseen mikä teki WFA:lle vaikeaksi puolustamisen. Kokonaisuudessaan hyvin tasapainoinen ottelu meiltä.

Kolmen viikon tauko sarjapeleistä ei kuitenkaan kokonaan taukoa peleistä.

Halusimme kaksi kovaa harjoituspeliä ennen pientä taukoa mikä pidetään pääsiäisen aikana, eli pelaamme lauantaina Kaupissa KäPa:a vastaan ja seuraavan viikon keskiviikkona Vuoreksessa Turun Interiä vastaan. Eli Inter-peliin asti joukkue harjoittelee normaalisti ja sen jälkeen otetaan vajaan viikon tauko.