Ilveksen SM-karsintosarjoihin osallistuvat joukkueet pelasivat kaikki viime viikonloppuna ja hiihtolomasta huolimatta pelaavat tulevanakin viikonloppuna. Kaikilla kolmella joukkueella on jatkoonpääsy vielä omissa käsissä.

P20-joukkue koki karvaan kotitappion 1-3 sunnuntaina VPS:lle. Päävalmentaja Mikko Rainio kommentoi ottelua seuraavasti: “Korkeatasoinen ja kovatempoinen ottelu kahden laadukkaan joukkueen välillä. VPS oli parin Veikkausliigassakin esiintyneen pelaajan tukemana piirun verran terävämpi ja kliinisempi ratkaisualueilla. Me makselemme vielä kehittymisen kannalta välttämättömiä oppirahoja näissä kovimmissa otteluissa”.

Kolmen ottelun jälkeen Ilves on kuudennella sijalla lohkossaan, joka oikeuttaisi karsimaan pääsystä varsinaiseen SM-sarjaan. Seuraavan ottelunsa Ilves pelaa sunnuntaina Nokialla, kun NoPS isännöi klo 13 alkavaa jännitysnäytelmää Menkalan kentällä.

T18-joukkue otti kauden avausvoittonsa PKKU:sta sunnuntaina 3-1 lukemin. Talenttivalmentaja Mostafa Modabberian oli luonnollisesti tyytyväinen tulokseen.

Olemme tosi tyytyväisiä miten pelaajat pystyivät pelaamaan paineen alla. Pystyimme luomaan molemmilla puoliajoilla laadukkaita maalipaikkoja, jota haluamme toistaa myös tulevassa pelissä”

Karsintasarjan viimeisessä ottelussaan Ilves kohtaa lauantaina KuPS:n Kuopiossa. Erittäin tasaisessa lohkossa on ainoastaan HJS varmistanut paikkansa SM-sarjaan, kaikki muut joukkueet ovat kahden pisteen siäsllä toisistaan

P17-joukkue palasi lauantaina takaisin voittojen tielle, kun P-Iirot kaatui Pirkkahallissa peräti 5-0. Päävalmentaja Iikka Miettinen oli mielissään joukkueen palattua omalle tasolleen.

Tällä kertaa oli vähän tahmeaa pelaamista. Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot puolusti hyvin boksiansa ja oli haastava päästä hyville maalipaikoille. Pelin tempo oli matala ja mukauduimme siihen liikaa ensimmäisen jakson aikana. Toisella puoliajalla löysimme paremmin hetket milloin nostaa pelin tempoa ja saimme luotua enemmän malipaikkoja, mistä teimme myös tarvittavat maalit.

Ottelu oli käytännössä koko ajan meidän kontrollissa ja pystyimme pitämään vastustajan paria vastahyökkäystä lukuunottamatta poissa meidän boksista. Kokonaisuudessaan jokaiselta pelaajalta ihan kelvollinen ottelu ja mielestäni ansaitusti pisteet meille.

Lohkossaan toisena oleva Ilves matkustaa sunnuntaina Vaasaan VIFK:n vieraaksi. Sarjatilanne on lohkossa suhteellisen tasainen ja kamppailu pisteistä tulee Vaasassakin olemaan kova.