Kaikki kolme SM-karsintasarjoihin osallistuvaa joukkuettamme pelasivat hiihtolomasta huolimatta viikonloppuna. T18-joukkue otti Kuopiosta upean voiton ja varmisti näin paikkansa SM-sarjaan. P20 ja P17-sarjat ovat vielä kesken, mutta varsinkin P17-joukkueen kohdalta tilanne näyttää todella hyvältä.

P20 vieraili Nokialla, missä kotijoukkue oli vahvan avausjaksonsa ansiosta lopulta maalin verran parempi. Ilveksen sijoitus on tällä hetkellä seitsemäs, jolla joukkue on pisteen päässä mahdollisuudesta päästä SM-sarjaan. Otteluita on toki vielä peräti 14 jäljellä. Päävalmentaja Mikko Rainiota jäi vaisu avausjakso harmittamaan syystäkin.

Kaivettiin itsellemme turhan syvä kuoppa alussa, kun päästettiin kaksi helppoa maalia vapaapotkuista. Emme olleet ensimmäisellä puoliajalla muutenkaan ihan terävimmillämme, mutta mitään varsinaista hätää meillä ei pelillisesti ollut. Toisen puoliajan esitys oli ryhdikäs ja varsin selvää meidän hallintaa. Maaleja aloimme tehdä vähän liian myöhään, joten kiri jäi torsoksi. Ei muuta kuin lisää töitä ja kohti seuraavaa peliä!

Seuraava peli on tulevana lauantaina klo 12 Kauppi 2:lla, vastaan juoksee Espoon Tikka.

Screenshot 2024 03 04 at 09 55 23 NoPS – Ilves P20 SM karsintasarja

T18-joukkue oli tiukan paikan edessä ennen karsintasarjan viimeistä ottelua. Kuopiosta oli otettava vähintään piste, jotta mahdollisuudet päästä jatkoon olisi ollut olemassa. Joukkue ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan nappasi hienon 1-3 vierasvoiton ja nousi lohkokakkoseksi. Talenttivalmentaja Mostafa Modabberian oli ottelun jälkeen tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

Kovassa paikassa taas pystyttiin suoriutumaan todella hyvin. Henkisesti ollaan kasvettu joukkueena tässä kuukauden aikana paljon ja se näkyi myös tänään kentällä. Nyt katseet kohti SM-sarjaa.

Screenshot 2024 03 04 at 10 04 09 KuPS – Ilves T18 SM karsinta

P17-joukkue otti kauden neljännen voittonsa, kun Vaasassa isäntänä toimi VIFK. Ilves on nyt lohkossaan toisena, kaksi pistettä puhtaalla pelillä olevaa KuPS:ia perässä. Päävalmentaja Iikka Miettisen oli helppo jälleen kehua joukkuettaan.

Joukkue jatkoi laadukasta pelaamista tällä kertaa Vaasassa. Alla oli hyvä harjoitusviikko missä pelaajat olivat keskittyneempiä kuin parilla edellisellä viikolla ja se tuntui siirtyvän peliin hyvin. VIFK on hyvin organisoitu joukkue joka puolustaa laadukkaasti ja on vaarallinen vastahyökkäyksissä mutta pystyimme silti luomaan paljon maalipaikkoja.

Pallonmenetysten jälkeen tilanteenvaihtojen kontrolli oli vähän heikkoa ensimmäisellä puoliajalla, mistä VIFK teki omat maalinsa, mutta toisella puolikkaalla topparit ja keskikenttä tekivät hienosti töitä että tämä saatiin korjattua. Hyökkäyspeli on ollut viime ottelut hyvää, vauhdikasta ja monipuolista ja sama meno jatkui myös tässä ottelussa.

Joukkue pelaa seuraavaksi tämän viikon sunnuntaina Kauppi 2:lla, jossa klo 12 alkavaan otteluun saapuu vastustajaksi RoPS.