Ilveksen perinteinen hiihtolomaleiri oli jälleen kerran erittäin suosittu tapahtuma. Erittäin ilahduttavaa oli tyttöjen iso osallistumisprosentti sekä varsinkin maalivahdeille suunnatun oman ohjelman kiinnostus.

Maalivahtien omaa leiriä veti seuran maalivahtivalmennuksesta vastaava Kalle Heltonen. Hän näki leirin auttaneen nuoria maalivahteja paljonkin ja uskoo maalivahtien määrän lisääntyvän seuraavalle leirille.

Erittäin hyvä ja antoisa kolmipäiväinen on takana. Olemme käyneet läpi perustorjuntoja, heittäytymisiä, reaktiotorjuntoja sekä 1vs1 -tilanteita. Erittäin innokkaita maalivahteja leirillä oli ja varmasti myös oppivat paljon uutta.

Hiukan haastavaa oli aluksi maalivahtien melkoisen isot tasoerot, jotka kuitenkin kaventuivat melko nopeastikin. Näki selvästi, että usealle maalivahtivalmennus oli ikävä kyllä vielä harvinaista. Nyt kun sitä oli tarjolla, niin siihen tartuttiin todella innostuneesti.

Käytimme myös kenttäharjoittelun tauot tehokkaasti hyväksemme. Pidimme maalivahtiaiheisia tietovisoja, katsoimme videolta heidän omia torjuntojaan harjoituksista ja pääsivät he kertomaan miten heistä itsestään oikein tuli maalivahteja.

Uskon myös, että tällaisella spesiaaliharjoittelulla herätetään enemmän kiinnostusta ryhtyä maalivahdiksi. Maalivahdin roolia ei tarvitse mitenkään ylikorostaa, mutta tuomme esimerkkejä siitä mitä polkua pitkin mennään maalivahtina.

Leirin vetäminen oli loistavaa vaihtelua normaali arkeen. Nyt kun varsinainen joukkuetoiminta on ollut tauolla, niin tästä on saanut taas uutta virtaa jatkaa heidän parissaan.