Ilves jalkapallo panostaa tulevaisuudessa entistä vahvemmin seuran valmentamisen digitaalisiin työkaluihin. Seura on solminut monivuotisen sopimuksen valmennuksen mobiiliratkaisuja tarjoavan CoachToolsin kanssa. Ilves yhdistää toimintojaan ja tuo kaikkien valmentajien käyttöön nykyaikaiset valmennuksen työkalut.

CoachTools-valmennusalustaa on testattu kuudessa eri Ilveksen joukkueessa menneen kauden aikana. Hyvien kokemuksien perusteella valmennusalusta laajenee seuran kaikkiin junioriedustusjoukkueisiin.

”Lähdimme kauden 2021 alussa CoachToolsin kanssa yhteistyöhön huippuvaiheen (B-juniorit ja vanhemmat) joukkueiden kanssa. Tavoitteenamme oli löytää valmentamisen työkalu, joka tukee ja helpottaa laadukasta valmennusarkea. Vaatimuksena työkalulle oli helppokäyttöisyys, tarvittavat valmennuksen työkalut yhdellä alustalla, sekä tietysti tiedon kerääminen ja dokumentointi toiminnasta. 

CoachTools osoittautui helppokäyttöiseksi ja toimivaksi ratkaisuksi. Päätös käytön laajentamisesta oli luonnollinen jatkumo hyvin alkaneelle kehitysyhteistyölle”, sanoo Ilves ry:n jalkapallojaoston urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen.

”Yhteistyö Ilveksen kanssa on ollut iso mahdollisuus saada oppia suomalaisen valmennuksen ja sen johtamisen huipulta. Kuluneen kauden aikana olemme yhdessä kehittäneet alustaa ja toteuttaneet konkreettisia ominaisuuksia helpottamaan valmentajien arkea.

Olemme erittäin ylpeitä mahdollisuudesta jatkaa yhteistyötä Suomen suurimman jalkapalloseuran kanssa. Missiomme on rakentaa arvokkaampia urheiluympäristöjä urheiluun menestyksen mahdollistajana. Pääsemme toteuttamaan tätä Ilveksen kanssa urheilijalähtöisellä kulmalla”, toteaa Teemu Varis, CoachToolsin toimitusjohtaja.

Läpinäkyvyyden, tiedolla johtamisen ja valmennuslinjan jalkauttamisen tukena seurassa

Yhtenäisten toimintamallien edistäminen seuroissa on usein koulutuksien ja erillisten työkalujen varassa. Irralliset työkalut vievät aikaa valmentajalta. Seuran näkökulmasta tieto on pirstaloitunut ja usein vaikeasti saavutettavissa. CoachTools tuo valmennuksessa käytettävät työkalut ja harjoitussisällöt yhdelle alustalle, sekä mahdollistaa näkymän ja tuen joukkueiden arkeen.

Polku piirretyistä harjoitteista harjoitustapahtumaksi ja siitä palautteen keräämiseen urheilijoilta on tuotu helppokäyttöisiksi toiminnoiksi. Kaikki tieto tallentuu yhteen paikkaan ja seuralla on näin ollen näkymä kaikkien sen joukkueiden toimintaan.

”Pystymme tukemaan meidän joukkueitamme entistä paremmin, kun kaikki tarvittava valmennustieto on yhdessä paikassa. Pystymme rakentamaan seuralle yhtenäisen harjoitekirjaston aina fysiikkaharjoituksista lajiharjoituksiin ja jakamaan tietoa helposti valmentajien/toimijoiden kesken. CoachToolsin avulla harjoittelun suunnittelu ja seurantakokonaisuus on helpottunut ja jatkuva molemminpuolinen kehitystyö tuo alustaan edelleen uusia valmennustoimintaa tukevia työkaluja tulevina vuosina”, Janne Räsänen kertoo.

CoachTools-mobiilivalmennusalusta tarjoaa monipuoliset työkalut valmentajille ja valmennuksen johdolle. Alustalla on työkalut harjoitusten suunnitteluun, harjoitteiden piirtoon, harjoitekirjastot, harjoituspohjat, urheilijan tavoitteen asetanta, palautteen kerääminen, valmentajan palautteen antaminen, kuormituksen seuranta, itsearviointi, kyselyt, ilmoittautuminen ja valmiit raportit.

Lisätietoja valmennusalustasta löytyy CoachToolsin verkkosivuilta: coachtools.fi/.

Ilves x CoachTools Janne Teemu

Ilves jalkapallon urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen ja CoachToolsin toimitusjohtaja Teemu Varis.