Yhteistyöseurasopimuksen allekirjoittivat Viialan Peli-Veikkojen puheenjohtaja Kari Salin (vas.) ja Ilves ry jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Matti Anttonen 28.10.2021.

Ilves ry jalkapallojaosto ja Viialan Peli-Veikot ovat tehneet yhteistyöseurasopimuksen. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja sopimusta tarkastellaan säännöllisesti operatiivisella- ja seurajohtotasolla, yhteisillä mittareilla ja kehitystoimenpiteillä.

Seurat ovat sopineet aloittavansa yhteistyöseuratoimenpiteet, joiden tavoitteena on:

  • Mahdollistaa yksittäisten pelaajien laadukas pelaajapolku
  • Tarjota kaikille pelaajille ja toimihenkilöille mahdollisuus omantasoiseen toimintaan seurayhteisössä
  • Valmennuskoulutus ja Tutor-toiminta
  • Seurayhteistyö ja jalkapallokulttuurin kehittäminen kaikilla seurojen toimintatasoilla 
  • Avoimuus seurayhteistyössä

Ilves jalkapallojaosto ry:n urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen on erittäin iloinen laajenevasta Ilveksen yhteistyöseuraverkostosta.

”Ilves on linjannut omassa strategiassaan yhteistyöseuratoiminnan kehittämisen yhdeksi painopisteekseen, nyt tehty yhteistyöseurasopimus Viialan Peli-Veikkojen kanssa mahdollistaa molemmin puolin joustavan pelaaja- ja valmentajakoulutuksen sekä jalkapallo- ja seurakulttuurin kehittämisen. 

ViiPV on perinteinen seura, joka tekee merkittävää juniorityötä alueellaan ja omaa hienot olosuhteet, oman kentän ja Klubitalon muodossa. Tervetuloa mukaan ViiPV!”

Viialan Peli-Veikkojen puheenjohtaja Kari Salin kommentoi myös allekirjoitettua yhteistyöseurasopimusta.

Viialan Peli-Veikot on erittäin tyytyväinen allekirjoitettuun yhteistyösopimukseen. Peli-Veikot on ollut pitkään alueellisen yhteistyön puolestapuhuja. Tästä on hyvänä esimerkkinä Viialan Peli-Veikkojen keskeinen rooli Etelä-Pirkanmaan Taitokoulun toiminnassa.

Ilves on Suomen suurin jalkapalloseura ja se on kyennyt jatkuvasti tuomaan omia kasvattejaan Veikkausliigatasolle ja kyennyt auttamaan lahjakkaimpia tyttöjä ja poikia myös ulkomaiden ammattilaiskentille. Olemme päässeet jo osallistumaan Ilveksen muiden yhteistyöseurojen kanssa ensi vuoden suunnittelupalaveriin ja uskon Peli-Veikkojen valmentajien ja muiden seuratoimijoiden olevan erittäin tyytyväisiä tarjottavaan koulutus- ja tutorointitukeen. Viime kädessä hyöty tulee Peli-Veikkojen junioreiden hyväksi, ja he voivat näin nauttia entistä paremmasta palvelusta.”

Seurayhteistyö on myös Suomen Palloliiton painopiste

Palloliitto on myös linjannut painopisteeksi seurayhteisön valmennusosaamisen kehittämisen (VOK) tulevina kausina ja jakanut seuroille VOK-tukea toiminnan kehittämiseen. Valmennusosaamisen kehittäjällä on kokonaisvastuu seurayhteisön valmennusosaamisen ja sen päivittäisen käyttöönoton kehittämisestä omassa seurassa sekä yhteistyöseuroissa. Hän vastaa muun muassa SPL:n koulutusten järjestämisestä, seurayhteisön valmentajien koulutusrekisterin ylläpidosta, valmentajaverkoston toiminnan organisoinnista ja osaamisen käyttöönoton syventämisestä päivittäisessä valmennustyössä yhteistyössä Palloliiton ja seuran valmennusvastaavien kanssa.

Ilveksen valmennusosaamisen kehittäjänä jatkaa Petri Plym, joka on jo rakentanut toimivia toimintamalleja yhteistyöseuraverkostossa viimeisten vuosien aikana ja käytännön toimenpiteet on jo aloitettu myös uuden tulokkaan, ViiPV:n kanssa.