Messukylän iltapäiväkerhon toiminnasta vastaava Ilja Värtinen ja Tiia Rajala keskustelemassa iltapäiväkerholaisten kanssa siitä, miten kiusaamisen voi puuttua.

Ilves jalkapallo järjestää Kiusaamisen vastaisen viikon viikolla 46, eli 15.–21. marraskuuta. Kiusaamisen vastaisen viikon aikana vietetään myös Lapsen oikeuksien päivää lauantaina 20. päivä marraskuuta. Kiusaamisen vastaisen viikon teemana on Miksi pelaaminen/harrastaminen on kivaa juuri omassa porukassa?

Junioriedustusjoukkueita on haastettu keskustelemaan kiusaamisesta sekä tekemään videoita kiusaamista vastaan, kertomalla miksi pelaaminen on niin kivaa omassa joukkueessa. Kiusaamisen vastaisen viikon keulakuvina toimivat Ilves-kasvatit, naisten edustusjoukkueen Noora Hämäläinen sekä miesten edustusjoukkueen kapteeni Tatu Miettunen.

Junioriedustusjoukkueiden lisäksi kiusaamisesta keskustellaan Ilves jalkapallon pyörittämissä iltapäiväkerhoissa Messukylän ja Vuoreksen kouluilla. Kerhotoiminnan parissa työskentelee useampi Ilves-valmentaja ja -toimija.

”Kerhoissa tämä näkyy niin, että asiasta tiedotetaan myös vanhempia ja opettajia. Toivottaisiin, että tässä olisi ihan kaikki mukana ja tästä puhuttaisiin laajemminkin.

Jokaisen luokan kanssa pidetään hetki, että puhutaan ryhmässä kiusaamisesta ja jokainen saa jakaa kokemuksiaan näistä tilanteista. Mikä on kiusaamista, mitä tehdä, jos tulee kiusatuksi tai miten toimia, jos näkee kiusaamista”, Messukylän iltapäiväkerhotoiminnasta vastaava Ilja Värtinen kertoo.

Kiusaamisen vastaisella viikolla kerho-ohjaajat puuttuvat aivan erityisellä tarkkuudella tilanteisiin, joissa kaveria ei kohdella sillä tavoin, mitä toivoisi.

Sano ei kiusaamiselle

Ilvesläinen ei kiusaa, mutta toivomme, että sama viesti koskisi ihan jokaista: Ei kiusata ketään tai missään.

Voit osallistua kiusaamisen vastaiseen viikkoon ihan konkreettisesti puuttumalla kiusaamiseen. Haastamme myös kaikki osallistumaan kiusaamisen vastaiseen viikkoon sosiaalisessa mediassa.

Jaa oma kiusaamisen vastainen videosi, voit esimerkiksi kertoa, että miksi teidän porukassanne ei kiusata ja miksi pelaaminen tai harrastaminen on kivaa siinä omassa ryhmässä tai joukkueessa. Voit tägätä Instagramissa ja Twitterissä Ilves juniorijalkapallon ja käyttää aihetunnisteina esimerkiksi #keltavihreä, #ilves, #ilvesläineneikiusaa ja #kiusaamisenvastainenviikko.

Ollaan kaikki yhdessä kiusaamista vastaan!

IMG 1264 muokattu

Messukylän koulun iltapäiväkerholaisia keskustelemassa kiusaamisesta.