Iikka Miettinen aloittaa uutena Ilveksen B-poikien päävalmentajana.

Miettinen toimi tällä kaudella FC Hongan Veikkausliiga-joukkueen valmennustiimissä ja hän omaa myös paljon kokemusta kansainvälisiltä kentiltä.

Ilveksen saapuminen tarkoittaa uudelle päävalmentajalle myös paluuta Pirkanmaalle ja Manseen!

 

Heti kärkeen perinteinen, millä mielin saavut Ilvekseen?

”Ilvekseen tulen todella hyvin mielin. Tavoitteeni kaudelle 2024 oli löytää vastuuvalmentajan paikka hyvästä ympäristöstä ja näen että Ilves on seurana loistava paikka tehdä laadukasta työtä.”

Teet tosissaan mukaan paluun Pirkanmaalle, niin miltä kotiinpaluu maistuu?

”Tampereelle palaan hyvillä mielin. Lähdin Tampereelta vuonna 2011 ja valintojeni takia mahdollisuudet perheen ja ystävien näkemiseen ovat olleet todella rajattuja, eli nyt pääsen ottamaan vähän kiinni myös sitä aikaa mitä heidän kanssaan en ole voinut viettää.”

Sinulta löytyy FC Hongan lisäksi paljon valmennustaustaa ulkomailtakin. Avaatko omaa valmennuspolkuasi tarkemmin?

”Lähdin aikoinaan Venäjälle, missä vietin 8 vuotta. Pietarin Zenitissä pääsin näkemään läheltä monen huippuosaajan toimintaa valmennustiimin jäsenenä, mutta vasta Italiassa, Giorgione Calciossa Gert Remmelin ja Stefano Espositon kanssa olin myös kentällä isommassa roolissa.

Jatkoin Remmelin kakkosvalmentajana vielä Kyproksella, Pafos FC:ssä ja Kroatiassa, mitkä olivat itselleni hienoja vuosia, ympäristöissä missä pääsin kehittymään valmentajana ja kehittää pelaajia erilaisissa kulttuureissa ja eri tasoilla.

Kuluva kausi Vesa Vasaran valmennustiimissä on ollut hieno, vaikka tuloksellisesti odotimme parempaa. Olen saanut olla osa todella laadukasta valmennustiimiä ja päässyt työskentelemään hyvien pelaajien kanssa. Hongasta jää itselle hienoja muistoja ja toivotan seuralle onnea tulevalle kaudelle.”

Mistä syystä päätit hakea Ilveksen B-poikien päävalmentajan paikkaa?

”Ilvekseen hain koska tarvitsen seuraavaan haasteen urallani. Vastuuvalmentajan rooli ehkä Suomen potentiaalisimmassa seurassa on haasteena sellainen, minkä otan innoissani vastaan. Ilveksellä on halua kuroa kiinni ero tällä hetkellä edellä oleviin seuroihin ja olen iloinen, että minulla on mahdollisuus olla mukana tässä prosessissa.”

Millainen valmennustiimi B-poikien ryhmässä tulee olemaan?

”Valmennustiimiin tulee talenttivalmentaja Mika Lahtinen, A-junioreista enemmän vastaava Mikko Rainio, fyysiselle puolelle Veeti Mansukoski, tiimi täydentyy vielä, mutta valmennustiimi on osaava ja se luo hyvän pohjan pelaajien kehittymiselle tässä ympäristössä.”

 

Ilves jalkapallo ry:n urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen toivottaa Iikan lämpimästi tervetulleeksi keltavihreisiin verkkareihin.

”Hienoa, että Iikka valitsi Ilveksen ja B-pojat seuraavaksi työpaikakseen. Saamme hänestä kokeneen, kansainvälisen jalkapallon vaatimustasoa hengittävän ammattilaisen tiimiimme. Uskomme, että hänen johdollaan pystymme jälleen ottamaan seuraavan stepin Ilveksen pelaajapolun rakentamisessa kohti kansainvälistä tasoa.”

 

Tervetuloa Ilvekseen, Iikka!