Viime kevään yhteishaun kautta Tampereelle Hybridiakatemiaan siirtynyt Wilho Roiha kehuu järjestelmää loistavaksi. Opiskelu Tredussa ja pelaaminen Ilveksessä on tehty todella joustavaksi ja antaa pelaajalle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen.

Nuori ja lupaava maalivahti Wilho Roiha oli vuosi sitten tärkeän päätöksen edessä. Kevään yhteishaku oli käynnistynyt ja nuorukaisen piti miettiä itselleen paras ratkaisu. Opiskelun ja jalkapalloilun yhdistäminen ei Jyväskylässä olisi ollut riittävän joustavaa, joten katse kääntyi Tampereelle.

Ilveksen, Tampereen Urheiluakatemian ja oppilaitosten yhteistyö Palloliiton kanssa tuntui sopivan nuoren maalivahdin suunnitelmiin täydellisesti. joten hakupaperit lähtivät eteenpäin.

Muutaman kuukauden kokemuksen jälkeen Wilholla on Hybridiakatemiasta ainoastaan positiivista kerrottavaa.

“Syksyllä tosiaan muutin Jyväskylästä Tampereelle jalkapallon perässä. FCV:n kasvatti Vaajakoskelta olen, mutta Komeetoissa olen viime vuodet pelannut. Hiukan Vaasaankin siirtyminen kiinnosti, mutta kyllä Tampereen olosuhteet veivät kirkkaasti voiton. Onhan Tampere kaupunkina todella mielenkiintoinen, tänne rakennettiin uusi hieno jalkapallostadion ja Ilveksen laadukas toiminta vakuutti lopullisesti.

Opiskelun ja pelaamisen yhdistäminen on tehty kyllä todella helpoksi, ei tarvi itse niiden asioiden suhteen käyttää energiaa. Hienosti ehtii käydä sekä aamu- että iltaharjoituksissa ilman koulun kärsimistä. Koski asia sitten koulua tai jalkapalloa, niin aina on joku jolta saa nopeasti vastauksia. Tredun päässä Antti Särösalo hoitaa loistavasti asioita ja Joonas Laurikainen puolestaan Ilveksen päässä.

Haaveena on päästä joskus pelaamaan ulkomaille, mutta saada myös hyvä koulutus siinä rinnalla. Tredun Liiketoimintalinjalla opiskelen, joten sieltä suunnasta varmaan siviiliammatti joskus löytynee. 

Lue lisää https://ilvesjalkapallo.fi/opiskelemaan-kaksoisuraa-toiselle-asteelle-tampereelle-yhteishaku-auki-20-2-19-3-2024/