Viikonloppuna Ilveksen joukkueita oli jälleen pelaamassa ympäri Suomea. Naisten Kansallinen Liiga sekä Ykkönen avasivat sarjakautensa ja juniorisarjat pyörivät täydellä teholla.

Ilveksen Kansallisen Liigan joukkue otti Tammelassa upeasti 3-1 voiton FC Hongasta. Ilveksen maaleista vastasivat Nelly Lehtilä, Anna Olmala sekä Anela Ljesnjanin. Vaikkei koko liigan uutta yleisöennätystä vielä saatukaan rikottua, kirjataan Ilveksen oma yleisöennätys nyt luvuin 1455. Päävalmentaja Anssi Ylinen kommentoi ottelua seuraavanlaisesti:

Pelaajat olivat heti hyvin mukana ytimessä, kuten ennen ottelua puhuimmekin. Emme antaneet tämän hienon avausottelun alun lipua käsistä vaan olimme valmiita heti alusta saakka. Tästä hyvänä osoituksena heti ensiminuuteilla rakennettu hyvä maalipaikka.Pelaajat olivat innoissaan uudesta stadionista ja varsinkin suuresta yleisömäärästä. Yleisö kun vielä oli heti alusta asti äänekkäästi meitä kannustamassa, niin se vielä nosti fiilistä.

Meillä on todella hyvät ja työteliäät hyökkäyspään pelaajat, jotka mahdollistavat tilanteiden luomisen. Ainakin Nelly, Anna ja Elli juoksivat kaikki yli 11 kilometriä pelin aikana, mikä on todella paljon. Joukkueen puolustuspelaaminen oli Nellin johdolla rauhallista. meillä on hyvä ikäjakauma kentällä, kun siellä on kokeneempia pelaajia rauhottamassa tunteita ja ohjaamalla nuorempiaan. Kentällä oli selkeästi johtajuutta paljonkin. Meillä on nyt takana paljon parempi kauteen valmistautuminen ja pelaajat ovat paljon paremmassa fyysisessä kunnossakin. Vaikka pelitapaan ollaankin tehty pieniä muutoksia, on pohja rakennettu jo viime kaudella ja sävelet ovat pelaajille selvät.

N2 avasi Ykkösen kautensa FC Lahden vieraana. Emännät olivat ottelussa 3-1 maalein parempi. Ilveksen maalin teki Nella Mäkynen. Päävalmentaja toiminut Mostafa Modabberian  hiukan harmitteli alun jännitystä.

Ensimmäisen pelin jännitys oli hyvin aistittavissa ja se vaikutti meidän pallolliseen peliin ensimmäisellä puoliskolla. Meillä oli hyviä maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla parannettiin meidän pallollista peliä ja hallinta oli ensimmäkseen meillä. Luotiin myös riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, joista yhdestä tehtiin. Työmoraali oli pelaajilla korkea ja siitä on hyvä taas lähtee harjoitusviikkoon ja työstämään asioita seuraavaan otteluun.

T18 pelasi SM-sarjan kolmannella kierroksella myös FC Lahden vieraana ja tässäkin ottelussa kotijoukkue otti voiton, nyt lukemin 2-1. Ilveksen maalista vastasi Helmi Mujunen.

P20 otti sunnuntaina tärkeän 4-0 kotivoiton FC Kirkkonummesta SM-karsintasarjassa. Onni Kimari iski kaksi osumaa ja Luca Vanhamäki ja Niilo Ala-Nikkola maalit mieheen. Päävalmentaja Mikko Rainio oli erittäin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

Vahva, tasapainoinen peli meiltä. Pääsimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan varsinaisella kotikentällämme Kauppi 3:lla, jossa syöttöpelitaito ja juoksuvoima korostuvat enemmän kuin pienemmillä alustoilla. Kirkkonummi yritti varsinkin alussa paineistaa meitä korkealla prässillä, mutta maltoimme ohittaa prässin syöttelemällä ja pystyimme rakentamaan paljon kontrolloituja hyökkäyksiä. Onnistuimme pallonhallinnan kautta väsyttämään vastustajaa, jolta loppuikin energia ottelun loppua kohti tultaessa. Väittäisin, että yleisölle tarjoiltiin kokonaisuutena varsin laadukas ja viihdyttäväkin futismatsi.

P17 jatkoi vahvoja otteitaa omassa SM-karsintasarjan lohkossaan hakemalla täydet pisteet Vaasasta VPS:ltä. 1-2 vierasvoitossa Ilveksen molemmista vastasi Samuel Syrjänen. Iikka Miettinen päävalmentaja oli luonnollisesti tyytyväinen.

Kokonaisuudessaan aika tasapainoinen peli meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin turhan passiivisia aloittamaan prässejä ja myös pallon kanssa tyydyttiin liikaa keskittymään pallon hallintaan eikä etenemiseen, vaikka tiloja mennä kyllä oli. Toisella jaksolla hyökkäyspään pelaajat tekivät rajusti töitä Vepsua paineestaakseen minkä ansiosta pelin painopiste oli koko toisen jakson Vepsun päässä. Pallon kanssa pelaajat löysivät paremmin vaihtoehtoja pelata eteenpäin ja loimme tarvittavat maalipaikat kääntääksemme pelin voitoksi.

Pelaajien työmoraali oli todella hyvä ja varsinkin vaihdosta kentälle tulleet Rasmus Halonen ja Roope Aho toivoat paljon lisäarvoa joukkueelle mikä osoittaa että pelaajat ovat hyvin sitoutuneita joukkueen itselleen asettamiin tavoitteisiin.

Kaikkien SPL:n alaisuudessa pelattujen sarjojen Ilves-tulokset näet täältä.