Ilves sai viime viikolla kansainvälisiä vieraita Italiasta, kun Varesen U19 saapui tutustumaan Ilveksen toimintaan sekä suomalaiseen jalkapalloiluun ylipäätänsä. Vierailu oli molemmille osapuolille erittäin antoisa ja saattaa poikia vierailuita jatkossakin.

Vierailun taustalla oli aikoinaan Varesen organisaatiossa 20 vuotta toiminut Ilveksen nykyinen kansainvälisen toiminnanjohtaja Marco Baruffaton ja hänen lämpimät suhteensa entiseen seuraansa. Varesesta saapui seuran U19-joukkue, jota kiinnosti tutustua suomalaisen jalkapalloilun tasoon. Varesen urheilujohtaja Massimo Scodellaro oli aikoinaan Marcon joukkuetoveri ja myöhemmin urheilujohtaja Marcon ollessa valmentajana.

Tapahtuman organisoivat Varesen urheilujohtaja Massimo Scodellaro sekä Marco Baruffato

Varese kohtasi vierailunsa aikana sekä Ilveksen että NoPS:n juniorijoukkueet. Ilvekseltä oli mukana sekoitus P20- ja P17-pelaajia. Ilves voitti oman ottelunsa 2-1, mutta NoPS kaatui italialaisten käsittelyssä maalein 4-0. Lisäksi joukkue harjoitteli kolmena päivänä.

Kokemus oli kaikkiaan italialaisille erittäin myönteinen. Suomalaisen jalkapalloilun taso jopa hivenen yllätti Varesen valmennuksen ja olosuhteet aiheuttivat jopa hienoista kateutta.

Tämä oli meille todella hieno ja tärkeä kokemus. Iso kiitos Marcolle sekä Ilveksen organisaatiolle, kaikki järjestelyt toimivat erinomaisesti. Meitä kiinnosti nähdä millainen taso Suomessa on tällä tasolla. Taso näyttää olevan erittäin kova, niin pelaajien kuin valmennuksen suhteen. Ilves pelasi erittäin taktisesti hyvää jalkapalloa ja pelaajien intensiteetti oli kova. Asenne näytti muutoinkin olevan erittäin korkea, sillä he eivät olleet joka tilanteessa protestoimassa tuomareille. Myös tuomareiden taso oli positiivinen yllätys, meillä Italiassa ei aina tuomaristo ole aivan yhtä korkealaatuista”, kiitteliväi italialaiset tapahtuman päätteeksi ylisanoja säästelemättä.

“Tammelan Stadion on upea ja hiukan mustasukkaisena kuuntelin Ilveksen valmentajien kertoessa heidän viikottaisen harjoittelunsa määrää. Emme aivan pääse samaan itse, sillä olemme puoliammattilaisjoukkue. Arvostus suomalaista jalkapalloa kohtaan nousi vierailun aikana”, he jatkoivat yhdestä suusta ja usealla käsiparilla höystettynä.

Myös Ilves koki vierailun erittäin antoisana ja varsinkin pelaajille kokemus oli tärkeä. Molemmilla seuroilla on kiinnostusta jatkaa yhteistoimintaa ja neuvottelut sen suhteen aloitettiin. Ilveksen mahdollinen vastavierailu Vareseen oli molempien toivelistan kärjessä, mutta sen toteutumiseen on vielä matkaa.

marco 3