Ilves jalkapallon kanssa yhteistyötä tekevät Varalan Urheiluopisto sekä Tampereen Urheiluakatemia tarjoavat nyt yläkoululeiritystä myös jalkapalloilijoille!

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Varalan Urheiluopisto järjestää motivoituneille ja kehittymishaluisille jalkapalloa pelaaville tytöille kolme erillistä leiriviikkoa (4 päivää per viikko) lukuvuoden 2021-2022 aikana.

Leirien toiminnassa on mukana merkittävässä roolissa Ilves jalkapallon, Tampereen Urheiluakatemian, Olympiakomitean sekä Suomen Palloliiton yhteinen hybridiakatemia TFA (Tampere Football Academy). Leirin sisältöihin on tuotu tärkeimpiä TFA:n sisältöjä sekä Palloliiton Helmarit-polun ja Aluetoiminnan sisältöjä. Leiri toteutetaan Varalan Urheiluopiston ja Tampereen Urheiluakatemian harjoituspaikoilla.

”Hienoa saada jalkapallo mukaan yläkoululeiritysten lajikirjoon. Yläkoululeirityksissä fysiikkavalmennuksen ja elämäntaitojen osalta sisällöt ovat Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman yhteisiä sisältöjä, jotka tukevat urheilijaksi kasvamista”, kertoo Varalan yläkoululeirivastaava sekä TFA:n voima- ja nopeusharjoittelun valmentaja Tiia Hautala.

Tarkemmat tiedot Varalan yläkoululeirityksestä löytyy täältä: Yläkoululeiri jalkapallo.

TFA

Pari vuotta käynnissä ollut TFA (Tampere Football Academy) tarjoaa lisäharjoittelua sekä tukitoimintoja toisen asteen opiskelijoille. TFA:n tarkoitus on auttaa pelaajia kehittymään kokonaisvaltaisesti ja tehdä arjesta entistä sujuvampaa.

Lajivalmennuksen lisäksi TFA:ssa tarjolla on psyykkistä valmennusta ja ravinto- sekä fysiikkavalmennusta. Varalan Urheilupuisto järjestää urheilijoille säännöllisesti testejä ja urheilijoilla on myös terveystarkastuksia urheilulääkäriasemalla.

Lukuisia Ilveksen naisten edustusjoukkueen sekä kakkosjoukkueen pelaajia on mukana TFA:ssa, nämä pelaajat ovat maalivahti Nelli Hautamäki, puolustajat Sofia Laine, Tiina Lilja, Helli Ahonen, Matilda Sarlin ja Laura Ojala, keskikenttäpelaajat Jenni JärventausJenna KähkönenOlivia MikkonenArmi Heikkilä sekä hyökkääjät Lotta Lähteenmäki, Hilkka Koskinen ja Moona Laine.

Muista seuroista tulleita pelaajia, jotka esiintyvät nykyään keltavihreissä väreissä ovat Sofia Määttä (Pallo-Iirot), Patricia Bohui (ONS) Tuuli Viinikka ja Sara Haapala (HJS), Helmi Perkaus (MuSa), Elli Mäkipelkola (SeMi) ja Elli Näsman (FC Sport).

Tampereen Urheiluakatemian toimintaan ja tarjontaan voi tutustua lisää heidän kotisivuillaan: https://tampereenurheiluakatemia.fi/.

Helmikuun 2021 juttu TFA:sta, jossa haastateltavina olivat Sofia ja Hilkka, löytyy tästä: https://ilvesjalkapallo.fi/hyvana-toisen-asteen-hakuvaihtoehtona-tfa-haastateltavina-tfassa-mukana-olevat-hilkka-koskinen-sofia-laine/.