Badreddine “Badu” Bushara opiskelee Tredussa ja pelaa väkevästi miesten edustusjoukkueessa. Kuva: Jimi Soinila.

Toisen asteen yhteishaku alkoi tiistaina, 22. päivä helmikuuta. Toisen asteen haku koskee ensisijaisesti 9.-luokkalaisia (2006-syntyneitä) ja on auki kuukauden ajan maaliskuun 22. päivään asti. Toisen asteen yhteishakuun voi tutustua Opintopolun sivujen kautta.

Ilves toteuttaa kokonaisvaltaista kaksoisura-toimintaympäristöä yhdessä sidosryhmäkumppaneiden, Tampereen kaupungin, Tampereen Urheiluakatemian sekä paikallisten urheiluakatemiaoppilaitosten Sammon keskuslukion, Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) ja Varalan urheiluopiston kanssa. Lisäksi Ilves tekee kaksoisurayhteistyötä kaikkien oppilaitosten kanssa ja sopii tapauskohtaisesti järjestelyistä toimivan kaksoisuran edistämisestä.

Toimintaympäristö

Toimintaympäristö koostuu laadukkaasta lajivalmennuksesta, fysiikkavalmennuksesta, testauspalveluista, psyykkisestä valmennuksesta, hieronta-, lääkäri- ja fysioterapiapalveluista, ravintovalmennuksesta sekä tarvittaessa muista urheilijan tukitoimista, kuten esimerkiksi asuntoasioiden auttamisesta.

Ilveksen pelaajapolku on poikkeuksellinen Suomessa ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden tavoitella omaa huippua. Ilves-joukkueet ovat Veikkausliigassa, Miesten kakkosessa, P20 SM-sarjassa, P17 SM-sarjassa ja P17 -poikien Ykkösessä sekä naisten osalta Kansallisessa Liigassa, Naisten Ykkösessä, T18 SM-sarjassa ja T18 Ykkösessä. Näin ollen kaikille toisen asteen motivoituneille pelaajille löytyy tiiviin sisäisen yhteistyön kautta oikea harjoitus- ja peliympäristö pelaajapolulta.

Tavoitteena on luoda kokonaisvaltainen toimintaympäristö, jossa pelaajat voivat keskittyä oleelliseen ja saavuttaa oman huipputasonsa urheilussa sekä opiskelussa. Useat Veikkausliigassa pelanneet ja kansainvälisille kentillekin siirtyneet pelaajat kuten Lauri Ala-Myllymäki, Naatan Skyttä ja Maksim Stjopin ovat olleet mukana toimintaympäristössä.

Käytännön kokemuksia

Saimme haastatteluun kaksi nykyisin Ilves-paidassa pelaavaa pelaajaa kertomaan kokemuksistaan kaksoisuraopiskelusta ja urheiluakatemiatoiminnasta. Nuorisomaajoukkueessa pelaava ja tänä talvena ryminällä miesten edustusjoukkueen avauskokoonpanoonkin noussut hyökkääjä Badreddine ”Badu” Bushara opiskelee Tredussa. Badu on ollut urheiluakatemiatoiminnassa mukana parin vuoden ajan.

”Opiskelen tosiaan Sammonkadun Tredussa liiketoiminnan alalla ja olen sellaisessa sporttiluokassa, missä on pelkästään urheilijoita. Olen tykännyt opiskella Tredussa.

Voin keskittyä hyvin futikseen ja muuttuneista harjoitusajoista, leireistä sekä muista jalkapalloon liittyvistä asioista, aikatauluja on pystytty sopimaan sujuvasti koulun kanssa, siten että koulu ja jalkapallo ovat sujuneet hyvin. Opettajat ovat myöskin mukavia ja kokonaisuus toimii minulle hyvin ja voin suositella paljon Tredun sporttilinjaa urheilijoille.”

Juniorimaajoukkueissakin esiintynyt nuori maalivahti Sakari ”Sakke” Korri puolestaan tuli Tampereelle opiskelemaan ja pelaamaan Raumalta ja Pallo-Iiroista. Tällä hetkellä Sakari harjoittelee A+B1 SM- ja Ilves/2 joukkueiden mukana. Sakke aloitti opinnot viime syksynä ja hän opiskelee Sammon keskuslukiossa eli SamKe:ssa. Kokiko nuori maalivahti matkan Rauman ja Tampereen välillä pitkäksi?

”Matka tuntui kieltämättä aluksi suhteellisen pitkältä, mutta siihen kyllä tottui ja nytten kun bussitkin alkoi kulkemaan useammin tuota Rauma-Tampere väliä, niin se helpotti julkisilla kulkemista ja pääsee käymään Raumalla tarpeen mukaan.

Opiskelen SamKe:ssa ja tuon urheilulinjan kautta opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen on onnistunut mainiosti. Voin kyllä suositella.”

Minkä asian Sakari nostaa ulkopaikkakuntalaisena ensimmäisenä esiin Tampereelta ja Ilveksestä?

”Yhteisöllisyys tulee ainakin ensimmäisenä mieleen. Joukkueessa otettiin hyvin vastaan valmentajien ja pelaajien toimesta, oli helppoa ja nopeaa päästä joukkueeseen mukaan. Lisäksi sitten harjoittelu- ja peliympäristö on vaativia ja kehittää pelaajia positiivisessa kilpailumielessä.”

Toisen asteen yhteishaku on käynnissä 22.2.–22.3 välillä. Tutustu koulutustarjontaan Opintopolun kautta!

Lisätietoja Ilveksen, pelaajakehitystoiminnan ja yhteishaun osalta antavat urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen, 040 7495 199, , valmennuspäälliköt Jouko Turunen (pojat), 040 7775 929, ja Anssi Ylinen (tytöt), 040 0863 848, sekä talenttivalmentajat Joonas Laurikainen (pojat) ja Biran Jeng (tytöt), .

Koulujen opinto-ohjaajien yhteystiedot löytyvät oppilaitosten omilta sivuilta!

TFA-toiminnasta voi lukea lisä tästä uutisesta: https://ilvesjalkapallo.fi/valtakunnallinen-toisen-asteen-yhteishaku-auki-22-2-22-3-hae-mukaan-urheiluakatemiatoimintaan/.