Ilves jalkapallo ja perinteikäs Oriveden Tuisku ovat allekirjoittaneet uuden seurayhteistyösopimuksen. Oriveden Tuiskulla on toimintaa niin jalkapallon kuin futsalinkin puolella. Seurassa on pelaajia noin 200 kappaletta. Ilveksellä ja Tuiskulla oli myös aiemmin yhteistyösopimus, joka oli tehty vuonna 2018.

Oriveden Tuiskun puheenjohtaja Mika Mäkiranta ja valmennuspäällikkö Mika Tapiolinna vastasivat haastattelukutsuun ja kertoivat lisää yhteistyöseurasopimuksesta. Mitä yhteistyö tuo molemmille seuroille?

”Seurojen yhteistyösopimus uusittiin uudelle kaudelle. Hyötyinä ovat muun muassa Ilveksen valmentajakoulutukset, pelaajille pelaajaleirit ja maalivahdeille maalivahtileirit. Yhteistreenit ovat hyvä mahdollisuus kehittyneille pelaajille haastaa itseään, mikä mahdollistaa pelaajien helpomman siirtymisen joukkueesta toiseen. Ilves tuo Tuiskulle sellaista osaamista, mitä täällä ei ole. Tuisku tuo pienemmän seuran näkökulmaa Ilveksen suuntaan ja mahdollistaa omien kehittyneiden pelaajien siirtymisen Ilvekseen.

Tavoitteina puolestaan on saada valmentajia osallistumaan yhteistyöseuran koulutuksiin, seuravierailujen hyödyntäminen molemmin päin sekä tutoroinnin Tuiskun valmentajien osalta.”

Oriveden Tuiskun joukkueita on nähty muun muassa Ilves Futis-Liigan peli-illoissa Vuoreksessa. Millä muilla tavoilla yhteistyötoimintaa sitten jatketaan tai kehitetään konkreettisella tasolla? 

”Keväälle on suunnitelmissa seuran valmentajien osallistuminen Ilveksen toteuttamaan koulutukseen ja pelaajien osallistuminen Ilveksen reeneihin erikseen sovittaessa sekä seuravierailut Orivedelle. Tarvittaessa avustaminen mahdollisen työntekijän rekrytoinnissa Tuiskuun.”

Yhteistyöseurojen kanssa toimii tiiviisti Ilveksen VOK, eli Valmennusosaamisen kehittäjä, pitkän linjan ilvesläinen, Petri Plym, joka myös järjestää erilaisia koulutuksia seurassa.

Uudistunut Huuhkaja- ja Helmaripolku, uusi Huuhkaja-Helmariliiga

Palloliiton Huuhkaja- ja Helmaripolut ovat hieman uudistuneet ja uutena virallisena kilpailujärjestelmänä alkaa alkuvuodesta 2022 Huuhkaja-Helmariliiga. Molemmat seurat ovat toiminnassa mukana, Tuisku ainakin tyttöjen osalta. Minkälaisena uusi liiga nähdään Oriveden suunnalla ja mitä hyötyjä siitä voi olla?

”Se mahdollistaa seuran junioreille osallistumisen korkeamman tason toimintaan ja pääsee näkemään, missä valtakunnallinen taitotaso kulkee. Vähimmillään yksi tyttö on lähdössä mukaan toimintaan.”

Uudistuneesta Huuhkaja- ja Helmaripolusta sekä liigoista voi lukea lisää Palloliiton kotisivuilla.

Tuisku on perinteikäs, jo vuonna 1935 perustettu seura. Millainen toimija Tuisku Oriveden alueella on ja miltä seuran kausi 2022 näyttää näin alkuvuodesta katsottuna? 

”Ollaan haettu seuratukea päätoimisen toimihenkilön palkkaamiseen yhdessä Oriveden Ponnistuksen lentopallojaoston kanssa. Juniorijoukkueet harjoittelevat säännöllisesti salivuorojen salliessa. Ilmoittautuminen kesäkaudelle on lähdössä käyntiin ja toivottavasti saadaan sama määrä joukkueita sarjoihin kuin viime vuonna. 

Tuisku on ainut junioreille jalkapalloa ja futsalia tarjoava seura Orivedellä ja Juupajoella, jolla on lisenssipelaajia reilu 200. Lisäksi Tuiskulla on edustusjoukkueet sekä naisissa että miehissä.”

Ilveksen U15- sekä nuorempien tyttöjen valmennuspäällikkö Anssi Ylinen toivottaa Tuiskun lämpimästi mukaan yhteistyöhön. Tuiskulaisia tulee olemaan mukana Helmariliigassa, jossa pelaa myös YJ-joukkueita.

”Oriveden Tuisku on yksi Ilveksen yhteistyöseuroista, on hienoa, että Tuisku lähti mukaan yhteistyöhön. Tämä antaa mahdollisuuden heidän yksittäisille pelaajilleen osallistua laadukkaaseen sarjaan, jossa he saavat mahdollisuuden näyttää taitojaan. Ilves osallistuu Helmariliigaan kahdella peliryhmällä. Kakkostason liigaan Ilves lähtee T12 ikäluokassa YJ joukkueella.”

Ilveksen U15- ja nuorempien poikien valmennuspäällikkö Jouko Turunen on samoilla linjoilla Ylisen kanssa.

”Hienoa, että perinteikäs Oriveden Tuisku on mukana yhteistyöseuraverkostossamme jatkossakin. Orivedellä on nykyisin mainiot kesäolosuhteet jalkapallon harrastamiselle uudehkon tekonurmikentän myötä ja toivottavasti pystymme tukemaan Tuiskua rakentamaan lapsille mahtavan paikan rakastua jalkapalloon omalla paikkakunnalla harrastaen.

Ehkäpä Tuiskun paidassa kirmaa tänä vuonna myös joku innokas pieni poika tai tyttö, jonka pelaajan polku johtaa Rovastinkankaan tekonurmelta uuteen Tammelaan Ilveksen edustusjoukkueeseen asti!”

Yhteistyöseura Tuiskuun pystyy tutustumaan lisää heidän verkkosivuillaan: http://new.orivedentuisku.net/.

Oriveden Tuiskun lisäksi Ilves jalkapallon seurayhteistyöverkostoon kuuluvat LeKi-futis ja Viialan Peli-Veikot.