Anniina, Estel ja Aino pääsivät haastateltavaksi tyttöjen nuorimmasta junioriedustusjoukkueesta. Tulevana syksynä perustetaan ryhmä vuotta nuoremmille tytöille.

 

Ilveksen junioriedustuspolun tavoitteena on tarjota mahdollisuus ympärivuotiseen ja laadukkaaseen toimintaan. Nyt syksyllä aloittavien ikäluokkien pelaajapohjaa on tarkoitus laajentaa siten, että tavoitteena on saada pojille kaksi harjoitusryhmää ja tytöissä yhteensä 60 pelaajaa.

Syksyllä perustetaan junioriedustusjoukkueet 2016-syntyneille tytöille sekä pojille.

Poikien aloittavassa ikäluokassa tehdään merkittävä uudistus ja harjoitusryhmät jaetaan syntymäkuukauden mukaan alkuvuodesta syntyneiden harjoitusryhmään ja loppuvuodesta syntyneiden harjoitusryhmään.

Useat tutkimukset ja Ilveksen aiemmat ikäluokat osoittavat, että loppuvuonna syntyneitä pelaajia on suhteellisesti vähemmän mukana toiminnassa. Ilveksessä halutaankin nyt saada lisää loppuvuodesta syntyneitä mukaan ja tarjota heille paras mahdollinen ympäristö kehittyä.

Tyttöjen ja poikien toimintaa johtaa seuran palkkaama ammattivalmentaja ja valmennustiimi koostuu pääsääntöisesti vapaaehtoisista apuvalmentajista, jotka koulutetaan tehtävään.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

P81

Reipas kolmikko Niilo, Lukas ja Simo pääsivät edustamaan Ilves P8 -joukkuetta haastattelussa.

 

2015-syntyneet tytöt ja pojat haastattelussa

Pääsimme haastattelemaan kolmea pelaajaa tämän hetken nuorimmista Ilveksen junioriedustusjoukkueista. Ilves T8:n Aino, Estel ja Anniina sekä Ilves P8:n Simo, Lukas ja Niilo kertoivat ensimmäisestä vuodestaan junioriedustuspolulla.

Kolmikot vastasivat kaikkiin kysymyksiin yllä mainitussa järjestyksessä.

Miten ensimmäinen kausi Ilveksen junioriedustuksessa on mennyt?

Tytöt: ”Hyvin on mennyt. Turnaukset ja pelit on ollut kivoja. Ihan hyvin, melkein kaikki on ollut kivaa.”

Pojat: ”Hyvin on mennyt, oon oppinut paljon. On ollut kivaa olla harjoituksissa. Hyvin ja oon saanut lisää kavereita.”

Onko joku juttu ollut erityisen kivaa, mitä kaudesta on jäänyt mieleen?

Tytöt: ”Helsingissä oli pelejä ja muutenkin kauempana. No se kun mää sain tsempparipalkinnon. Helsingin ja Vantaan reissut oli kivoja, mäkin sain tsempparipalkinnon sieltä.”

Pojat: ”No pelit ja ne matkat. Mulle on jäänyt mieleen yksi tietty turnaus, oltiin Helsingin Vuosaaressa ja pidettiin kaikissa peleissä nollapeli ja voitettiin. Mulle on jäänyt yksi peli mieleen, kun voitettiin Haka, olikohan se nyt 9-1 vai 9-2.”

Mikä on ollut kaikkein paras juttu omassa joukkueessasi?

Tytöt: ”Kun kaikki on tsempannut toisiaan. Kaikki on tosi kivoja, valmennus on myös ollut hyvä. Kaverit ja valmentajat, kaikki on kivoja.”

Pojat: ”Kaikki, on saanut paljon kavereita joukkueesta ja sitten on ollut ne pelit. On ollut kiva tulla harjoittelemaan, kun on kiva joukkue. Mä oon oppinut aika paljon ja oon saanut reenaa kavereiden kanssa.”

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

T81

Haastattelupäivänä Ilves T8:n treeneissä pelattiin muun muassa klassikko-ottelu: lapset vastaan vanhemmat!

 

Tuleeko mieleen jotakin, mikä olisi voinut sujua itseltä paremmin?

Tytöt: ”No ei oikein tuu. Ei multakaan. Ei tuu.” (Täydellistä!)

Pojat: ”No olisin halunnut oppia vetämään vasurilla paremmin. Mä haluaisin oppia pelaamaan maalissa paremmin, sitä pitäisi harjoitella. Vasuri, välillä saan ylänurkkaan mutta en aina.”

Mikä tekee junioriedustuksessa harrastamisesta ja pelaamisesta mielekästä, miksi teidän mielestä kannattaa pelata junnuedarissa?

Tytöt: ”Ehkä siksi, kun täällä saa paljon kavereita ja pääsee pelaamaan paljon. Pääsee aika pitkille reissuille, esim. Helsinkiin. Ehkä kaverien ja pelien takia.”

Pojat: ”Täällä oppii paljon ja saa kavereita. On kivaa oppia ja harjoitella ja saa uusia kavereita. On kiva käydä kaikissa peleissä ja reeneissä, ja jos on tylsää, niin voi mennä reeneihin.”

Millä pelipaikalla itse viihdyt ja kuka tai ketkä on teidän lempipelaajianne?

Tytöt: ”Tykkään pelata puolustajana ja lempipelaajat on Pipsa Saarilahti ja Tuuli Viinikka. Mä tykkään pelata kärjessä ja mun lempparipelaaja on (Lionel) Messi. Mä tykkään pelata pohjalla ja maalissa, pelaajista tykkään Pipsasta ja Saanasta (Tuomala).”

Pojat: ”Tykkään pelata kärjessä, pelaajista ehkä Messi, (Lauri) Ala-Myllymäki ja (Adam) Larsson. Mulla on lempipaikkana pakki ja pelaajana Cristiano Ronaldo. Oikea laita ja Messi, Ala-Myllymäki ja Larsson.”

Tytöistä Aino lähetti vielä haastatteluun loppuun terveiset ”kavereille, Hertalle ja Elsille” ja Anniina taas ”Ellalle ja Iinalle”.

Poikien puolelta Lukas halusi lähettää ”terveiset valmentajille ja Ukolle kiitokset kaudesta”. Niilo päätti juttutuokion osoittamalla treenien keskelle ja lähettämällä terveiset joukkuekaveri Eemilille.

Toivottavasti terveiset menee tätä kautta perille!

 

Tervetuloa mukaan junioriedustusjoukkueiden toimintaan

Kaikki 2016-syntyneet tytöt voivat ilmoittautua mukaan toimintaan tätä kautta: https://bit.ly/ilves2016tytot

Ja kaikki 2016-syntyneet pojat pääsevät ilmoittautumaan täältä: https://bit.ly/ilves2016pojat

Hieman vanhemmille ikäluokille, eli 2011-2015-syntyneille ilmoittautumislomake löytyy tästä: https://bit.ly/ilves20112015

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

P82

P8:n pelaajat muistivat nesteytyksen tärkeyden, varsinkin treenien keskellä.