Tyttöjen Pirkkahalliturnaus pelattiin edellisen kerran vuonna 2020.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontui tiistaina 11. tammikuuta ja antoi uusimmat suositukset koronaviruspandemian aiheuttaman tilanteen jatkuessa. Ryhmä suosittelee muun muassa, että yli 10 hengen tilaisuuksia ei järjestettäisi ja että lapset harrastaisivat ainoastaan pienryhmissä.

Tyttöjen Pirkkahalliturnaus joudutaan valitettavasti perumaan toistamiseen

Vallitsevan tilanteen johdosta, myös Ilves jalkapallo haluaa toimia vastuullisesti, joten talven kohokohta, Pirkkahalliturnaus joudutaan perumaan. Turnaus olisi järjestetty lauantaista sunnuntaihin 15.–16. tammikuuta Pirkkahallissa sekä Ahvenisjärven Jalitsu-hallissa. Turnaukseen oli ilmoittautunut lähes 80 tyttöjoukkuetta ympäri Suomea. Turnaukseen ilmoittautuneille joukkueille ja muille tahoille on informoitu asiasta. Pirkkahalliturnaus jouduttiin pandemiatilanteen takia perumaan myös viime vuonna.

”Totta kai olemme äärettömän pettyneitä, että pandemian vuoksi joudumme turnauksen peruuttamaan, mutta keskusteltuamme terveysviranomaisten kanssa, olimme ehdottomasti sitä mieltä, että ainoa oikea ratkaisu tässä tilanteessa on toimia vastuullisesti ja terveys edellä. Luonnollisesti kaikki joukkueet odottivat turnausta kovasti ja totta kai se harmittaa todella paljon, että tyttöjen talven huippuhetki jouduttiin perumaan jo toista vuotta putkeen.

Vaikka olisimme halunneet turnauksen kovasti järjestää, emme olisi pystyneet tässä tilanteessa sitä järjestämään, siten ettei osallistujien terveysturvallisuus olisi vaarantunut. Toivottavasti pandemiatilanne parantuu lähiaikoina ja kaikki kauden loput turnaukset pystytään järjestämään suunnitellusti”, Ilveksen Toni Hevonkorpi kommentoi päätöksen taustoja.

Normaalin harrastustoiminnan jatkuminen on tärkeää

Pirkkahalliturnauksen perumisesta huolimatta Ilveksen jalkapallojaosto toivoo, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa voitaisiin jatkaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjausten mukaisesti. Pandemiaohjausryhmän linjausten myötä, liikuntatilat tulisi pitää suljettuina 21. tammikuuta saakka, mutta suositukset eivät koske ammattiurheilijoita, eivätkä vuoden 2003 jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Ryhmän suosituksista voi lukea lisää esimerkiksi Aamulehden sivuilta: https://www.aamulehti.fi/koronavirus/art-2000008533083.html.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkuminen on merkittävä asia niin sosiaalisesti kuin myös henkisen sekä fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Viime vuonna valmistuneesta UEFA SROI -raportista selviää, että Ilveksen vuosittainen yhteiskunnalle tuottama yhteishyöty on yli 31 miljoonaa euroa. Tästä yhteishyödystä merkittävät hyödyt tulivat juuri terveydellisissä ja sosiaalisissa säästökuluissa. Näihinkin asioihin lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkaminen auttaa paljon. SROI-raporttiin voi tutustua tarkemmin tätä kautta: UEFA_SROI_-_Ilveksen_raportti.

Urheiluseurat, Ilves jalkapallo mukaan lukien, ovat hoitaneet terveysturvallisen toiminnan ensiluokkaisesti, eikä tartuntaketjuja ole päässyt lasten ja nuorten toiminnassa juurikaan syntymään. Ilveksessä on asiaa opeteltu sekä opittu lisää pandemian aikana. Ilves jalkapallo tietenkin seuraa kuinka Suomen Palloliitto ohjeistaa seuroja toimimaan ja noudattaa paikallisen AVI:n määräyksiä sekä ohjeistuksia.

IMG 2360

Ilveksen junioriedustustoiminnan poikien nuorimman ikäluokan, 2014-syntyneiden harjoitukset järjestettiin Kaupin urheilupuistossa.