Ilves Futis-Liigassa jalkapallon aloittanut Daniel Armstrong nähdään tulevaisuudessa mustasinisessä pelipaidassa!

Ilveksen pelaajapolun kasvatti, 16-vuotias Daniel Armstrong siirtyy italialaisen Atalanta BC:n riveihin! Atalantan edustusjoukkue pelaa maan korkeimmalla sarjatasolla Serie A:ssa.

Danielin siirto sinimustiin on ollut vireillä jo jonkin aikaa, mutta siirto sai viimein hyväksyttävät sinetit ja näin ollen Daniel jatkaa uraansa Pohjois-Italiassa. Pelaaja itse on luonnollisesti innoissaan uudesta askeleesta.

”Kyllä siinä kesti vähän aikaa, mutta nyt odotus on onneksi ohi. Odotan todella paljon, että pääsen pelaamaan virallisia pelejä Atalantassa. Yleensä pelaajat aloittavat siellä oman ikäluokkansa joukkueessa. Toivottavasti pelit lähtevät sujumaan hyvin ja teen valmentajiin hyvän vaikutuksen. Silloin voi olla mahdollisuus siirtyä Primavera-joukkueeseen ja siitä vielä ylöspäin, kuten jotkut pelaajat ovat siirtyneet aiemmin.”

Primaveraa pelaavat Italian Serie A- ja Serie B -joukkueiden alle 20-vuotiaille pelaajille suunnatut joukkueet. Sarjan 42 joukkuetta on jaettu kolmeen eri lohkoon.

Atalantaa on viime vuosina nähty Mestarien liigassa asti ja joukkue on tullut tunnetuksi hyvästä pelaajatarkkailusta, maltillisesta pelaajien kehittämisestä sekä juniorityöstä. Tällä hetkellä seura on Serie A:ssa sijalla neljä. Myös Daniel itse tiedostaa seuran tason.

”Monien mielestä Atalantalla on yksi Euroopan parhaista akatemioista. Kaikki on tosi hyvin organisoitua ja asiat hoidetaan ammattimaisella tavalla.

Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja yrittävät auttaa kaikin tavoin. Atalantan ykkösjoukkue kilpailee samalla tasolla kaikkien isojen kaupunkien joukkueiden kanssa, kuten Roma, Juventus, Milan ja niin edelleen, se luultavasti kertoo jo paljon siitä, kuinka hyvä seura on.”

Uuteen maahan muuttaessa ja kulttuuriin tutustuessa tulee totta kai paljon uusia sekä isoja asioita eteen. Daniel itse tietää jo seuran toimintatapoja ja on tehnyt töitä italialaisen kulttuurin omaksumiseksi.

”Opin lisää joka päivä. Meillä on italian kielen opiskeluja kaksi kertaa viikossa ja yritän muutenkin puhua italiaa mahdollisimman paljon, että oppisin kielen nopeasti.

Meille ilmoitetaan kaikki asiat ja treeni- ynnä muut aikataulut selkeästi, joten kaikki sujuu hyvin. Niin kuin varmaan arvaat, italialainen ruoka on erittäin hyvää, eli sekin puoli on kunnossa!”

Daniel pelasi Ilveksen riveissä viime kesänä muun muassa muutaman pelin P20 SM -sarjaa. Pelaamisen keltavihreissä Daniel aloitti ollessaan vielä pieni poika, missäs muualla kuin Ilves Futis-Liigassa! Hänelle jäi vuosien varrella hyviä muistoja Ilveksen eri joukkueista.

”En muista ihan varmasti, mutta luulisin että olin 3 tai 4 vuotta vanha kun aloitin. Asuimme silloin Tahmelassa ja pelasin siellä kaupunginosajoukkueessa. Joukkueissa joissa pelasin, oli mahtavia ihmisiä, valmentajat, huoltajat ja muut taustahenkilöt, jotka pitivät meistä pojista hyvää huolta treeneissä ja pelireissuilla. Sain paljon hyviä ystäviä, moniin pidän edelleenkin koko ajan yhteyttä.”

Lähettääkö nuori mies vielä erityisiä terveisiä näin siirron yhteydessä?

”Luulen, että olisi aika epäreilua nimetä vain yksi tai kaksi ihmistä, sillä niin monet ihmiset ovat auttaneet minua vuosien varrella. Iso kiitos kaikille valmentajille, joukkueenjohtajille, huoltajille, fysioille, muille pelaajille ja tietenkin mun perheelle!

Monet varmaan jo tietävätkin kuinka paljon arvostan heidän apuaan. Kiitos kaikesta ja kaikkea hyvää jatkoon teille kaikille!”

Ilveksen jalkapallojaoston urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen kommentoi Danielin hienoa siirtoa Italiaan.

“Hienoa kun vihdoin myös Danielin siirtosopimus varmistui ja taas yksi Ilves-pelaajapolun pelaaja saa mahdollisuuden kansainvälisessä huippuseurassa. Siirto on myös jälleen osoitus laadukkaasta pelaajakehitystyöstä, jota kymmenet valmentajat ja toimihenkilöt ovat tehneet Danielin kanssa, iso kiitos kuuluu heille.”

Valtavasti tsemppiä Italiaan ja kaikkea hyvää, Daniel!

IMG 8199

Daniel vauhdissa Ilveksen fysiikkatesteissä loppuvuodesta 2019.