Valtteri Kannosto (vas.), Henri Kruus, kauppias Marko Vainikainen, Eeva Veijola ja Jan Kulokorpi poseeraamassa Turtolan K-Citymarketissa.

Suomen suurin kortteliliiga, Ilves Futis-Liiga saa alkavalle kaudelle palkatut aluevalmentajat neljälle eri alueelleen. Futis-Liiga toimii peräti 13. kaupunginosassa ja neljällä alueella.

Aluevalmentajat tukevat Futis-Liigan valmentajia työssään ja tarjoavat näille apuaan sekä osaamistaan. Lännen aluevalmentajana aloittaa Eeva Veijola, etelän aluevalmentajana Henri Kruus, idän Jan Kulokorpi ja pohjoisen puolestaan Valtteri Kannosto. Kaikki neljä aluevalmentajaa ovat Ilveksen päätoimisia työntekijöitä.

Uudet aluevalmentajat esittelyssä

Etelän aluevalmentaja Henri Kruus: HJK:n Kannelmäen kaupunginosajoukkueessa jalkapallon aloittanut ja Porin junioriputken Musan Salaman ja FC Jazzin kanssa läpikäynyt ja sitä kautta myöhemmin Pirkanmaalle päätynyt Kruus tuli valmentajaksi Ilves Futis-Liigaan melko perinteistä reittiä pitkin: omat tytöt aloittivat jalkapalloharrastuksen ja isä päätyi vähemmän yllättäen valmentajaksi. ”Siitä sitten pikkuhiljaa iski kunnon kipinä valmentamiseen, tuli kouluttauduttua ja opiskeltua valmentamista. Jotenkin päädyin lopulta Ilveksen palkkalistoillekin, hieno reissu on ollut kyllä.”

Pohjoisen aluevalmentaja Valtteri Kannosto: Ilves Futis-Liigan (Kalevan kaupunginosa) kasvatti Valtteri on käynyt kiertämässä peliurallaan eri pirkanmaalaisia seuroja ja tällä hetkellä hän pelaa futista Kolmosessa ja futsalia Ykkösessä, mitä töiden ohella vain ehtii. Ilveksessä Valtteri on ollut töissä viitisen vuotta, valmentamisen ohella hän toimii kerho-ohjaajana Messukylän koululla. Valmennushommia Ilveksessä on puolestaan takana kolme vuotta, viime vuosina hän on tuutoroinut aloittelevia ikäluokkia. ”Kovasti olen tykännyt olla mukana toiminnassa, on sen verran palkitsevaa hommaa.”

Idän aluevalmentaja Jan Kulokorpi: aika lailla tarkalleen 31 vuotta jalkapalloa pelannut ”Kulo” teki hitsaushommia, kunnes seuran kerho- ja harrastetoiminnan vastuukoordinaattori Juha Pakarinen kysyi miestä mukaan Ilveksen iltapäiväkerhotoimintaan. Kerhotoiminnasta tekeminen laajentui myös valmennuskuvioihin. ”Viime vuonna starttailin ensimmäistä kertaa idän alueen Futis-Liigan toimintoja. Ihan pienimmistä ikäluokista C-junioreihin asti on tullut valmennettua Ilveksessä.” Kulo saattaa olla suuremmalle yleisölle tuttu keltavihreästä peliasusta miesten edustusjoukkueen riveistä.

Lännen aluevalmentaja Eeva Veijola: Loimaalta kotoisin oleva Eeva muutti Lahteen viitisen vuotta sitten ja päätyi paikallisseuran futiskouluun mukaan. Lasten into veti lopulta kunnolla mukaansa ja Eeva opiskeli myös samalla lasten ja nuorten valmentajaksi Vierumäen urheiluopistolla. Hän ehti valmentamaan FC Kuusysissä yhtä ikäluokkaa neljän vuoden ajan. ”Koulu kun tuli päätökseen, niin kävin vähän miettimään vaihtoehtoja. Ilves ja Tampere kiinnostivat molemmat todella paljon ja pari kuukautta sitten muutin tänne. Olen kerhotoiminnassa ja taitokouluissa ollut nyt mukana. Innolla odotan mitä kaikkea tämä tuokaan elämään.”

K-Citymarket Turtola on tukenut Ilveksen toimintaa jo reippaasti yli kymmenen vuoden ajan

Vuonna 2009 alkanut yhteistyö keltavihreiden ja K-Citymarket Turtolan välillä alkoi miesten edustusjoukkueen tukemisella ja on laajentunut siitä K-Plussa yhteistyöksi ja tukikampanjaksi.

Toisen kauppiaan, Marko Vainikaisen kasvattiseura on Hangö IK, josta löytyy pelejä muun muassa miesten Kakkosesta. Markon ja Katin poika pelasi Ilveksessä B-junioreihin asti ja Markokin toimi samalla muutaman vuoden apuvalmentajana pojan joukkueessa.

Viime vuonna K-Plussa yhteistyön tukirahoja suunnattiin Vuoreksen Ilves-kentän kehittämiseen. Maaliskuussa 2020 ilmestyneen jutun Turtolan ”Sittarista” voi lukea tätä kautta.

Ilveksen K-Plussa tukijoukkoihin liittymisen ohjeet löytyvät täältä!

Sittari_maaliskuu4.JPGKulissien takana.