Joonaksen kuva: Ilves Edustus.

Ilves on valinnut uudeksi hybridiakatemiajohtajaksi Joonas Laurikaisen. 40-vuotias Laurikainen on toiminut viimeiset kolme kautta Ilveksen poikien talenttivalmentajana ja on ollut nyt kuluvalla kaudella mukana myös Veikkausliiga-joukkueen valmennustiimissä.

Aiemmin valmentajaurallaan hän on toiminut mm. FC Jazzin ja TPS:n valmennuspäällikkönä sekä TPS:n valmennustiimeissä niin Veikkausliigassa kuin Kansallisessa Liigassakin.

Hybridiakatemia on Ilveksen, Palloliiton ja Tampereen urheiluakatemian kolmikantasopimusmalli, jonka tavoitteena on tukea nuorten, 15-19-vuotiaiden pelaajien kokonaisvaltaista pelaajapolkua kohti aikuisten edustusjoukkueita ja kansainvälistä huipputasoa.

Hybridiakatemioita on perustettu myös Espooseen (FC Honka) ja Kuopioon (KuPS) ja ne tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään sekä sidosryhmien kanssa.

Ilveksen hybridiakatemiajoukkueina jatkavat Ilves/2-joukkueet miehissä sekä naisissa ja akatemiajohtaja Laurikainen koordinoi yhteistyötä valmennustiimien, urheiluakatemian, kaksoisuran ja asiantuntijaverkoston välillä, vahvistaen pelaajien mahdollisuutta saavuttaa oma huippunsa.

 

Miksi hait Ilveksen hybridiakatemiajohtajaksi, Joonas Laurikainen?

”Hain siksi, että koin tämän uutena haasteena ja Ilveksessä voidaan tehdä vielä paremmin pelaajakehitystyötä. Mahdollisuudet ovat olla Suomen paras pelaajakehitysympäristö tietysti pelaajille mutta myös valmentajille ja haluan olla mukana kehittämässä pelaajapolkua ja toimintaympäristöä uudessa Tammelassa.

Ilveksessä on jo paljon osaamista ja kokemusta, tiiviillä yhteistyöllä sekä roolien selkeyttämisellä yhdessä poika- ja tyttötoimijoiden kanssa voimme saavuttaa seuraavan kansainvälisen tason.”

Ilves ry jalkapallon urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen lisää:

”Saimme yhteensä 12 hakemusta akatemiajohtajaksi ja Joonas Laurikainen valikoitui tehtävään haastatteluiden kautta. Hänen monipuolinen kokemuksensa tyttöjen/naisten ja poikien/miesten huippujalkapallosta sekä ymmärrys kansainvälisestä vaatimustasosta kallisti valinnan häneen.

Lisäksi Laurikainen tuntee jo toimintaympäristön ja henkilöstöä, niin siirtymä on nopea ja pääsemme heti kiinni kehityskohteisiin ja aloittamaan uuden mallin heti kauden 2024 alkaessa 1. marraskuuta 2023.”

Onnittelut uudesta pestistä, Joonas!