Inside Ilves on Ilveksen jalkapallojaoston uusi juttusarja, joka kuvaa keltavihreitä toimijoita kulissien takana. Toisessa osassa tarkastelun alle pääsee tyttöjen uusi valmennuspäällikkö Petri Järvinen.

Petri Järvinen

Ilveksen tyttöjen valmennuspäälliköksi on valittu Petri Järvinen 1.8.2018 alkaen. Järvinen, 31, toimii parhaillaan Ilves T07 junioriedustusjoukkueen vastuuvalmentajana ja on tuttu monille pelaajille aamuvalmennuksesta sekä taitokouluista. Järvinen on työskennellyt jalkapallon kehittämisen parissa monissa seuratehtävissä. HJK:n ammattivalmentajana, taitokouluvalmentajana sekä vastuuvalmentajana vuosina 2008-2015. Ilvekseen valmentajaksi Järvinen siirtyi kesällä 2016.

Uuteen valmennuspäällikön toimenkuvaan kuuluu muun muassa tyttöjalkapalloilijoiden pelaajakehityksen johtaminen ja toteuttaminen, valmennuslinjan kehittäminen sekä valmentajien tukena toimiminen.

”Odotan tosi innolla tulevaa kautta. Seurassa on tehty hyvää työtä naisten ja tyttöjen jalkapallon saralla ja joukkueet ovat onnistuneet rakentamaan yhtenäistä pelitapaa, josta meidät tunnistaa. Tämä mahdollistaa sen, että pystymme viemään pelaajien ja joukkueiden kehittämistä seuraavalle tasolle, kohti systemaattisempaa valmennusmallia”, Järvinen sanoo.

Järvinen on valmentanut monen eri ikävaiheen pelaajia uransa aikana.

”Se on valmentamisen yksi hienouksia. Eri lähtökohdista tulevat pelaajat pääsevät kentällä toteuttamaan itseään, kokeilemaan rajojaan ja antamaan parastaan. Joskus vaikeuksiakin tulee vastaan. On tärkeää, että niitä pystytään käymään läpi ja että seuran ja joukkueiden sisällä luodaan ilmapiiriä, jossa yritetään parhaansa ja ollaan avoimia”.

Painotukset kaudelle 2019

Toimenkuvan yksi selkeä painopiste on nuorimpien ikäluokkien junioriedustus- ja taitokoulutoiminnan kehittäminen. Sitä kautta tavoitteena on saada pelaajamäärät nousemaan entisestään. Kansainvälisesti nais- ja tyttöjalkapalloilu on positiivisessa nosteessa ja esimerkiksi Suomen TU17 maajoukkueen selviytyminen MM-kisoihin varmasti lisää kiinnostusta tyttöjen jalkapalloiluun ja kannustaa heitä tavoittelemaan omaa huippuaan. Ilveksen Naisten Liiga -joukkue on tietenkin myös tärkeä esikuvana tytöille ja tavoitteena on tiivistää yhteistyötä junioriedustusjoukkueiden ja Naisten Liiga -joukkueen välillä yhteisin tapahtumin ja kummipelaajatoiminnan kautta.

”Luottamus ja avoimuus ovat tärkeitä. Niiden ympärillä syttyy rohkeus ja sitä me arvostetaan myös pelaajilta kentällä. Oppimisen ilmapiirissä pelaajat ja valmentajat pystyvät heittäytymään toimintaan täysillä. Meillä on edustusjoukkueissa taitavia ja koulutettuja valmentajia ja uskon että yhdessä pystymme jatkamaan kehitystä Suomen huipulla ja kohti kansainvälistä tasoa”, Järvinen summaa.