Syyskuun Kuukauden vapaaehtoisen julkistuksen aika on tullut, tämän kuun onnekas on Ilves Futis-Liigassa, Vehmaisten kaupunginosassa pariakin joukkuetta valmentava Ari Kemppainen!

Aria ehdotettiin Kuukauden vapaaehtoiseksi muun muassa tällaisilla saatesanoilla:

  • Ari käy kaikissa tapahtumissa, vaikka joukkueilla olisi tapahtuma samana päivänä
  • aina iloisella päällä ja hieman kujeilemassa toisille valkuille ja pojille
  • pitää täydellisiä tilastoja eri asioista joukkueen toiminnasta
  • osaa kannustaa ja motivoida poikia hienosti

Hienoja sanoja! Pääsimme jututtamaan Aria ja kuulemaan myös hänen omia ajatuksiaan.

Ari saa Kuukauden vapaaehtoisena tuotteen Ilves jalkapallon verkkokaupasta: https://ilvesedustus.fi/kauppa/.

Kerro kuka olet ja mitä teet? Ilveksen parissa, ja jos tahdot kertoa, niin muutenkin!

”Olen Ari Kemppainen, valmennan Ilves Futis-Liigan Vehmaisten D12- ja E-10-poikia ja siivilissä toimin taloushallinon alalla.”

Miten olet alun perin päätynyt mukaan Ilveksen toimintaan?

”Vanhempi pojistani aloitti jalkapallon Vehmaisten joukkueessa 7 vuotta sitten. 3 vuotta takaperin meillä oli tilanne, että vapaaehtoisia ei meinannut löytyä toimintaan ja vaarana oli se, että pojat olisivat joutuneet osallistumaan toisen kaupunginosan toimintaan, tai koko kausi olisi ollut vaarassa peruuntua. Silloin lähestyin Idän aluepäällikköä sähköpostilla, että jos tilanne on oikeasti tämä niin minä suostun valmentajaksi.

Lopulta saimme 2 valmentajaa ja joukkueenjohtajaa poikien vanhemmista ja saimme kauden pelastettua ja pojat pääsivät harrastamaan jalkapalloa koko kesän. Samana vuonna nuoremman poikani tapahtumiin kaivattiin toisinaan apuja ja ilmoittauduin myös siihen mukaan. Tällä hetkellä olenkin sitten valmentajana molempien poikien joukkueissa.”

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Ari2

Kuvauspäivänä Vehmaisissa vietettiin D12-poikien kauden päättäjäisiä. Päättäreissä tuuleteltiin muun muassa rankkareita..

Mikä valmentamisessa kiehtoo, miksi se on niin mukavaa?

”Valmentamisessa parasta on ehdottomasti nähdä poikien kehitys kauden aikana. Saa olla tekemisissä lasten kanssa ja edistää näin lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Samoin on mukava ollut huomata, kuinka erilaisista persoonista ja taitotasoiltaan erilaisista pelaajista saadaan kasattua hyvin yhteen pelaava joukkue.

Lasten antama palaute on se paras anti, kun esimerkiksi kiittävät hyvistä treeneistä, tai kertovat että viime treeneissä opeteltu kikka oikeasti toimi.

Tätä on todella hankala yrittää purkaa sanoiksi, tämä pitää itse kokea. Kannustaisinkin enemmän vanhempia mukaan toimintaan, sivupalkintona saa laatuaikaa myös oman lapsen kanssa, vaikka siinä onkin keskityttävä kokonaisuuteen joukkueen eteen.”

Mitä puolestaan vapaaehtoisuus sinulle antaa?

”Vapaaehtoisuus palkitsee valmentajan näkökulmasta omalta kohdaltani ainakin näin: Saa paljon raitista ilmaa, saa itsekin liikuntaa ja myös työasiat unohtuu täysin futiskentällä. Varsinkin tämä kulunut vuosi on ollut kerta kaikkiaan huikea poikien kehityksen ja sitä kautta myös tulosten myötä.

Paras anti ehdottomasti liittyy Vehmaisten mottoon. Treeneihin pitää olla kiva tulla ja varsinkin treeneistä lähdettäessä pitää olla vielä kivempi olo.

Tässä myös tapaa paljon uusia ihmisiä ja olenpa tänä kesänä oppinut tuntemaan nimeltä kaikki 70 valmentamaani poikaa kahdessa eri joukkueessa.

Samalla saa opastaa lapsia esimerkiksi tappion hetkellä, että tällä kertaa vastustaja oli parempi ja meidän tulee kunnioittaa vastustajaa. Näiden negatiivisienkin asioiden käsittely vahvistaa lasten kokemuksia ja antaa myös eväitä tulevaisuuteen. Kaikki ei tosielämässäkään mene aina kuten oli suunnitellut.”

Ja näin loppuun vapaa sana, terveisiä, tsemppitoivotukset ynnä muuta vastaavaa!

”Haluan kiittää Vehmaisten D12- ja E10-poikien valmentajia, jojoja, vanhempia, aluepäällikköä ja tuomarivastaavaa. Mahtavaa yhteistyötä jälleen kerran läpi kesän!

Lisäksi omat kiitokset menee myös vastustajille tiukoista ja reiluista peleistä! Toki tuomareita unohtamatta, ilman heitä ei olisi pelejäkään.

Tulkaa toki muutkin vanhemmat mukaan keltavihreään toimintaan, sillä saadaan varmistettua jatkossakin lapsillemme mukavaa yhteistä tekemistä.”

 

Onnittelut vielä Arille!

Kuukauden vapaaehtoisen -juttusarjan uutiset ovat luettavissa täällä: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/.

Ari3

… ja jaettiin palkintoja onnistuneesta kaudesta!