Minna Ahonen Kaupissa. Kuva: Anna Grönroos.

Minna Ahonen valikoitui marraskuun Kuukauden vapaaehtoiseksi! Noin vuoden seurassa viestintäjoukkueenjohtajana toiminut Minna palkittiin äskettäin toimihenkilöpäättäjäisissä Vuoden tulokkaana.

Onnittelut marraskuun vapaaehtoisen valinnasta! Urheilijakysymys, miltä nyt tuntuu?

”Paljon kiitoksia! Ihan mieletön fiilis! Ensin vuoden tulokas ja sitten tämä. En olisi vuosi sitten uskonut, kun hommaan lähden, mitä kaikkea vuosi tuo tullessaan.”

Kerro, mitä vapaaehtoistehtäviä teet ja mitä olet ehtinytkään tekemään?

”Viime syksynä tulin pojan joukkueeseen P11 väreihin viestintäjoukkueenjohtajaksi. Pian huomasin järjesteleväni muun muassa turnauksia ja tein myös huoltajan töitä kentällä. Olen ollut mukana myös Ilveksen kehitysryhmässä ja tutustunut valmentajan tehtäviin ja Ilveksen valmennuslinjaan futisvalmentajan starttikoulutuksessa ja seuraan kyllä mielelläni harjoituksia kentällä. Mutta valmentamisen saa jatkossakin hoitaa meidän erinomainen valmennustiimi. Tällä hetkellä olen joukkueessa vastuujoukkueenjohtajana ja huoltajana. Työnkuvaan kuuluu esimerkiksi viestintää, Hobbydeedin päivittämistä, pelien ja turnausten järjestelyä sekä huoltoa.

Teen tiivistä yhteistyötä valmennuksen kanssa ja itse olen oppinut vuoden aikana paljon myös valmentamisesta. On tärkeää, että valmentajat saavat keskittyä valmentamiseen ja kun joukkueen asiat ovat järjestyksessä ja huolto toimii, niin treeneissä voidaan keskittyä tärkeimpään eli poikien valmentamiseen ja heidän kehittymiseensä.”

Mikä on hienoin muistosi jalkapallon parista?

”Jos viime kautta miettii, niin kyllä parasta oli joukkueen ensimmäinen yönyliturnaus, Pori Cup kesällä. Hienoja pelejä, suuria tunteita, jännittävä hotelliyö, meidän ihanat pojat ja huippu valmennus -ja taustatiimi.

Ja isommassa kuvassa Huuhkajien EM-kisapaikan varmistuminen.”

Jos odotat jotakin kaudelta 2021, niin mitä?

”Haluan oppia lisää ja kehittyä joukkueenjohtajana. Hyvä joukkuehenki ja positiivinen fiilis kaikessa joukkueen toiminnassa on minulle tärkeää. Haluan tehdä asioita pitkäjänteisesti ja kehitellä yhteistyötä joukkueiden välillä. Ja toki toivon, että pääsisimme palaamaan vähitellen normaalimpaan arkeen ja voisi luottavaisin mielin suunnitella tulevia kuukausia. Meillä on loistava joukkue; pelaajat, valmentajat, jojot ja huoltajat, joten olen erittäin luottavaisin mielin, että tästä kaudesta kuullaan vielä.”

Terveisiä muille vapaaehtoisille, seuratoimijoille ja lukijoille?

”Mitä enemmän on mukana joukkueen toiminnassa, sitä antoisampaa se on. Koen olevani etuoikeutettu, että saan olla mukana ja nähdä poikien kasvavan ja kehittyvän. Tiedän onnistuneeni, kun pojat luottavat, juttelevat ja pyytävät tarvittaessa apua. Ilves on hieno seura, jossa tehdään todella hyvää työtä. Monen tasoisilla pelaajilla on mahdollisuus olla mukana toiminnassa. Ilveksen pelaajakehitys ja valmennusosaaminen on huippuluokkaa ja sitä kehitetään jatkuvasti.

Myös vapaaehtoisilla on erinomaiset mahdollisuudet kouluttautua, joten vahva suositus mennä mukaan koulutuksiin. Joskus on hyvä mennä myös epämukavuusalueelle ja tuntea suurta onnistumisen iloa, kun on saanut vedettyä ensimmäisen pallollisen harjoitteen pojille. Vapaaehtoiset tekevät työtä suurella sydämellä ja on hienoa olla osa Ilves-perhettä. Seurassa on mieletön määrä osaamista. Olen tutustunut huipputyyppeihin ja saanut uusia ystäviä pojan harrastuksen myötä. Päivääkään en vaihtaisi pois, mutta muutaman unettoman yön kyllä.”