Vuoden 2023 toinen Kuukauden vapaaehtoinen on Ilveksen junioriedustuksessa operoiva Satu Lejman.

Helmikuun Kuukauden vapaaehtoinen saa itselleen Ilveksen kausikortin, jotta yksikään edustusjoukkueiden tai kakkosjoukkueiden otteluista ei jää välistä!

Satu sai vastailla muutamaan tuttuun kysymykseen ja kertoa samalla hieman millainen vapaaehtoistekijä on kyseessä!

 

Kerro näin kärkeen, että kuka olet ja mitä teet? Ilveksessä ja myös ”oikeasti”?

”Olen Satu Lejman, kahden lapsen äiti, toimin Ilves P12/1-joukkueen viestintäjoukkueenjohtajana.

Normityössä olen fysioterapeuttina, luottamusmiehenä ja opetushommissa. Poikani pelaa junioredustuksessa ja tytär Ilves Futis-Liigan puolella kesäisin.”

Miten kauan olet ollut Ilveksen toiminnassa mukana ja kuinka alun perin päädyit mukaan?

”Olen tullut mukaan ’Ilveksen maailmaan’ perinteisesti oman pojan mukana, kun hän on Futis-Liigan ja talvitoiminnan kautta siirtynyt junioredustukseen.

Olin aluksi muutaman vuoden joukkueen huoltajana, kunnes otettiin huoltotiimi ja vastuuhuoltaja- käytäntö joukkueeseen, toimin vastuuhuoltajana, avustaen viestintää ja nyt tämän kauden viestintäjojona ja talkoovastaavana.”

Onko sinulla aiempaa kokemusta vapaaehtoistoiminnasta? Ja jos on, niin mistä?

”Monenlaista taustaa, mm. vanhempainyhdistystoimintaa, ammattiyhdistystoimintaa yms.”

Toimit tosissaan viestintäjoukkueenjohtajana. Rooli ei välttämättä ole kaikille se tutuin, miten itse kuvailisit kyseistä roolia?

”Kun on saanut ’kulkea’ joukkueen poikien mukana useita vuosia, on viestintäjojon näkökulmasta upea nostaa poikien pelaajina kehittymistä, intoa, tahtoa ja oppimisen halua ja onnistumisia esille.

 

Monipuolisista treeneistä, valmennuksesta, peleistä ja turnauksista välittyy somessa toki vain osa joukkueen pitkäjänteisestä tekemisestä ja kehittymisestä, mutta näitä nostetaan esiin.

Joukkueen ammattitaitoinen valmennus näkyy ja taustat tekevät työtä mahdollistaakseen sujuvat treenit, pelit ja turnaukset pojille. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja fiilis. Viestintäapua saa aina ja meillä on loisto tiimi.

Viestinnässä tiedotetaan eteenpäin myös Ilveksen ajankohtaisia asioita vanhemmille ja toki somessa kaikille seuraajille. Viestintä on minulle tuttua toimintaa muista ympyröistä ja onkin kiva kun saa hyödyntää aiemmin opittuja tämän joukkueen viestinnässä.

Myös yhteinen ’Ilves-perhe’ -ajatus ja sen esiin tuominen viestinnässä on tärkeää.”

Mikä on sinulle mieluisinta vapaaehtoishommissa*

”Yleisesti vapaaehtoistoimijana saa nähdä poikien kasvua ja kehitystä junioredustusjoukkueen pelaajina ja joukkueena, yksilöllistä sekä joukkueen yhteistä kehitystä. Tätä kaikkea ollut hieno seurata ja hienoa olla mukana.

Totta kai pelireissut, Eerikkilän leirit on hienoja kokemuksia, kun on pelejä ja vapaa-ajan toimintaa: taustana aikataulujen mukaan toiminta, ohjaaminen, kannustaminen, huollossa toimiminen on mukavaa, mutta samoin myös ihan perus treeneissä. Huollossa toimin edelleen tarpeen mukaan.”

Löytyykö itseltäsi jonkinlaista jalkapallotaustaa? Tarvitseeko sellaista mielestäsi ollakaan?

”Eipä juuri futistaustaa, nuorempana harrastettua höntsyfutista lukuun ottamatta. Tässä vapaaehtoistoiminnasta kasvaa kyllä lajin pariin ’riittävästi’, ja oppii uutta!”

Bonuksena: tahdotko mahdollisesti lähettää jotain terveisiä lukijoille?

”Suosittelen Ilveksen vapaaehtoistoimintaa kaikille. Parasta aikaa kentällä!

 

Onnea vielä Satulle!

Ilves jalkapallon Kuukauden vapaaehtoisten juttuihin voi tutustua tätä kautta: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/.