ONS-kasvatti Patricia Bohui (vasemmalla) viimeisteli naisten Ykkösen jälkimmäisessä karsintaottelussa hattutempullisen verran maaleja! Kuva: Aada Näsman.

Ilves/2-joukkueiden sarjapaikat niin miesten Kakkosessa kuin naisten Ykkösessäkin varmistuivat viikonloppuna. Onnea sarjapaikoista!

Miesten Kakkonen

Ilves/2 on pelannut nousujohteisen kauden miesten Kakkosen B-lohkossa. Lievien käynnistysvaikeuksien jälkeen keltapaidat ovat päässeet Kakkosessa vauhtiin ja kotiotteluissa Kaupissa ovat kaatuneet niin Ykköseen nousun varmistanut PIF kuin myös sarjakolmonen FC Jazz.

Perjantai-iltana kauden viimeiseen kotiotteluun Ilves/2 sai vastaansa rakkaan vihollisen Hämeenlinnasta, sarjanelosena otteluun lähdettäessä majailleen HJS:n.

Willem Haapiainen vei kotijoukkueen johtoon 42. minuutilla. Vieraiden tasoituksen Eetu Huuhtasen selän taakse onnistui iskemään Gaaid Abshir Mahamed, kun ottelua oli käyty 54 minuuttia. Näihin lukemiin ottelu myös Kaupissa päättyi ja Ilves/2 nosti itsensä 25. pisteeseen, kierros ennen sarjan päätöstä.

Kun toiseksi viimeisenä sarjassa oleva EPS hävisi lauantaina kotonaan Kaarinan Pojille lukemin 0-3, varmistui Ilveksen sarjapaikka ensi kaudelle. EPS on Ilves/2:sta perässä neljän pisteen verran ja joukkueiden väliin mahtuu vielä 24. pisteessä olevat Ilves-Kissat sekä VJS. TPV:n putoaminen sarjaporrasta alemmas oli varmistunut jo aiemmin.

Kahdeksantena Kakkosessa oleva Ilves/2 päättää kautensa sarjakakkosen FC Honka/Akatemian vieraana sunnuntaina 24. lokakuuta. Kakkosen B-lohkon sarjataulukkoa ja tilastoja voi tutkia täällä: https://www.palloliitto.fi/kakkonen?group=2.

Joukkueen kausi jatkuu vielä myös P20 SM-sarjan merkeissä. SM-sarjaa on pelaamatta kolmen ottelun verran. Ilves kohtaa kotiotteluissaan FC Konnun keskiviikkona 20. lokakuuta sekä FC Interin keskiviikkona 27. lokakuuta. Sarjan viimeinen ottelu on TPS:ää vastaan vieraissa lauantaina 30. lokakuuta. Ilves on sarjassa viidentenä, neljän pisteen päässä kolmantena olevasta Atlantis FC:stä. P20-sarjataulukko löytyy tästä: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/P20SM!spljp21/group/1/.

 

Naisten Ykkönen

Menneelle kaudelle naisten Ykköseen noussut Ilves/2 jatkaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla myös kaudella 2022. Ilves/2 voitti Ykkösen kaksiosaisessa karsinnassa vaasalaisen FC Sportin yhteismaalein 6-3.

Ensimmäinen osaottelu pelattiin lauantaina 9. lokakuuta Vaasassa, josta keltavihreät hakivat 1-2 (1-1) vierasvoiton Sofia Määtän ja Lotta Lähteenmäen maaleilla.

Ratkaiseva toinen osaottelu käytiin Kaupissa lauantaina 16. lokakuuta ja keltavihreät olivat maalirikkaassa ottelussa vahvempia osumin 4-2 (1-1). Patricia Bohui hurjasteli toisessa osaottelussa peräti hattutemppuun oikeuttavan maalimäärän ja Heta Olmala iski ottelun loppulukemat pelin 82. minuutilla.

FC Sportin Tilda Råtts teki molemmissa otteluissa yhden maalin ja iski näin ollen kaksi maalia vaasalaisten yhteensä kolmesta osumasta.

Kolme maalia toisessa osaottelussa tehnyt Patricia iski 20. pelatussa naisten Ykkösen ottelussa peräti 16 maalia, joka oikeutti sarjan maalipörssin toiseen sijaan, pääsarjaan nousseen ONS:n Inka Sarjanojan takana. Sarjanoja viimeisteli 20 maalia. Karsintapelit mukaan lukien Patricia viimeisteli siis kaudella 19 maalia. Moona Laine säesti hienosti seitsemällä Ykkösen maalillaan ja sijoittuikin sarjan maalipörssissä jaetulle 12. sijalle.

Ykkösen tilastoihin voi tutustua lisää Palloliiton sivuilla: https://www.palloliitto.fi/naisten-ykkonen/tilastot.

Peräti kolmea sarjaa pelaava joukkue jatkaa kauttaan vielä T18 SM-sarjassa ja T18 Ykkösessä. SM-sarjan viimeinen ottelu pelataan keltavihreiden osalta lauantaina 23. lokakuuta, kun Ilves matkustaa Espooseen FC Hongan vieraaksi. Joukkue on sarjassa neljäntenä, neljä pistettä pelin vähemmän pelanneen HJK:n perässä. Sarjaa johtaa ja sen voittaa EPS.

T18 Ykkösen puolella kausi päättyy myös espoolaisia vastaan, mutta Tampereella. FC Espoo saapuu päätöskierroksella keltavihreiden vieraaksi sunnuntaina 24. lokakuuta. Asetelma on kutkuttava, sillä joukkueet ovat pisteen sisällä toisistaan sijoilla 5 ja 6. Kolmannella sijalla T18 Ykkösessä oleva FC Honka/2 on Ilves/2:sta edellä kaksi pistettä.

T18 SM-sarjan taulukko löytyy tätä kautta https://www.palloliitto.fi/t18-sm ja T18 Ykkösen puolestaan tästä: https://www.palloliitto.fi/t18-ykkonen?group=6.