Hyökkääjä Rasmus, maalivahti Johannes ja toppari Konsta johdattavat Ilves C-akatemian ikäluokan SM-lopputurnaukseen.

Ilves C-akatemian kapteenisto, eli Rasmus Väisänen, Johannes Viitala ja Konsta Lintilä aloittavat muun joukkueen tavoin Suomen mestaruuden tavoittelun torstaina kello 16:00, kun joukkue saa Kai Pahlman -lopputurnauksen avausottelussa vastaansa VPS:n.

Ottelu pelataan Kauppi 3:lla ja se näkyy selostettuna Aamulehden sivuilla. Aamulehti näyttää Kauppi 3:n pelit selostettuina sekä se lähettää kaikkien kolmen kentän kaikki 48 ottelua pitkin turnausviikonloppua: https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000008335332.html.

Kapteenisto joutui pieneen paineeseen ennen turnausta ja antamaan kommentit koko Ilves C-akatemian puolesta SM-lopputurnaukseen liittyen. Hyökkääjä Rasmus Väisänen, maalivahti Johannes Viitala ja toppari Konsta Lintilä ovat kaikki joukkueen kapteeneja, mutta otteluissa kipparinnauhaa kantaa Rasmus.

Minkälaisilla fiiliksillä kolmikko siis aloittaa Suomen mestaruuden jahtaamisen Tampereella?

”Itsellä on ainakin tosi odottavaiset fiilikset, aika kauan olen venannut, että pääsee Kai Pahlman -turnaukseen”, Rasmus aloittaa.

”Valmistautunut fiilis, pääsee näyttämään, että kuinka hyvä on ja tavoittelemaan Suomen mestaruutta”, maalivahti Johannes jatkaa.

”Hyvät fiilikset, odotan tosi paljon pelaamista, eikä oikein jännitäkään oikeastaan”, toppari Konsta täydentää.

Kai Pahlman SM-lopputurnaus on joka vuosi todella seurattu jalkapallotapahtuma. Tuoko tämä fakta ja Suomen mestaruudesta pelaaminen sitten paineita nuorille miehenaluille?

”No ei se nyt varsinaisesti mitään paineita luo, tätä on vaan niin kauan odotettu, että pääsee sitä virallista Suomen mestaruutta hakemaan”, Rasmus aloittaa taas.

”Odotuksethan on aina korkealla ja nyt toivotaan, että niihin pystytään myös vastaamaan”, Johannes kommentoi ja Konsta päättää ”samaa mieltä ja kun turnaus pelataan nyt täällä Tampereella, niin se tuo lisää tunnelmaa.”

Millainen tunnelma on joukkueen sisällä kapteeniston mielestä?

”Koetetaan päästä ensimmäiseen peliin valmiimpana kuin muut, niin voidaan yllättää ihan kaikki”, Johannes kommentoi.

”Joukkueessa on tosi hyvä fiilis, kaikki on ollut tosi keskittyneitä. Halutaan päästä pitkälle turnauksessa ja sen kyllä huomaa joukkueesta”, Konsta jatkaa ja Rasmus sanoo, että tunnelma joukkueessa on hyvä.

”Tosi hyvät tunnelmat joo, ollaan treenattu todella hyvin nämä viimeiset kaksi viikkoa. Halutaan totta kai olla mahdollisimman virkeitä ja hyvillä fiiliksillä lähteä turnaukseen.”

Kai Pahlman -nimellä 15-vuotiaiden poikien Suomen mestaruudesta on taisteltu vuodesta 1993 lähtien. Turnaus pelataan tosiaan nyt toisen kerran Tampereella, ensimmäinen kerta oli vuonna 2010. Turnauksen voitti tuolloin FC Honka ja parhaaksi pelaajaksi valittiin nykyään Italiassa vaikuttava Simon Skrabb, joka edusti tuolloin Jaroa.

Tämän vuoden kotiturnauksessa Ilves saa alkulohkossa vastaansa Helsingin Jalkapalloklubin, Pallokerho Keski-Uusimaan sekä Vaasan Palloseuran. Kuinka tuttuja lohkovastustajat ovat keltavihreille pelimiehille?

”Klubi on tietysti vanha tuttu, tosi laadukas jengi. PKKU:ta vastaan ollaan pelattu monet kerrat ja VPS:kin on kova”, Rasmus sanoo tiukasti.

”Joo, Klubi on tuttu, siellä on kyllä kova joukkue. PKKU ei ole niin tuttu ja Vepsu kaikkein tuntemattomin näistä, niitä vastaan ei olla pelattu niin montaa kertaa”, Johannes valottaa.

”Kaikkia vastustajia mennään haastamaan ja voittamaan jokainen”, Konsta päättää.

Kai Pahlman -lopputurnauksessa pelaa 15-vuotiaiden ikäluokan 16 parasta joukkuetta neljässä alkulohkossa. Alkulohkot löytyvät Palloliton Tulospalvelun kautta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/P15-KP!NuoretKP2021/tables. Ketä näistä 16. joukkueesta kolmikko sitten pitää turnauksen ennakkosuosikkina? Ilveksen jälkeen tietysti!

Kaikkien suusta kuuluu HJK, Johannes ja Rasmus lisäävät FC Lahden ja Johannes täydentää kolmen kovan vielä KuPS:lla.

Lokakuussa pelattavassa turnauksessa säät eivät ole tuttuun kotimaiseen tapaan mitään suosiollisimpia, mutta miljöö ja muut puitteet ovat Kaupissa kunnossa. Rasmukselta, Johannekselta ja Konstalta kysyttiin myös, että jos jotain pitää nostaa, niin minkä takia heidän mielestään ihmisten kannattaa tulla katsomaan pelejä Kaupin urheilupuistoon? Pitkällisen pohdinnan jälkeen Konsta avasi pelin.

”No mää voin sanoa nyt ensimmäisenä, Topi Alaa kannattaa seurata. Topi pelaa siinä keskikentällä!”

Myös Johannes ja Rasmus kertovat hyviä syitä.

”En nyt nosta mitään yksilöitä, mutta kannattaa seurata meidän joukkuepeliä”, Johannes kertoo.

”Sama kuin Johanneksella, kannattaa tsekata miten yhtenäinen joukkue ollaan ja miten positiivisesti pelataan ja taistellaan”, Rasmus sanoo.

Viimeiset sanat, terveiset lukijoille?

”Tulkaa kannustaa Ilves voittoon!”

”Kannattaa ehdottomasti tulla kattomaan pelejä, vaikka et Ilvestä kannustaisikaan. Kovia pelejä ja Suomen huippuja on kentällä.”

Kai Pahlman SM-lopputurnauksen digitaalinen käsiohjelma on nyt tutkittavissa. Käsiohjelmasta löytyy muun muassa kaikkien turnausjoukkueiden esittelyt: https://ilvesjalkapallo.fi/wp-content/uploads/2021/10/Kai-Pahlman-SM-lopputurnaus-2021-kasiohjelma.pdf.

Aamulehti teki lisäksi Kai Pahlman -lopputurnauksesta ja Konsta pääsi jutulle myös Aamulehden jutussa: https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000008346403.html.

Kai Pahlman P06 2

C-akatemia on valmistautunut turnaukseen parin viikon ajan vaihtelevassa syyssäässä.