Eeva Veijola on valittu Ilveksen U8- ja U9-tyttöjen päävalmentajaksi!

Ilouutisia myös futisliigalaisille, sillä Eeva jatkaa samalla Ilves Futis-Liigan Lännen aluevalmentajana.

Ilves päivittää pelaajapolkuaan ja panostaa tyttöjen sekä poikien U8-U9-junioriedustuspolun aloitusvaiheeseen päätoimisilla päävalmentajilla. Eeva Veijola vastaa U8-U9-tyttöjen ja Otso Korhonen poikien toiminnasta.

Ilveksen nuorimpien tyttöjen päävalmentaja pääsi kertomaan itsestään juttua varten.

Kerropas, että kuka oikein on Eeva Veijola, uusi U8-U9-tyttöjen päävalmentaja

”Tampereella vajaa kolme vuotta asunut kolmikymppinen, Ilveksessä työntekijänä ollut koko tämän ajan. Tampereelle tie toi Lahesta ja Lahteen tie vei Varsinais-Suomesta. Intohimona jalkapallo ja erityisesti lasten valmennus.”

Mitä uuteen rooliin kuuluu, miten kuvailisit työtehtäviäsi?

”Toimin tyttöjen U8-U9 junioriedustusikäluokkien päävalmentajana, vastaan mm. uuden ikäluokan (2016-syntyneet tytöt) perustamisesta, U8- ja U9-tyttöjen joukkueiden kausi- sekä jaksosuunnitelmien suunnittelusta sekä toteuttamisesta. Osallistun myös vapaaehtoisvalmentajien rekrytointiin, valmentajien kouluttamiseen ja tutorointiin. Olen myös aktiivisesti mukana kenttätasolla.

Jatkan myös Futis-Liigan Lännen aluevalmentajana, valmennan ja koulutan valmentajia talvitoiminnassa ja kesän Futis-Liigassa. Panostetaan vahvasti alle 8-vuotiaiden valmennuksen tukemiseen ja pyritään kasvattamaan erityisesti tyttöpelaajien määrää kaikissa toimintamuodoissa.”

Olet ollut Ilveksessä muutaman vuoden. Mitä kaikkea olet seurassa tänä aikana tehnyt?

”Aloitin Ilveksessä tammikuussa 2021.

Futis-Liigan puolella olen ollut ihan lapsi-vanhempi ryhmien ohjaamisesta, Futis-Liigan aluejoukkueikäisten ikäisten toiminnassa mukana. Monessa olen ollut mukana, joissain enemmän ja joissain vähemmän. Lännen alueen aluevalmentajana varsinkin keväällä aloittavien ikäluokkien startti on isossa osassa, ja Futis-Liigan pelitapahtumissa olen ollut paljon mukana

Talvitoiminnan koordinointi yhdellä alueella eli suunnittelu ja toteutus on ollut vastuullani ja jatkuu toki edelleen. Futisleirit ja kesän aamuharjoittelut ovat myös tulleet vahvasti tutuksi.

Tyttöjen taitokoulun vastuuvalmentajana olen toiminut vajaa pari vuotta. Junioriedustusjoukkueissa olin viime kaudella 2013-tyttöjen joukkueen valmennuksessa ja tällä kaudella 2015-syntyneissä.

Tähän asti, työskentelin myös noin kaksi ja puoli lukuvuotta Ilveksen järjestämässä iltapäiväkerhossa ohjaajana.”

Kerrotko omasta valmentajataustasi?

”Aloitin valmentamisen Lahdessa FC Kuusysissä vuonna 2016, kuljin yhden joukkueen vastuuvalmentajana neljä kautta, 6-vuotiaista 10-vuotiaiksi. Lahdessa asuessa kävin kahden vuoden ajan lasten ja nuorten valmentajakoulutuksen monimuotona Vierumäellä.

Sen jälkeen tie toi Tampereelle ja Ilvekseen. Täällä olen, niin kuin mainitsin, ollut viime kaudella 2013-syntyneiden tyttöjen junioriedustuksen valmennustiimissä ja tämän kauden toiminut 2015-syntyneiden tyttöjen vastuuvalmentajana.

Liikunta-alan tutkinnon lisäksi jalkapallon puolelta on UEFA C -koulutus taskussa. Lapsuusvaihe on aina ollut lähellä sydäntäni ja pääosin olenkin toiminut alle 12-vuotiaiden parissa.” 

Viimeiseksi vielä, millainen porukka teillä on 2015-syntyneissä tytöissä ja millainen joukkue teille tulee 2016-syntyneisiin?

”Meillä on 2015-tytöissä aivan huippuporukka. Pelaajat ovat innokkaita, taitavia ja liikunnallisia. Joukkueesta on ekan kauden aikana kasvanut todella tiivis ja yhtenäinen. Tekemisen meininki on todella loistavalla tasolla. Meillä on myös joukkueessa aivan timanttinen taustatiimi, jota ei voi liikaa korostaa ja kiittää.

2016-syntyneisiin odotan, että tulee myös loistavan tekemisen meiningin omaava joukkue. Rakennamme vahvasti alusta alkaen yhteistä toimintakulttuuria. Tiedän myös jo useita pelaajia tästä ikäluokasta ja myös valmennustiimissä tulee olemaan ainakin muutamia, joiden kanssa tässä on jo yhteistyötä tehtykin vajaa pari vuotta. Odotan innolla, kun pääsemme sitä jatkamaan yhdessä junioriedustuspuolella.

Kannustan kaikkia liikunnasta ja lajista innokkaita tulemaan junioriedustusjoukkuetoimintaan. Parhaimmillaan siellä luodaan loppuelämän mittaisia matkoja yhdessä muiden kanssa.”

Onnittelut Eevalle!