Kesäkauden lähestyessä tiedoksi defibrillaattorien eli ”deffojen” sijainteja Tampereen kentillä:

  • Ilveskenttä, Vuores: Laite löytyy Ilves-kentän yhteydessä olevasta tuomarikopista, jonne pääsy sähköisillä avaimilla (joukkueiden toimihenkilöille jaetut ”lätkät”).
  • Kauppi: Kauppi Sports Centerin aula + kenttämestareiden koppi uudessa huoltorakennuksessa (lähellä pesäpallostadionia).
  • Kaukajärvi: Kaukajärven vapaa-aikatalo
  • Lamminpää: kenttämiesten koppi

Käyttöohjeet löytyvät laitteen yhteydestä. Katso myös Palloliiton ohjevideo laitteen käyttöön liittyen:

Palloliiton mukaan defibrillaattori eli ”deffa”, on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan haitallinen sydänpysähdyksen aiheuttanut rytmihäiriö. Defibrillaattorilla annetaan hoitava tasavirtasähköisku, jonka avulla sydän pyritään käynnistämään uudelleen.

Defibrillaattorin säilytyspaikka on yleensä merkitty tarralla, jossa näkyy sydän ja salamakuviot, tai kirjanyhdistelmällä AED. Jalkapallokentillä defibrillaattorin olisi hyvä sijaita sekä katsomossa että kentän välittömässä läheisyydessä. Laitteen sijainti kannattaa selvittää jokaisella harjoitus- tai pelikentällä, jotta sitä ei tarvitse etsiä hätätilanteessa. Katso defibrillaattoreiden sijainti Defi.fi-palvelusta. Voit myös ilmoittaa palveluun defibrillaattorin sijainnin. Samat tiedot löytyvät myös 112-sovelluksesta.

Lue lisää: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/defibrillaattori-pelastaa-henkia-kuinka-toimia-sydanpysahdyksen-sattuessa.