Ilveksen C-tytöt osallistuvat torstaista eteenpäin ikäluokan Laura Kalmari -lopputurnaukseen. Lopputurnaus järjestetään tänä vuonna Seinäjoella ja keltavihreät kohtaavat kotijoukkueen heti alkulohkossa. Ensimmäisessä ottelussa torstaina vastaan asettuu KuPS. Lohkon kolmas joukkue on Valtti/United YJ.

Sunnuntaihin asti kestävässä turnauksessa on mukana ikäluokan 16 parasta joukkuetta.

C-tyttöjen vastuuvalmentaja Tommi Järvinen kertoi joukkueen valmistautumisesta ja tavoitteista ennen turnauksen alkua.

Millä fiiliksillä kohti Laura Kalmari -lopputurnausta?

”Laura Kalmari on C-ikäluokan SM-lopputurnaus ja siten kauden päätapahtuma, liki kaikki ikäluokan parhaat pelaajat ovat mukana.

Itselle kyseinen turnaus on jo kolmas Kalmari (kun viime vuosi peruttiin), ja kaikki edelliset ovat tarjonneet aina loistavien pelien lisäksi, unohtumattomia hetkiä, niin iloa, onnistumisia, kun karvaitakin pettymyksiä. Siis koko draaman kaaren! On kyllä hienoa olla taas mukana.”

Ketä kaikkia joukkueen taustajoukoista lähtee mukaan turnaukseen?

”Meiltä Kalmariin lähtee valmentajista allekirjoittaneen lisäksi Raine Salo ja Mariani Wettervik, taustalle Pasi Saarikoski ja Tommy Leppälahti (kuvaus/videoklippien teko), joukkueenjohtaja Suvi Mujunen ja huoltaja Piia Virkki.”

Oletteko valmistautuneet lopputurnaukseen jotenkin erityisesti vai onko rutiinit voimaa?

”Valmistautumisessa on hyödynnetty edellisten vuosien kokemuksia ja aina on yritetty oppia virheistä, ja poissulkea se mahdottominkin asia ja tai pulma. Erityiskiitos Mialle jo tässä vaiheessa!

Muuten valmistautumisjakso sisältää treenejä, pelejä, videopalavereja, eli ihan rutiineja.”

Mitä itse odotat lopputurnaukselta?

”Itse odotan Kalmarista ennen kaikkea hyviä, kovia ja tasaisia pelejä, mutta myös sen, että joukkue kasvaa vielä napsun verran turnauksen aikana. Ja on se loppuun asti, kaikkensa antava, pelistä nauttiva Ilves!”

Onko joukkue lyönyt tavoitteita lukkoon turnauksen suhteen?

”Joukkueen minimitavoite on kahdeksan joukon kautta mitalipeleihin. Mutta peli kerrallaan.”

Onko lohkovastustajat KuPS, SJK ja Valtti/United YJ tuttuja vastustajia?

”Vastustajista vain Valtti/United YJ on entuudestaan tuttu, mutta sen takia iltaisin katsellaan videoita.”

Onko tiettyjä pelaajia, ominaisuuksia tai muita juttuja, joita nostaisit erityisesti esille?

”Joukkueemme vahvuus on tasaisuus ja periksiantamattomuus. Silti odotan myös huikeita kasvutarinoita, ja rohkeita yksilösuorituksi. Meillä on myös lupa epäonnistua, sitten vaan noustaan ja jatketaan.”

Turnauksen järjestäjän SJK-juniorien turnaussivuihin, josta löytyy muun muassa lohkot ja otteluohjelma, pääsee tutustumaan täällä: https://www.sjk-juniorit.fi/turnaukset/laura_kalmari_2021/. Palloliiton tulospalvelun sivu on puolestaan tässä: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/T15-LK!NuoretKP2021/tables.

C tytot Heidi Kollanen

Ruotsissa pelaava Ilves-kasvatti Heidi Kollanen kävi tervehtimässä Laura Kalmari -turnaukseen valmistautunutta joukkuetta!