Ilveksen VOK Petri Plym Ylöjärven Ilveksen taitokoululaisten kanssa Ylöjärvellä.

Perinteikäs Ylöjärven Ilves jatkaa Ilves jalkapallon yhteistyöseurana. Ylöjärven Ilveksen arvot ovat: Iloitsemme yhdessä, Välitämme toisistamme, Haluamme kehittyä joka päivä & Kannamme vastuumme kasvattajina.

Y-Ilveksen puheenjohtajana toimiva Ari Pekka-Kangasmäki pääsi tentattavaksi seurayhteistyön tiimoilta.

Ylöjärven Ilves ja Ilves ovat tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Kuinka yhteistyö on Ylöjärven Ilveksen näkemyksen mukaan sujunut? 

”Seurojemme välinen yhteistyö on aina tuntunut luontevalta osalta sekä pelaajiemme että valmentajiemme kehityspolkua. Ja viime vuosina yhteistyö on tarkentunut ja konkretisoitunut.”

Minkä asioiden näet olevan yhteistyön tärkeimmät asiat? Mitä seurat tuovat toisilleen?

”Vaikka kaikki yhteistyö tähtää tyttö- ja poikapelaajien kehittymiseen ja pelaajauran edistämiseen, pitäisin tärkeimpänä osana panostuksen valmentajien koulutukseen. Laadukas valmennus mahdollisimman nuorien pelaajien kanssa tuottaa erilaisia mahdollisuuksia yhteistyölle – muutakin kuin yksittäisten pelaajien siirtymisen eteenpäin pelaajapolullaan.”

Löytyikö yhteinen sävel helposti Ilveksen kanssa tätä yhteistyöseurasopimusta tehdessä?

”Molemmat seurat näkevät yhteistyön selkeät hyödyt, joten itse sopimukseen ei tarvinnut käyttää paljoakaan energiaa.”

Ilveksen VOK Petri Plym on tosiaan käynyt vetämässä harjoituksia Ylöjärvellä. Millaista hyötyä näet VOK:n tuoneen Ylöjärven Ilveksen toimintaan, pitäen mielessä, että mainitsit valmentajien kehittämisen?

Petrin säännölliset vierailut ovat juurikin sitä parasta, mitä yhteistyö voi tarjota meille. Valmentajat saavat loistavaa oppia kokeneelta valmentajalta ja kouluttajalta omalle ikäluokalleen. Myös pelaajat odottavat aina innolla Petrin vierailuja.”

Millä tavalla yhteistyön toiminta on mielestäsi saatu liikkeelle?

”Vaatii toki useamman henkilön kalenterien yhteensovittamista ja joustamista, mutta lopputuloksena meillä on hyvät suunnitelmat tämän hetken toiminnalle ja myös visiot tulevaisuudesta.”

Pelaajapolusta puhutaan paljon. Millaisena itse näet pelaajapolun Ylöjärven Ilveksen ja Ilveksen välillä, onko mahdollisesti joku hyvä esimerkki mielessä?

”Pelaajapolku on hyvin yksilöllinen, jossa seurojemme välisiä urasiirtoja on tapahtunut ja tapahtuu ilman yhteistyösopimustakin. Erikseen ketään mainitsematta onnistumisia on ollut vuosien varrella useitakin, eniten tyttöpelaajissa.

Erona aikaisempaan nykyinen yhteistyömalli tuottaa potentiaalisia huippuja hallitusti ja suunnitelmallisesti. Yksittäisen pelaajan kohdalla voidaan edetä harkiten ja ottaen huomioon sekä erilaisia mahdollisuuksia että haasteita. Lopputuloksena lopullinen siirtopäätös on sitten helppo toteuttaa.”

Näin loppuun, miltä näyttää perinteikkään Ylöjärven Ilveksen kausi 2022 tässä vaiheessa?

”Kahden todella erikoisen vuoden jälkeen toivon, että alkanut vuosi olisi ’normaali’ ja pystyisimme jatkamaan seuran kehittämistä ja suunnitelmallista toimintaa. Kaikilla on patoutunutta tarvetta päästä eteenpäin sekä kentillä että seuran toimistolla!”

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen on mielissään, että pitkäaikainen yhteistyö Ylöjärven Ilveksen kanssa jatkuu edelleen.

“Ilves haluaa tehdä yhteistyötä parhaiden pirkanmaalaisten seurojen kanssa ja kehittää alueen laajaalaista pelaaja- ja valmentajakehitystyötä yhteistyössä. Aivan loistavaa, nyt kun verkosto on laajentunut jo neljän seuran kokoiseksi ja verkoston piirissä on noin 6000 pelaajaa ja satoja valmentajia/toimihenkilöitä. Toivottavasti saamme suunnitellut toimenpiteet kunnolla vauhtiin ja päästään kentälle asti kehittymään, urheilutoimenjohtaja Räsänen toteaa.

Ylöjärven Ilveksen lisäksi yhteistyöseuroja ovat Leki-futis, Viialan Peli-Veikot sekä Oriveden Tuisku!