Melkoisen kotipelivoittoinen viikonloppu toi tasaisesti niin voittoja kuin tappioitakin yhdellä tasapelillä höystettynä.

Kansallisen Liigan kolmannen kierroksen ottelussa Ilves jatkoi tappiotonta putkeaan pelaamalla PK-35 Vantaan kanssa vieraissa 0-0. tasapelin. Nollapeli oli Nelli Hautamäelle kauden ensimmäinen ja uran toinen pääsarjatasolla. Seuraavaksi joukkue kohtaa Tammelassa sarjanousija PKKU:n perjantaina 3.5. klo 19.

Naisten Ykkösessä Ilves/2 puolestaan otti kauden avausvoittonsa lauantaina, kun Kaupissa kaatui EBK maalein 3-2. Ilveksen maalintekijöinä olivat Iida Kallio, Tessa Perttula sekä Heta Olmala. Loukkaantumista kärsineelle Olmalalle ottelu oli ensimmäinen yli vuoteen, maalintekotaito näytti onneksi säilyneen hienosti. Sunnuntaina joukkue matkaa Kotkaan FC KTP:n vieraaksi.

T18 SM-sarjassa Ilves metsästää vieläkin avauspistettään. Sunnuntaina PKKU oli tyly vieras ja nappasi pisteet matkaansa 0-5 vierasvoitolla. Seuraavaksi joukkue saa vastaansa sarjakärki ONS:n. Tämä ottelu pelataan sunnuntaina 5.5. klo 14 Kauppi 2:lla ja yleisön tukea joukkue kaipaakin ottaakseen avausvoittonsa.

P20 SM-karsintasarjassa Ilves jatkoi hyviä otteita kaatamalla lauantaina kotonaan MaPS:n puhtaasti 3-0. Maalinteossa kunnostautuivat Samu Rainio, Sander Korsunov sekä Tobias Kuula. Lohkonsa kolmantena oleva Ilves kohtaa lauantaina Vaasassa toisena olevan VPS:n. Päävalmentaja Mikko Rainio antoi syystäkin kehuja joukkueelleen.

Lähetimme kentälle erittäin nuoren joukkueen. Avauskokoonpanossa oli peräti viisi vuonna 2007 syntynyttä pelaajaa, joista kolme erinomaisesti toimineessa puolustuslinjassa. Pelin hallinta pysyi alusta loppuun varsin tukevasti meillä, emmekä arastelleet kaksinkamppailuissa, vaikka MaPSin kokeneempi kalusto pyrkikin hakemaan etua fyysisyydellä. Pystyimme hyökkäämään eri rytmeillä, välillä pallonhallinnan kautta ja sopivissa paikoissa suoraviivaisesti. Kolmas perättäinen nollapeli tuli vahvalla kollektiivisella puolustuspelaamisella – vastustajalla ei ollut juuri asiaa meidän boksiimme.

P17 SM-karsintasarjan lohkoansa johtavalla Ilveksellä ei viikonloppuna peliä ollut, mutta lauantaina joukkue saa Vuorekseen vieraakseen neljäntenä olevan FC Lahden. Ottelu alkaa klo 14:45 ja on ehdottomasti katsomisen arvoinen ottelu.

P20 Ykkösessä Ilves kärsi lauantaina Vuoreksessa 3-6 tappion KaaPo:lle. Keltavihreistä maaleista vastasivat Tommi Pöntys, Veeti Vähäsalo sekä Eemil Mäentakanen. Sunnuntaina joukkueen tie vie Espooseen, missä EPS toimii isäntänä. Päävalmentaja Petteri Retkin harmitteli vaisua avausjaksoa.

Kaapoa vastaan saimme oppitunnin fyysisten hyökkääjien kanssa pelaamisesta. Muutamien kaksinkamppailujen häviäminen oman rangaistusalueen sisällä ja vastustajan tylyn kliinisen viimeistelyn kautta peli oli pääosin taputeltu ensimmäisen erän jälkeen.
Toiseen puoliaikaan lähdettiin hakemaan onnistumisia seuraavia pelejä silmällä pitäen sekä harjoittelemaan rohkeasti korkeaa prässiä. Näiden muutosten avulla saatiin luotua muutama maalipaikka joista päästiin kaventamaan lopputulosta hieman inhimillisempään suuntaan.

T18 Ykkösessä Ilves/2 kärsi ensimmäisen tappionsa, kun JyPK haki pisteet Kaupista 2-5 vierasvoitollaan. Ilves johti peliä tauolle lähdettäessä 2-0 Juliina Ruuskan ja Aino Mäkisen maaleilla, mutta vieraat iskivät toisella jaksolla peräti viisi osumaa. Sunnuntaina tupsukorvat matkaavat Raumalle P-Iirojen vieraaksi. Valmentaja Jarkko Ruuska oli tyytyväinen ainoastaan avausjaksoon.

T18 ykkösen B-lohkossa Ilveksen vieraaksi saapui kovakuntoinen Jyväskylän Pallokerho. Ensimmäinen puoliaika meni Ilveksellä täsmälleen pelisuunnitelman mukaan, Ilves hallitsi ottelua, löysi tiloja vastustajan selustasta ja tauolle mentiin kotijoukkueen ansaitussa 2-0 johdossa. Toisella puoliajalla ottelun luonne kuitenkin muuttui, kun JyPK tuli ärsyyntyneenä kentälle selvästi aggressiivisemmalla prässillä. Tämä oli myrkkyä Ilvekselle ja JyPK onnistui tekemään toisen puoliajan alkuun kaksi maalia ja pääsi nouseman tasatilanteeseen. Kun myös kaksinkamppailutkin kääntyivät useammin JyPKin eduksi, pääsi vierasjoukkue viimeistelemään vielä 3 maalia ja ottelun lopputulokseksi kirjattiin 5-2.

P17 Ykkösessä otti Ilves/2 lauantaina 4-1 kotivoiton JJK YJ:stä. Maalintekijöinä olivat Onni Kykyri, Miika Pikkuaho, Elias Nikkilä sekä Miska Skyttä. Lauantaina joukkue matkustaa Jyväskylään, jossa isäntänä toimii JJK Jyväskylä/1:n, joka on siis eri joukkue kuin Tampereella vieraillut peliryhmä. Päävalmentaja Marco Baruffato iloitsi voitosta ja varsinkin avausjakson vahvasta esityksestä.

Peli alkoi hyvin, ja se oli heti meidän käsissämme. Ensimmäisen 15 min aikana saimme kaksi tolppaa ja yhden yläriman.
Vielä näiden jälkeen tuli JJK:lle pilkku, jonka maalivahtimme hoiti upeasti.Ensimmäinen puoliaika päättyi 3-0 meille.
Toisella puoliajalla odotin pelaajiltamme enemmän, mutta vastustajalla oli iso ja kova reaktio. Teimme 4-0 ja sen jälkeen JJK sai vielä yhden rankkarin, jo yhdeksäs pilkku.seitsemässä pelissä meitä vastaan!
Lopulta 3 tärkeää pistettä taskussa, hienoa työtä pojilta!