Viikonlopun tuloskatsaus:

Kansallisen Liigan toisella kierroksella Ilves otti 1-3 vierasvoiton Åland Unitedista. Voiton myötä joukkue nousi sarjakärkeen yhdessä HJK:n kanssa. Voiton arvoa nostaa vielä se, ettei Ilves ollut pystynyt saarelaisia voittamaan lähes neljään vuoteen. Tupsukorvien maalit olivat Elli Mäkipelkolan ja Amelia Luotosen tekemiä, yksi osuma oli kotijoukkueen oma maali.

Perjantaina Ilves matkaa Vantaalle PK-35:n vieraaksi ja Tammelassa pelataan seuraavan kerran perjantaina 3.5. klo 19, vieraaksi saapuu sarjanousija PKKU Keski-Uudeltamaalta.

Naisten Ykkösessä Ilves/2 puolestaan kärsi 1-2 kotitappion VIFK:lle. Kahden kierroksen jälkeen joukkueen pistetili on vielä nollilla, mutta peliesitykset näyttävät lupaavilta ja pisteitä on varmasti tulossa. Ilveksen ainokaisen maalin laukoi Maija Jämsä, joka ottelun jälkeen sai punaisen kortinkin.

Mostafa Modabberian kommentoi ottelua näin: Kokonaisuuteen ollaan tyytyväisiä vaikka toki harmittaa kun pisteitä ei olla vielä saatu. Pelaajien asenne ja yritteliäisyys oli taas hyvällä tasolla, mikä on meille erittäin tärkeä asia. Pelissä paljon hyvää, mutta murtautumisvaiheeseen meidän pitää keskittyä tällä viikolla enemmän. Varsinkin avainsyötöt sekä boksiin täyttöön keskitytään tällä vikolla huolellisesti.

Tulevana lauantaina Ilves saa Kauppiin vieraakseen EBK:n klo 15 alkavaan otteluun. Espoolaiset ovat kolmesta ottelustaan voittaneet yhden ja ovat nyt kahden tappion putkessa.

P20 SM-karsintasarjassa Ilves haki erittäin tärkeän 0-1 vierasvoiton HJS:stä Ossi Rättärin maalilla. Tasaisessa lohkossa Ilves nousi nyt kolmanneksi, mutta eroa karsintaviivaan on vain kolme pistettä. Lohkosta pääsee viisi parasta jatkoon ja kuudes karsii toisen lohkon kanssa jatkopaikasta.

Mikko Rainio arvosti joukkueen peliesitystä syystäkin: Saatiin hieno vierasvoitto palkinnoksi päättäväisestä esityksestä. Eniten lämmittää toinen perättäinen nollapeli, joka todistaa puolustuspelaamisemme parantuneen pitkin harppauksin alkukaudesta. HJS oli aiemmissa kotiotteluissaan mättänyt urakalla maaleja mm. NoPSia ja Tikkaa vastaan, mutta onnistuimme pitämään sen lähes tyystin poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Oma pallollinen pelaamisemme sujui myös mainiosti – löysimme tilat HJS:n prässin takaa ja pystyimme murtamaan vastustajan alimman linjan säännöllisesti. Parannettavaa jäi vielä viimeisissä valinnoissa ja viimeistelyn kliinisyydessä.

Lauantaina on mahdollisuus kasvattaa pistepussia Vuoreksessa, jonne klo 14.45 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi MaPS.

P17 SM-karsintasarjassa Ilves varmisteli lohkon kärkipaikkaa kaatamalla kotonaan AC Oulu/OLS:n peräti 7-2. Maalinteossa onnistuivat Juho Toivonen ja Samuel Syrjänen kertaalleen, Valtteri Lehtomäki kahdesti sekä hattutempun laukonut Sander Korsunov.

Iikka Miettinen antoi joukkueelleen positiivista palautetta seuraavasti: Fyysisesti, ja ehkä henkisesti, todella kova harjoitusviikko sai hienon päätöksen kun pojat pelasivat kauden parhaan pelinsä lauantaina AC Oulua vastaan. Pystyimme pitämään lähes koko ottelun ajan yllä todella korkeaa intensiteettiä kaikissa pelin vaiheissa ja pelaajat pystyivät pelin sisällä OODA-loopin periaatteita noudattaen mukautumaan nopeasti vastustajan tekemiin pieniin muutoksiin. 

Seuraavan ottelunsa P17 pelaa vasta lauantaina 4.5. Silloin Vuorekseen saapuu klo 14.45 alkavaan otteluun vieraaksi FC Lahti.

P20 Ykkösessä Ilves/2 kärsi 2-5 kotitappion P-Iiroille. Molemmista maaleista vastasi Eemil Mäentakanen. Kahden pelatun kierroksen jälkeen löytyy tupsukorvat kuudennelta sijalta.

Petteri Retkinin mukaan joukkue ei saanut omaa peliänsä kulkemaan toivotulla tavalla: P20 ykkösen kauden koti avauksessa oltiin hieman kelin lailla kohmeessa. Ei saatu omaa peliä missään kohtaa kunnolla rullaamaan kauden avaus pelin tapaan. Oman boxin puolustamisen heikkous tarjosi vastustajalle muutamat maukkaat paikat, joista Iirot viimeistelivät tarpeeksi tehokkaasti. Pari kertaa päästiin maalien kautta mukaan melko verkkaisen pelin sykkeeseen, mutta omat maalintekopaikat paikat jäivät tällä kertaa enemmän yrityksiksi kuin onnistumisiksi.

Ilves pääsee sunnuntaina isännöimään KaaPo:a Vuoreksessa klo 15 alkavassa ottelussa.

T18 Ykkösessä Ilves/2 jatkoi vahvoja otteitaan ja haki 0-4 vierasvoiton Mikkelistä, jossa PU-62 toimi kotijoukkueena. Maalintekijöinä olivat Tilda Terho, Reetta Yliaho sekä kahdesti osunut Juliina Ruuska. Kolmen kierroksen jälkeen Ilves on lohkossaan kolmannella sijalla.

Jarkko Ruuska oli esityksestä luonnollisesti hyvillään: Ilves BT matkasi lauantaina Mikkeliin pelaamaan PU-62:sta vastaan T18 ykkösen ottelussa. Ottelu oli onneksi saatu siirrettyä takatalven tieltä erinomaisiin halliolosuhteisiin. Ottelusuunnitelman toteuttaminen onnistui Ilvekseltä mainiosti ja heti ensimmäisen puoliajan alusta lähtien saatiin luotua lukuisia maalipaikkoja liikuttelemalla palloa nopeasti. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasaisissa Ilveksen 0-1 johtolukemissa.

Toisella puoliajalla Ilves vahvisti vielä pallonhallintaansa ja teki kolme lisämaalia ottelun päättyessä 4-0. Valmennus oli tyytyväinen joukkueen valmiudesta heti pelin alussa sekä terävyydessä kaksinkamppailutilanteissa. Lisäksi maaleja onnistuttiin tekemään usean pelaajan toimesta. Syöttämisen malttiin jäi kuitenkin vielä parantamisen varaa varsinkin pallonriistojen jälkeen, jolloin syötöt karkailivat välillä vastustajalle. Kokonaisuutena hyvä ja ehjä esitys joukkueelta, josta on hyvä jatkaa kohti seuraavia otteluita.

Lauantaina Ilves pääsee pelaamaan Kauppiin, jonne klo 17.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi JyPK.

P17 Ykkösessä Ilves/2 matkasi Ouluun, jossa tuloksena oli 1-1 tasapeli OLS:n vieraana. Ilveksen maalin laukoi Onni Kykyri. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen on sarjasijoitus kymmenes ja eroa putoajan paikalle ainoastaan yksi piste.

Marco Baruffatoa jäi harmittamaan isäntien lopussa iskemä tasoitusosuma: Olimme tulossa hyvästä suorituksesta Herculesta vastaan, kotipelistä jonka hävisimme. Ehkä kauden paras peli. Olimme todella luottavaisia ja lähdimme Ouluun hakemaan 3 pistettä. Tutkimme monta vastustajan otteluklippiä, mutta pelissä he laittoivat käyttivät erilaisia strategioita. Pojat reagoivat hyvin ja yrittivät tehdä parhaansa, vaikka se ei ollutkaan meidän paras ottelu. Silti kun katsoin sitä uudestaan, niin ei se niin huono ollut kuin luulin. Lopussa olimme pettyneitä, että he tekivät 1-1-maalin 5 minuuttia ennen loppua. Jälleen rangaistuspotkusta, joka oli kauden kuudes. Olen ylpeä joukkueesta ja siitä, miten paljon he ponnistelivat saadakseen pisteen.

Voittokantaan paluuta Ilves pääsee yrittämään lauantaina, kun Vuorekseen klo 16.30 alkavaan otteluun saapuu JJK.