Viime lauantaina kaikki kolme SM-karsintasarjoihin osallistuvaa juniorijoukkuettamme olivat pelaamassa. P20 vasta avasi sarjakautensa, kun taas T18 ja P17 pelasivat jo toiset pelinsä.

P20-joukkue esiintyi hallitsevana mestarina vakuuttavasti Kirkkonummella, josta irtosikin hieno 1-4 voitto. Päävalmentaja Mikko Rainio oli tyytyväinen niin tulokseen kuin nuoren joukkueen edesottamuksiin kentällä.

“Lähdettiin karsinta-avaukseen erittäin nuorella, mutta nälkäisellä joukkueella. Kirkkonummen Urheilupuiston tekonurmi täyttää mitoiltaan hädin tuskin valtakunnallisten sarjojen minimivaatimukset, mutta emme antaneet olosuhteiden häiritä keskittymistämme. Otimme kuskin paikan haltuun heti alkuvihellyksestä, emmekä luopuneet siitä missään vaiheessa.

Elias Tamminen viimeisteli tyylikkäästi kaksi osumaa, Samu Rainio osui kerran ja alusti kaksi maalia nappisyötöillä. Alakerrassa toppari Lassi Hautanen teki vakuuttavan debyytin tällä tasolla. Maalivahti Sakari Korri oli takuuvarma ja johti kapteenina joukkoja isännän ottein. Erityismainta vuonna 2008 syntyneelle Roope Aholle, joka pärjäsi hienosti oikeana pakkina”.

T18 vieraili Espoossa EPS:n vieraana, tarkoituksena avata kauden pistetili. Piste sieltä jäikin kotiintuomiseksi, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Talenttivalmentaja Mostafa Modabberian oli lopulta tulokseen tyytyväinen, vaikkakin harmitteli viimeistelyn tehottomuutta.

“Kokonaisuudessaan emme päässeet lauantaina sille tasolle, mihin ollaan aikaisemmissa peleissä joukkueena pystytty. Ensimmäisellä puoliajalla saimme enemmän palloja vastustajan boksiin, mutta emme pystyneet viimeistelemään tarpeeksi laadukkasti. Toisella puoliajalla vastustajan puolikorkea blokki tuotti meille ongelmia, mutta viimeiset 10-15 minuuttia pystyimme tuottamaan painetta vastustajan boksiin. Vaikeuksista huolimatta työmoraali oli hyvällä tasolla, mikä on meille tärkein asia. Ja pisteeseen pitää olla tyytyväinen”.

 
P17 puolestaan matkasi Ouluun, jossa AC Oulu/OLS isännöi keltavihreitä Heinäpään palloiluhallissa. Kahden laadukkaan joukkueen välinen kamppailu päättyi tasatulokseen 2-2. Päävalmentaja Iikka Miettinen oli tyytyväinen varsinkin joukkueen noustessa tasoihin aivan loppuhetkillä.
 
“Brommapojkarna-pelin ohella AC Oulu oli selvästi kauden kovin haaste meille. Oululla on todella laadukas ja tasainen pelaajamateriaali ja joukkueen palloton vaihe oli organisoitu hyvin, minkä takia pelinavaaminen oli meille vaikeaa. Liian usein pelasimme niille alueille minne AC Oulu halusi meidän pelaavan ja emme löytäneet tiloja prässin takaa, missä olemme tähän asti olleet hyviä.
 
Olen kuitenkin tyytyväinen siihen että nousimme lopussa tasoihin ja viimeisille sekunteille asti haimme vielä aktiivisesti voittomaalia. Vaihdosta kentälle tulleet pelaajat toivat lisäarvoa joukkueen pelaamiseen ja maalivahti Jaakko Poutanen pelasi loistavan pelin, ottaen tärkeitä torjuntoja ja tukemalla puolustuslinjaa heidän selän takana olevan tilan kontrolloimisessa”.
 
Otteluiden tilastot ja kokoonpanot löytyvät Palloliiton sivuilta:
 
Joukkueiden seuraavat ottelut:
P20 Ilves – HJS ke 14.2. klo 17.45 Pirkkahalli
T18 HJS – Ilves la 17.2. klo 20.00 Säästöpankki Areena Hämeenlinna
P17 FC Lahti YJ -Ilves la 10.2. klo 15.00 Mukkula Halli Lahti