Tulevana viikonloppuna sekä P20- että P17-joukkue jatkaa SM-karsintasarjan taivaltaan vieraskentillä. Aikaisemmin paikkansa jo varmistanut T18-joukkue aloittaa varsinaisen SM-sarjan vasta viikon päästä.

P20 kaipaa kovasti pisteitä

P20 kärsi viime viikonloppuna kirvelevän kotitappion 2-4 Espoon Tikalle. Tappio pudotti heidät lohkossaan seitsemännelle sijalle, neljä pistettä viimeisellä karsintapaikalla olevaa GrIFK:ta perässä. Tosin Grani on ottelun enemmän pelannut. Ilveksen maaleista vastasivat Onni Kimari ja Lassi Hautanen.

Sunnuntaina onkin todellinen kuuden pisteen ottelu, kun Ilves matkaa Kauniaisiin juurikin Granin vieraaksi. Ottelu alkaa GrIFK Arenalla klo 17. Seuraava kotiottelu Ilveksellä on viikon päästä sunnuntaina, kun Etelä-Espoon Pallo eli EsPa saapuu klo 12.30 Kauppi 2:lla pelattavaan otteluun vieraaksi.

P17 jatkaa kärjen tuntumassa

Nuorempi SM-karsintajoukkue puolestaan taisteli sunnuntaina vajaamiehisenä hienosti 2-2 -tasapelin RoPS:ia vastaan. Ilveksen maalit tekivät Elias Tamminen ja Sander Korsunov. Lohkon kolmentana oleva Ilves on pisteen perässä ottelun vähemmän pelanneita KuPS:ia ja FC Lahtea.

Päävalmentaja Iikka Miettinen oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen:

Etukäteen jo tiedettiin että tulee tiukka ottelu, mutta aikainen punainen kortti teki siitä vielä haastavamman. RoPS on joukkue joka osaa käyttää hyvin vahvuuksiaan boksiin hyökätessä ja erikoistilanteissa mutta kentällä olleet pelaajat tekivät hienosti töitä meidän vahvimman pääpelaajan, Ville Kummun, ulosajon jälkeen että RoPS:n hyökkäykset eivät edenneet aivan huippupaikoille

Tunnin alivoimalla pelaamisen aikana joukkueesta paljastui sellaisia piirteitä mistä olen erittäin tyytyväinen: kukaan ei mennyt paniikkiin vaan pelaajat pitivät pään kylmänä ja hoitivat omat roolinsa erittäin korkealla laadulla. Pelaajat juhlivat yhdessä onnistuineita puolustustekoja, mitä ei ole tällä kaudella tätä ennen vielä selvästi näkynyt. Kolmas asia on se että fyysisesti olimme ottelun loppupuolella vielä valmiimpia kuin vastustaja siitä huolimatta että pelasimme 2/3 pelistä alivoimalla. 

Huomenna lauantaina Ilveksen bussin nokka kääntyy kohti Vaasaa, jossa isäntänä toimii paikallinen jalkapalloakatemia eli WFA YJ. Vaasalaiset ovat lohkossa viimeisiä hävittyään kaikki seitsemän aikaisempaa otteluaan. Ottelu alkaa Vaasan Veo Arenalla klo 13:15. Ottelun jälkeen tulee peleihin pieni tauko ja pelit jatkuvat vasta lauantaina 6.4., jolloin sarjakärki KuPS saapuu Kauppi 3:lle Ilveksen vieraaksi klo 14 alkavaan otteluun.