Kalle Heltonen aloittaa uutena Ilves jalkapallon maalivahtivalmennuksen vastaavana 1. marraskuuta lähtien.

Kalle hyppää keltavihreisiin verkkareihin Helsingin Jalkapalloklubista, jossa hän on toiminut valmentajana viimeisen muutaman vuoden ajan.

Uusi maalivahtivalmennuksen vastaava on hyvin suurella todennäköisyydellä tuttu monille tamperelaisille jalkapalloihmisille, mutta Kalle pääsi joka tapauksessa kertomaan itsestään vielä tarkemmin.

 

Annatko sellaisen nopean esittelyn itsestäsi?

”Jalkapalloa hengittävä, töihin ahkerasti suhtautuva ja ihmisiä iloisesti tervehtivä valmentaja, joka on alun perin lähtöisin Tampereen Kalevasta.”

Minkälainen on oma valmennustaustasi?

”Ensimmäiset valmennuskokemukseni sain jo varsin aikaisessa vaiheessa, kun liityin mukaan valmentajaksi Ilveksen maalivahtiklubiin muistaakseni vuonna 2007. Opiskeluiden takia pidin muutaman vuoden tauon, mutta palattuani takaisin kiinnostus alkoi vuosi vuodelta kasvaa ja valmennus avasi itselleni uuden ja syvällisemmän puolen jalkapallosta.

Valmensin pitkään naapuriseura TPV:ssä, jossa pääsin keräämään kokemusta eri ikäluokista sekä myös miesten edusjoukkueen maalivahtien valmentamisesta.

Tämän jälkeen ehdin valmentamaan yhden kauden verran Ilveksen C- ja B-junioreita, jonka jälkeen minulle avautui mahdollisuus siirtyä täyspäiväiseksi valmentajaksi Helsinkiin, HJK:n Akatemiajoukkueisiin.

Viimeisen vuoden aikana olen myös ollut mukana Suomen poikien U19-maajoukkueen valmennustiimissä. Nyt tie on tuomassa minua takaisin kotiseudulle ja Ilvekseen.”

Mitkä näet uuden roolisi tärkeimmiksi tehtäviksi?

”Maalivahtivalmennuksen vastaavana ensimmäiseksi tulisi suunnitella seuralle yhtenäinen maalivahtilinjaus, joka sisältäisi maalivahdeille opetettavat asiat ikävaiheittain. Tämän jälkeen tuo uusi ja päivitetty linjaus pitäisi jalkauttaa seuran toimintaan.

Käytännössä tämä tarkoittaisi seuran maalivahtivalmentajien kartoittamista ja uuden linjauksen esittelyä sekä kouluttamista heille. Tarkoitus olisi myös lisätä Palloliiton maalivahtivalmennuksen kurssien määrää koko Pirkanmaan alueella, jota kautta voisimme lisätä maalivahtivalmentajien määrää alueellamme.

Roolissani maalivahtivalmentajana ehdottomasti tärkein tehtävä on taata valmennettavilleni laadukas arki ja työkalut kehittyä pelaajina.

Joukkuetoiminnassa tulen toimimaan Kansallisen Liigan ja naisten kakkosjoukkueissa maalivahtien apuna.”

Millä mielin saavut takaisin Ilvekseen ja Manseen?

”Mieleni on positiivinen ja innokas mutta kuitenkin tällä hetkellä ajatukset sekä keskittyminen ovat vielä vahvasti nykyhetkessä ja tässä kaudessa, jota on vielä muutama viikko jäljellä.

En ole kiirehtimässä mihinkään vaan haluan nauttia täysillä nykyhetkestä. Odotan kuitenkin malttamattomana tulevaa kautta ja sitä, että pääsen aloittamaan uuden prosessin Ilveksessä. Tietysti odotan myös kovasti ensimmäistä vierailua sekä otteluita uudessa Tammelassa. Minulla on monia lämpimiä muistoja vanhasta stadionista ja toivon, että pääsemme luomaan uusia tarinoita uusitulla stadionilla.”

 

Tervetuloa takaisin Ipaan, Kalle!