Ilves jalkapallo tahtoo panostaa entisestään lasten ja nuorten liikunnallisuuteen.

Ilves ja seuran fyysisen valmennuksen päävalmentaja Heli Rekimies ovat kehittäneet liikuntakortin, joka on teetetty yhteistyössä Mainostoimisto Värikkään kanssa. Minkälainen homma, Heli Rekimies?

”Liikuntakortti laitetaan jakoon jokaisen kuukauden alussa Ilveksen D-F-junioreille eli 2010-2015-syntyneille, ensi vuoden alusta lähtien. Ideana on se, kun lapset ja nuoret liikkuu nykyisin liian vähän, niin saadaan heitä liikkeelle.

Terveyttä edistävää liikuntaa pitäisi normitason mukaan tulla se 20 tuntia viikossa, niin on ollut pakko keksiä keinoja, millä liikuntamäärää voitaisiin lisätä. Liikunnan määrää tulee myös lisätä, että lapset voivat harrastaa hyvin, että olisi niin sanotusti pohjat kunnossa.

Ja totta kai tämä on myös terveyden ja tulevaisuudenkin kannalta tärkeä asia.”

Liikuntakorttiin siis kerätään tunteja ja tavoitteena on, että liikuntaa tulisi vähintään se 20 tuntia viikossa.

”Liikunnaksi lasketaan jalkapalloharjoitukset ja pelit, koulumatkaliikunta ja liikuntatunnit, omatoiminen harjoittelu ja koko perheen yhteinen liikunta. Nämä kaikki löytyy myös liikuntakortista.

Liikkumiset merkitään puolen tunnin tarkkuudella.”

Ja totta kai, porkkanana liikuntakortin täyttämisessä kovimmille liikkujille on huikean hienoja palkintoja sekä maininnat Ilves juniorijalkapallon ja Helin Futisfysiikka-tileillä. Vanhemmat tarkastavat sekä allekirjoittavat liikuntakortin ja se palautetaan oman joukkueen fysiikkavalmentajalle tai valmentajalle.

Fyysisen valmennuksen päävalmentaja itse suorittaa arvonnan.

”Mä oon tosi innoissani tästä hommasta, toivottavasti saadaan paljon lapsia liikkumaan.”

Ensimmäiset liikuntakortit jaetaan D-F-junioreille lähiaikoina, jotta jokainen pääsee täyttämään liikuntakorttia heti uuden vuoden alusta lähtien. Joukkueiden pää/vastuuvalmentajat jakavat ensimmäiset kortit.

Liikuntakortti1

D-, E- ja F-juniorit saavat liikuntakortit käyttöön vuoden 2023 alusta.