Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves valittiin Suomen Palloliiton hybridiakatemian toteuttajaksi pilottikaudelle 2023. Ohjelma perustuu hyvin pitkälti käynnissä olleeseen tyttöpuolen TFA-toimintaan ja nyt akatemiatoimintaan tulevat mukaan myös pojat.

Hybridimallin tarkoituksena on rakentaa ja toteuttaa yhdessä pelaajan laadukasta arkea huippu-urheiluympäristössä. Seura vastaa mallissa muun muassa pelaajien valmennuksesta, olosuhteista ja pelaajakehityksestä. Palloliitto johtaa kolmikantaverkostoa, johon kuuluvat seura, urheiluakatemia ja Palloliitto.

Urheiluakatemia, Ilveksen osalta Tampereen urheiluakatemia, tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden kaksoisurakokonaisuuteen sekä asiantuntijapalveluitaan pelaajien käyttöön.

Ilveksen akatemiavalmentajina toimivat tyttöjen puolella Biran Jeng ja poikien puolella Joonas Laurikainen.

Verkostojohtajana Tampereen ja Ilveksen akatemiatoiminnassa toimii Palloliiton Juho Rantala. Rantalan tehtävänä on muun muassa seurata pelaajakehityksen laatua ja toimintaympäristön kehittymistä. Verkostojohtaja on myös kuukausittain läsnä akatemian arjessa.

Palloliiton aluevalmentajina Lännessä eli myös Tampereen alueella toimivat Valtteri Kumpuniemi ja Teemu Eskola, joiden tärkeimpänä tehtävänä on auttaa 15–18-vuotiaita akatemiapelaajia kohti kansainvälistä tasoa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Myös aluevalmentajat toimivat kuukausittain akatemian harjoituksissa.

Mitä seurat saavat tyttöjen ja poikien hybridiakatemiamallista?

Ilves toteuttaa hybridiakatemiaa pilottivaiheessa siten, että akatemian hallinnollinen vastuu on urheilutoimenjohtaja Janne Räsäsellä ja sisällöllinen vastuu Anssi Ylisellä (tytöt) ja Mika ”Lada” Lahtisella (pojat).

Urheilutoimenjohtaja Räsänen kertoi hybridiakatemian hyvistä puolista ja mitä se antaa.

”Hieno homma, että päästiin pilottikaudelle 2023 mukaan.

Hybridiakatemiamalli mahdollistaa nyt myös tyttöjen lisäksi pojille entistä ammattimaisemman ympäristön. Aluevalmentajat niin Lännessä, kuin Idässä ja Etelässäkin pääsevät näkemään pelaajia entistä enemmän ja ohjaamaan heidän kehitystään kohti kansallista ja kansainvälistä huippua.”

Ilveksen lisäksi hybridiakatemian pilottikaudelle valittiin espoolainen FC Honka ja kuopiolainen KuPS.

Lue lisää hybridiakatemiasta Palloliiton verkkosivuilta: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/seurat-valittu-tyttojen-ja-poikien-yhteisten-hybridiakatemioiden-pilottivaiheesee/.