Tammikuun 2021 Kuukauden vapaaehtoinen Paula Rossi Pirkkahallissa.

Ilves juhlii vuonna 2021 seuran 90-vuotista taivalta ja vapaaehtoiset tekijät ovat aina olleet erittäin tärkeä osa Ilves-yhteisöä. Seuran juhlavuoden kunniaksi Ilves jalkapallo haluaa muistaa Kuukauden vapaaehtoisia lahjoittamalla valitulle miesten ja naisten edustusjoukkueiden kausikortin kaudelle 2021.

Tämän vuoden ensimmäinen Kuukauden vapaaehtoinen on Ilves P10 värien viestintäjojo Paula Rossi.

Millainen tyyppi on tammikuun Kuukauden vapaaehtoinen Paula?

”Olen kolmen lapsen yksinhuoltaja, hallintotieteilijä ja tutkija, sekä intohimoinen harrastelijavalokuvaaja.

Puhelimeni galleriassa on noin 16 000 kuvaa. Lähinnä siksi, että kuvaan aina kun näen tilaisuuteni tulleen ja siksi, koska minulla on kolmen kuvan sääntö. Samasta tilanteesta kannattaa ottaa vähintään kolme kuvaa, niin yksi saattaa onnistua.”

Oletko ollut pitkään mukana keltavihreässä toiminnassa?

”Ilveksen junnuedustuksen P10 väreissä kolmatta kautta pelaava nuorimmaiseni aloitti futisharrastuksen kauppareissa, ensin Viinikan ja sittemmin Kalevan joukkueessa. Taisi olla kevät 2015, kun ensimmäisen kerran seurasin pelaajien säntäilyä pallon perässä kentän laidalta, tuolloin vanhemman roolissa.”

Mikä sai sinut lähtemään mukaan?

”Vapaaehtoiseksi lupauduin juniorini ensimmäisellä edustusjoukkuekaudella 2018, ajattelin, että koska kuitenkin kuvaan paljon, niin voin samalla hoitaa joukkueen sometiliä. Instagram-tilin luomisesta tämä siis lähti.

Samaisen kauden alussa juniorillani puhkesi 1. tyypin diabetes. Aloitettiin siis kausi TAYSin kautta, mutta pian sairastumisen ja heti kotiutumisen jälkeen palattiin takaisin treeneihin. Olen siitä lähtien ollut jokaisissa treeneissä juniorini mukana, ensin yhden kauden epävirallisesti huoltajan roolissa, ja viime kaudesta alkaen koko joukkueen vastuuhuoltajana. Tekee vuositasolla satoja tunteja juniorijalkapallon seuraamista aitiopaikalta!”

Mitä vapaaehtoistehtäviä teet tällä hetkellä?

”Kuten jo mainitsin, niin hoidan viestintäjojon ominaisuudessa joukkueen Instagram-tiliä, tiedotan vanhempia ajankohtaisista asioista, toimin linkkinä seuran ja joukkueen välillä ja toimin vastuuhuoltajana, käytännössä siis huollan ja organisoin huollon yhdessä huoltotiimin kanssa.

Olen myös jonkinlainen joukkueen toimariporukan ’jokapaikanhöylä’, koska luonteeni mukaisesti en osaa vain antaa asioiden olla: mielelläni pidän lankoja käsissäni, etsin ja välitän tietoa parhaani mukaan.”

Mikä on mielestäsi ultimaattisesti parasta vapaaehtoisuudessa?

”Ehdottomasti kaikista parasta on seurata koko joukkueen kehitystä aitiopaikalta. Kauteen mahtuu huikeita kehityskaaria, upeita onnistumisia ja tunteita laidasta laitaan, on etuoikeus päästä tästä kaikesta osalliseksi.

Lisäksi yhtenä vapaaehtoistyön kohokohtana mainittakoon talkoilu Ratinassa Huuhkajien peleissä.”

Oletko Ilveksen lisäksi muuten jalkapallofani, seuraatko lajia kansallisella tai kansainvälisellä tasolla?

”Minusta on tullut jalkapallofani. Aiemmin seurasin urheilua kyllä laidasta laitaan, varsinkin jääkiekkoa, mutta nykyään minut löytää kyllä Ilveksen edustuksen kotipeleistä (päästäisiinpä pian kannustamaan Tammelaan uudelle stadionille). Lisäksi tietysti Huuhkajien pelit sykähdyttävät ja lajin arvokisat tulee seurattua tiiviisti telkkarista. Valioliigaa ja Mestareiden liigaa seuraan myös. Hurahdus on siis ollut aika täydellinen.”

Onnea Paulalle!