Ilves jalkapallon vuoden 2022 kolmas Kuukauden vapaaehtoinen on Mirjami ”Mirkku” Kauppila! Mirjami toimii vastuujoukkueenjohtajana junioriedustuksen puolella, Ilves P09 värit -joukkueessa.

Ilvesläisyys on valitulle tuttua kauraa, sillä häneltä löytyy kokemusta myös Suomen suurimman kortteliliigan parista! Mirjami on muutenkin aktiivinen vapaaehtoistoimija. Mirkku saa Kuukauden vapaaehtoisena itselleen kausikortin, jolla pääsee näkemään kaikki kotiottelut Veikkausliigassa, Kansallisessa Liigassa, naisten Ykkösessä ja miesten Kakkosessa.

Aloitetaan ihan perinteisellä, eli kerro alkuun, että kuka olet ja mitä teet?

”Moikka! Olen Mirjami Kauppila, mutta paremmin minut taidetaan Mirkkuna tuntea! Toimin Ilveksen P09 Värit -joukkueessa ns. vastuujoukkueenjohtajana ja osana timanttista toimihenkilötiimiämme. Jalkapallokentän laidan ulkopuolella teen töitä yrittäjänä omalla hammaslääkärinvastaanotollani.”

Kuinka lähdit mukaan Ilveksen toimintaan, kysyikö sinua joku erikseen mukaan?

”Esikoisemme joukkueeseen liittymisen alkuvuosina ilmaisin varovaista kiinnostusta ’autella silloin tällöin’ ystävä- ja joukkueenjohtajapariskuntaa. Heidän siirryttyä Numerot-joukkueeseen löysin itseni, hiukan omaksikin yllätykseksi, vastuujojon paikalta.”

Mitä kaikkea olet ehtinyt vapaaehtoisena tekemään?

”Joukkueenjohtajana toimin nyt kolmatta vuotta keltavihreissä. Pääosin hoidan joukkueemme hallinnollisia ja pelillisiä asioita, mutta tarvittaessa toimenkuvaan mahtuu myös huoltajan tuuraamista ja talkoilua. Pelaajille tätä tehdään, yhdessä.

Muitakin vapaaehtoisrooleja olen päässyt hoitamaan lasten harrastusten kautta; johdan partiolaumaa ja huollan sinisessä paidassa tyttöjen futisjoukkuetta. Erään hauskan kommentin kuulin vilpittömän yllättyneeltä sudenpennulta, kun tapasimme myös futisharrastuksessa: ’Ai, ooksää täälläkin?’”

Mitä vapaaehtoisuus merkitsee sinulle tai mitä se antaa?

”Vapaaehtoisuus joukkueessamme tarkoittaa itselleni samaa kuin etuoikeus. Kaikki me joukkueemme toimihenkilöt olemme etuoikeutettuja saadessamme seurata meidän hienoja nuoria ja heidän kasvuaan ja myös pelillistä kehitystään. Olen niin ylpeä heistä kaikista! Vapaaehtoisena toimimisen kautta olen saanut myös itselleni antoisan harrastuksen sekä uusia, läpi elämän kestäviä ystävyyksiä.”

Onko sinulla itselläsi futistaustaa? Jos on, niin missä olet pelannut? Jos ei ole futistaustaa, niin löytyykö mahdollisesti muuta sporttitaustaa?

”Olen pelannut itsekin yläasteikäisenä jalkapalloa muutamana kesänä kaupunginosajoukkueessa, Ilveksessä tottakai!

Muita urheilulajeja itselläni oli nuorempana yleisurheilu ja laskettelu, jota edelleen mielelläni harrastan. Minulla on lista liikuntaharrastuksista, jotka odottavat sivussa hetkeä, jos/kun ruuhkavuodet joskus hiukan hellittävät (golf, vaellus, pyöräily, kuntonyrkkeily, kuntosali, laskettelu).

Tällä hetkellä lasten harrastukset menevät luonnollisesti omien edelle ja sporttihetket koostuvat itsellä työmatkapyöräilystä, ulko- ja kotikuntosalista ja koiran kanssa lenkkeilystä, unohtamatta lumenluontia ja pihatöitä..!”

Mitä odotat erityisesti kesältä 2022?

”Itse odotan ’normaalimpaa’ futiskesää monine otteluineen ja turnausmatkoineen. Kaksi edellistä kesää otteluita on pelattu enemmän ja vähemmän koronan varjossa. Joukkueemme on myös lähdössä muutamalle yön yli turnausmatkalle ja jaan pelaajien innostuksen näistä matkoista. Reissuissa on aina takuuvarmasti hauskaa, vaikka toimihenkilönä täytyy toki varautua monenlaisiin tilanteisiin.”

Onko sinulla näin loppuun terveisiä ilvesläisille ja muille, miksi sinun mielestäsi kannattaisi lähteä mukaan vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

”Haluan kiittää kaikkia oman joukkueemme toimihenkilöitä. Heille annan kaiken kunnian ja kiitoksen joukkueen toiminnasta. Kiitos kuuluu yhtä lailla kaikille seuran toiminnassa mukana oleville! Olen aina saanut apua ja neuvoja kun olen niitä tarvinnut. Olette ihan huippuja!

Kannustan lähtemään rohkeasti mukaan toimintaan! Nuorten kanssa toimiminen on erittäin palkitsevaa ja hauskaa! Toimihenkilötyötä tehdään usein hyvin samanhenkisten aikuisten kanssa ja saatat saada elinikäisiä ystäviä. Omaa aikaani antamalla olen voinut antaa takaisin sitä, mitä olen itse saanut.”

Onnittelut maaliskuun Kuukauden vapaaehtoiselle!