Ilves jalkapallon kausi niin junioriedustuksen kuin Futis-Liigankin osalta on taputeltu päätökseen useampia päättäjäisiä myöten. Kulunutta vuotta on jäljellä vielä pari kuukautta ja näin ollen Kuukauden vapaaehtoisiakin valitaan edelleen.

Vuoden 2022 kolmanneksi viimeinen Kuukauden vapaaehtoinen on Futis-Liigassa parin kauden ajan toiminut Johanna Karhunen!

Johanna saa Kuukauden vapaaehtoisena itselleen vapaavalintaisen tuotteen Ilves jalkapallon verkkokaupasta: https://ilvesedustus.fi/kauppa/. Onnea Johannalle!

Kerro kuka olet ja mitä teet? Niin Ilveksessä kuin myös “oikeassa elämässä”?

”Olen Johanna Karhunen ja kaksi edellistä Futis-Liigan kautta toiminut 2015-syntyneiden Keskikaupungin poikien jojona. Oikeassa elämässä opiskelen kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi.”

Kuinka kauan olet ollut Ilveksen toiminnassa mukana?

”Vanhempana mukana taustajoukoissa kolme edellistä kesäkautta ja nyt kaksi edellistä jojona.”

Mitä kaikkia vapaaehtoistehtäviä olet ehtinyt tehdä?

”Jojona kaikkine tehtävineen ja kirjurina peleissä ja turnauksissa sekä valkkujen apuna treeneissä. Talveksi olen myös lupautunut jeesimään tarvittaessa.”

Mikä on parasta vapaaehtoisuudessa ja mitä se antaa sinulle itsellesi?

”Parasta varmaan on sellainen yhteisöllisyys ja sosiaalisuus. On ollut mahtava porukka vanhempia mukana joka kesä ja se rooli siellä kentän laidalla ja myöhemmin jojona on antanut paljon. Mahtavaa on myös nähdä poikien iloa ja kehitystä aina kesästä toiseen. Ja on se hieno fiilis, kun ollaan yhdessä vedetty kausi läpi. Hienoa on ollut nähdä myös, kuinka pojat ovat ryhmittyneet ja alkaneet kokea niin sanottu ’me’ henkeä ja yhdessä tekemistä. Vapaahehtoisuus ja yhdessä tekeminen on mulle tapoja liittyä luontevasti porukkaan ja siitä jää aina itse voiton puolelle.”

Mitä odotat seuraavalta Futis-Liigan kaudelta, onko jotain sellaista mitä haluaisit päästä näkemään tai kokemaan?

”Ensinnäkin toivon, että oma poika innostuu jatkamaan talvitoiminnasta ensi keväänä Futis-Liigaan. Olisi hienoa myös uskaltautua pelinohjaajaksi, koska näistä on aina pulaa. Ja ehkä jos aika opinnoista antaa myöden, myös päästä kokeilemaan siipiä uusilla haasteilla Futis-Liigassa.”

Onko ilvesläisyys tai vaihtoehtoisesti urheilu muuten lähellä sydäntä, tuleeko seurattua aktiivisesti joitain lajeja?

”Pakko myöntää, että aktiivisesti ei tule seurattua urheilua. Ratsastus on ollut aina se mun juttu ja sen pariin toivon palaavani taas tulevina vuosina. Sieltä tallivuosilta on ehkä itselle jäänyt tavaksi se vahva yhdessä tekeminen ja seuratoiminta.

Olen päässyt Ranskassa ja Espanjassa asuessa seuraamaan jalkapalloa paikalliseen tapaan ja mieleenpainuvin kokemus oli elää mukana Espanjan MM-kulta 2010. MM-jääkiekkoa ja futista tulee seurattua. Ja Ilves on ollut lapsesta asti se mitä on tullut kannatettua. Perheessä pikkuveli pelannut jo pitkän kauden futista Ilveksessä, kunnes salibandy vei lopulta mukanaan.”

Onnittelut vielä, Johanna! Muihin Kuukauden vapaaehtoisiin voi tutustua verkkosivuilla: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/.