Ollin voi nähdä juoksemassa Futis-Liigan parissa myös ensi kesänä. Kuva: Päivi Meduri.

Useita vuosia Suomen suurimmassa kortteliliigassa vapaaehtoisena toiminut Olli Meduri on Ilves jalkapallon joulukuun Kuukauden vapaaehtoinen! Monitoimimies Olli toimii Pirkkalan Futis-Liigan parissa, mutta häntä on nähty lukuisissa eri rooleissa Ilves jalkapallon parissa.

Vuoden 2022 viimeinen vapaaehtoinen saa vapaavalintaisen tuotteen jalkapallon kaupasta: https://ilvesedustus.fi/kauppa/.

Olli pääsi kertomaan niin vapaaehtoisuudesta kuin Futis-Liigan toiminnastakin.

 

Kerro kuka olet ja mitä teet, niin Ilveksessä kuin “oikeassakin” elämässä, jos tahdot?

Olli Meduri Pirkkalasta. Toimin Futis-Liigassa yhdyshenkilönä Pirkkalan kaupunginosassa ja valmennuksessa olen mukana lasteni joukkueissa.

Itse näen erittäin tärkeänä vapaaehtoistoiminnan, jolla mahdollistetaan lasten edullinen, matalan kynnyksen harrastus kaikille riippumatta lähtökohdista ja osaamistasosta. Omassa nuoruudessa valitettavasti vapaaehtoiset aikuiset puuttuivat ja yhteiskunta aloitti ’säästämisen’ lasten harrastustoiminnasta, jolloin päätin, että haluan olla aikanaan tukemassa lasten harrastustoimintaa.

Oikeassa elämässä toteutan ihmisille elämysmatkoja!”

Toimit Ilves Futis-Liigassa yhdyshenkilönä, jolla on tärkeä rooli. Mitä kaikkea Futis-Liigan yhdyshenkilön tehtäviin kuuluu ja millaista se on?

”Yhdyshenkilön tehtävät on kohtuu intensiivisiä kauden alkaessa, jolloin vastaillaan mahdollisimman nopeasti harrastustoimintaan liittyviin kysymyksiin. Haasteellisuuden asiasta tekee, että tätä vapaaehtoistoimintaa tehdään omien töiden ohessa, joten ihan aina ei ehdi reagoida reaaliajassa kysymyksiin.

Yhdyshenkilön tehtäviin kuuluu seuran taholta tiedotus joukkueiden vanhemmille ja tärkeimpänä tehtävänä on osallistua auttamaan aloittavien ikäluokkien joukkueiden vapaaehtoisten valmentajien ja jojon alkuun pääsemisessä.

Itse koen yhdyshenkilönä olemisen mahdollisuutena päästä vaikuttamaan lasten harrastustoiminnan asioihin, kuten treeniajankohtiin ja tuoda seuralle näkemyksiä kentän laidalta. Yhdyshenkilöt osallistuvat turnausten ja erilaisten tapahtumien järjestelyihin sekä infoavat seuran tarjoamista ilmaisista koulutusmahdollisuuksista.”

Kuinka monta vuotta olet toiminut Ilveksessä vapaaehtoisena? Löytyykö vapaaehtoiskokemusta mahdollisesti myös muualta?

”Tulevana kesänä lähtee kahdeksas kausi Futis-Liigan toiminnassa.

Vapaaehtoisena on tullut oltu yleisurheilussa, koripallossa ja lentopallossa sekä lasten koulun vanhempainyhdistyksen toiminnassa. Kaikille niille, jotka pohtivat vapaaehtoistoimintaan mukaan lähtemistä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ja mikä parasta, saa olla omien lasten harrastuksissa mukana sekä oppii tuntemaan lasten joukkuekavereita ja vanhempia.”

Kerro vielä tarkemmin, että mitä kaikkea olet vuosien varrella tehnyt ja mikä on ollut mieluisin tehtävä?

”Futis-Liigassa on ollut kaikki tehtävät mukavia; makkaranpaisto, Futis-Liiga toiminnan esittely keväällä ennen kauden alkua kauppakeskuksissa ja yleisötapahtumissa sekä edustusjoukkueiden peleissä saattajina toimivien eri kaupunginosien ja ikäluokkien junnupelaajien huolehtiminen kentälle. Erilaisten futisaiheisten tapahtumien järjestelyihin osallistuminen on huippumukavaa!”

Olette Päivin (Ollin vaimo, Etelän aluepäällikkö) kanssa erittäin aktiivisia toimijoita Pirkkalassa. Miltä Pirkkalan alueen toiminta ja tulevaisuuskin vaikuttaa?

”Olemme yhdessä Päivin, Jennin (Majala) ja Emmin (Saari) (Pirkkalan yhdyshenkilöt) kanssa yritetty toimia mahdollisimman aktiivisesti ja tuoda esille Futis-Liigan ainutlaatuista toimintaa. Tällä hetkellä toiminta näyttää hyvältä ja uusia innokkaita harrastajia ja vapaaehtoistoimijoita tulee joka vuosi. Ensi kaudelle saimme yhdyshenkilöksi uuden vahvistuksen ja hänen virallinen julkistustilaisuutensa on hyvin pian, joten hyvältä vaikuttaa.”

Pirkkalan Futis-Liiga toimi nyt ensimmäistä vuotta Ilves-Pallo ry:n alla. Millä tavalla tämä näkyi vuonna 2022?

”Tämä oli hyvä ja odotettu peliliike, koska nyt olemme virallisesti pirkkalalainen toimija ja tämä toivottavasti näkyy tulevaisuudessa positiivisessa mielessä. Vielä ei kovin merkittävää muutosta näkynyt, mutta tulevana uutena kautena odotukset ovat korkealla.”

Bonuksena: mitä toivoit tänä vuonna joululahjaksi?

”Joululahjaksi toivon rauhaa globaalisti sekä että saa olla ilman kiireitä perheen parissa.”

Bonuksen bonuksena: sana on vapaa, mahdollisia joulun toivotuksia tai muuta vastaavaa?

”Hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta kaikille tasapuolisesti.

Ladataan akut ja uusin kuvioin tulevalla kaudella paikkaamaan ’Riken’ jättämää pelipaikkaa, jolloin Riken seuraaja Pekka (Huikuri) tarvitsee kaikkien vapaaehtoistoimijoiden aktiivisuutta mahdollisimman paljon.”

 

Onnittelut vielä Ollille!

Kaikkien Ilves jalkapallon Kuukauden vapaaehtoisten jutut löytyvät kotisivuilta: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/ -> Kuukauden vapaaehtoinen -juttusarja.