Suomen suurimmassa kortteliliigassa vapaaehtoisena toimiva Mika Sirkiä on Ilves jalkapallon elokuun 2022 Kuukauden vapaaehtoinen!

Mika saa Kuukauden vapaaehtoisena tuotteen Ilves jalkapallon kaupasta: https://ilvesedustus.fi/kauppa/.

Ilves Futis-Liigan Lännen aluepäällikkö Paula Turtonen kuvaili Mikaa muun muassa näin: ”Mika on aina valmis auttamaan ja talkoilemaan ja tekee kaiken suurella sydämellä”.

Kuukauden vapaaehtoinen suostui haastatteluun ja hyödynsimme tilaisuuden.

Kerro kuka olet ja mitä teet? Ilveksen parissa ja jos haluat, niin myös ihan arkielämässä!

”Olen Mika Sirkiä ja toimin Siivikkalassa F9- ja E11-poikien valmentajana sekä toimin ensimmäistä vuotta myös alueen yhdyshenkilönä. Työelämässä pyrin tuomaan nautintoa asiakkaille ruoan muodossa keittiöpäällikkönä.”

Oletko ollut pitkään Ilveksen toiminnassa mukana ja miten päädyit toimintaan?

”Olen ollut Futis-Liigan toiminnassa mukana 5 vuotta ja toimintaan tulin mukaan, kun oma poika aloitti jalkapallon harrastamisen ja sen jälkeen toiminta on vienyt mukanaan.”

Mikä on mielestäsi parasta vapaaehtoistoiminnassa ja Futis-Liigassa?

”Vapaaehtoistoiminnan parhaat puolet löytyvät lasten kanssa puuhailusta hyvän harrastuksen parissa ja vanhempien kiitoksina. Päivääkään en vaihtaisi pois ja nautin siitä, että ajatukset lasten parissa siirtyvät pois arjen kiireistä ja työelämän paineista. Lapset samalla opettavat, mitä elämä oikeasti on, kun sen välillä tuntuu unohtavan.”

Mahtuuko vapaaehtoisten joukkoon mukaan ja millä tavoin vapaaehtoiseksi pääsee?

”Vapaaehtoisten joukkoon mahtuu aina ja kannattaa siihen ryhtyä, sillä ainakin itselleni se on muodostunut elämäntavaksi. Kai se on lähtöisin omien vanhempien pyyteettömästä työstä omassa nuoruudessani harrastusteni parissa. Mukaan vain, ottamalla yhteyttä alueen yhdyshenkilöihin tai tulemalla kentälle kauden alussa ilmoittamaan halukkuudesta mukaan.”

Tuleeko seurattua Ilveksen eri lajeja, jalkapalloa, jääkiekkoa, futsalia yms?

”Muista lajeista lähinnä sydäntä on jääkiekko, toki turkulaiselle on vain yksi seura, mutta Tampereella se on Ilves. Muuten vapaa-aika menee pojan kanssa frisbeegolfia pelaten ja nyt talvella salibandyä seuraten pojan harrastuksen parissa.”

Bonuksena: olethan osallistumassa Ratinan Superpäivään 27. elokuuta? Olet lämpimästi tervetullut futisliigalaisena! (Huom. haastattelu on tehty ennen Superpäivää!)

”Ilman muuta olen mukana Superpäivässä ensin talkoilemassa ja toivottavasti palloakin ehtii näkemään. Suurin syy mukana oloon on kuitenkin ’Rike’ ja hänen vaimonsa (Tiina), jotka ovat tehneet Futis-Liigan eteen aivan käsittämättömän työn ja sen, miten nuoret saavat harrastaa hienossa seurassa upeaa harrastusta.”

Hienoa Mika, onnittelut Kuukauden vapaaehtoiselle! Muihin vapaaehtoisiin voi tutustua tarkemmin tätä kautta: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/.