Ilveksessä ylitettiin hieno rajapyykki ja samalla uusi tuhatluku, sillä seuran toimintaan on tällä hetkellä ilmoittautunut mukaan yli 6000 pelaajaa.

6000 keltavihreästä pelaajasta yli 5100 tulee ruohonjuuritason toiminnasta, Ilves Futis-Liigan puolelta. Futis-Liigan pelaajamäärä käsittää pelaajia lähtien 3–4-vuotiaiden lapsi-vanhempi -toiminnasta, 5-13-vuotiaiden pelitoimintaan, 14-17-vuotiaiden aluejoukkueisiin ja aina aikuisten harrastejoukkueisiin saakka.

Ilveksen kilpaurheilupuolella, junioriedustuksessa pelaajia on noin 900. Joukkueita on lähemmäs 30. Junioriedustuksen ikäluokat koostuvat 8–18-vuotiaista pojista ja tytöistä, minkä lisäksi Ilvekseltä löytyy 13 jalkapallon aikuis- ja seniorijoukkuetta eri sarjatasoilta ja neljä aikuisten futsaljoukkuetta.

Ruohonjuuritason toiminta on tunnustettua maailmalla asti, sillä Ilves palkittiin tänä vuonna UEFA Grassroots Awardsien Best Amateur Club -palkinnolla. Palkinto kotiutui Tampereelle vastikään.

Ilveksen pelaajapolku kasvattaa vuosittain pelaajia seuran aikuisten edustusjoukkueisiin Veikkausliigaan ja Kansalliseen Liigaan.

 

Iso vaikutus lasten ja nuorten liikkumiseen

”6000 pelaajan rajan rikkominen osoittaa, että olemme tehneet erinomaista työtä missiomme mukaisesti: Jalkapalloa kaikille. Liikkumattomuus on noussut isoksi keskusteluksi koko valtakunnan tasolla ja voimme sanoa seurana tekevämme merkittävää työtä Pirkanmaalla liikuttamalla tuhansia lapsia ja nuoria jalkapallon ja futsalin parissa. Joka vuosi useat pelaajat innostuvat lajista ja löytävät itselleen jopa elinikäisen harrastuksen. Rakkaus lajiin ja liikunnalliseen elämäntapaan pysyvät vahvoina ja tätä työtä meidän täytyy tehdä entistä määrätietoisemmin Suomessa liikkumattomuusongelmien ratkaisemiseksi.

Meillä on seurana iso halu olla mukana löytämässä ratkaisuja yhteiskunnan ongelmiin, ja auttaa itsellemme tuttuja keinoja hyödyntäen. Seurana meiltä löytyy jo valmiina ammattimainen organisaatio ja yhteys liikunnan alan ammattilaisiin, joita voimme hyödyntää yhteisömme hyväksi. Onnistuaksemme tarvitsemme vahvempaa yhteistyöverkostoa koulujen, päiväkotien, vanhainkotien, kaupungin ja muiden samassa toimikentässä toimivien yhdistysten kanssa, vasta silloin alamme saada tuntuvia muutoksia aikaan”, kommentoi Ilves jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Matti Anttonen.

 

Näin laajamittaisen toiminnan mahdollistavia vapaaehtoisia Ilveksessä on yli 1000 kappaletta. Tässä yhteydessä on jälleen kerran hyvä hetki kiittää vapaaehtoistekijöitä tärkeästä roolistanne keltavihreän perheen eteen sekä merkittävästä lasten ja nuorten eteen tehtävästä työstä, KIITOS!