Ilves tasasi pisteet HJK:n kanssa kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Hovikuvaaja Joope Erkkilä oli kameroineen paikalla.

 

Ilveksen A-pojilla on lauantaina pelissä Suomen mestaruus! Keltavihreät kohtaavat sarjan päätöskierroksella Vuoreksessa sarjajumbona olevan HJS:n. Ottelu alkaa Ilves-kentällä lauantaina kello 13.

P20 SM-sarja on ollut tänä vuonna aivan äärimmäisen tasainen, sillä kuusi ensimmäistä joukkuetta ovat viiden pisteen (23-18) sisällä. Näin ollen peräti kuudella joukkueella on mahdollisuus mitaleille ja mestaruuskin on mahdollinen neljälle ryhmälle.

Sarjakärjessä päätöskierrokselle lähtevä Ilves on 23 pisteessä, Atlantis FC 22:ssa, FC Honka ja HJK 20:ssä. Pori Akatemia YJ:llä pisteitä on kasassa 19 ja Grankulla IFK:llakin 18.

Atlantis FC vierailee päätöskierroksella Vaasassa VPS J:n vieraana, GrIFK isännöi FC Honkaa. HJK vierailee Pirkanmaalla NoPSin vieraana ja porilaiset isännöivät Satakunnassa VJS:ää.

Sarjataulukkoon voi tutustua tarkemmin Palloliiton Tulospalvelussa: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/P20SM!spljp23/group/1.

 

A-poikien Suomen mestaruus olisi manselaisille harvinaista herkkua

A-poikien valmentaja Mikko Rainio on tehnyt joukkueen ja taustojen kanssa hyvää työtä jo pidemmän aikaa. Mikko on valmentanut varsinkin 2005-syntyneiden ikäluokkaa Ilveksessä jo toistakymmentä vuotta. A-poikien Suomen mestaruus olisi näin ollen hieno kruunu niin pelaajien kuin Mikonkin matkalle.

Lauantaina on haussa Ilveksen A-poikien historian toinen Suomen mestaruus. Edellinen mestaruus varmistui lähes päivälleen kolme vuotta takaperin, 10.10.2020, kun Ilves kaatoi KuPSin Pohjois-Savossa maalein 1-6 ja varmisti samalla mestaruuden. Sitä edeltävän pytyn tamperelaisjoukkueille oli varmistanut TKT, vuoden ollessa 1958 (!). Ihan joka päiväisestä leivästä ei siis ole kyse.

Vuoden 2020 Suomen mestarien riveissä pelasi sittemmin Veikkausliigastakin tuttuja kasvoja. Joukkuetta edustivat muun muassa Noel Hasa, Oiva Jukkola (osui päätöskierroksella KuPS:n verkkoon), “Leksa” Kyllönen (osui kahdesti päätöskierroksella KuPS:n verkkoon), Turkkiin äskettäin siirtynyt “Jape” Laine, TamU:ssa isoja minuutteja tällä kaudella pelannut Taha Özcelik (osui päätöskierroksella KuPS:n verkkoon) sekä Vepsussa viidessä liigaottelussa tällä kaudella pelannut Teemu Hytönen.

Aika näyttää, että ketä nykyisestä joukkueesta nousee ensin Ilveksen edustusjoukkueen riveihin ja sitä kautta kansainvälisille kentille. Edellisen joukkueen valmennustiimissä oli mukana muun muassa muuan Joni Lehtonen, joka vietti viime viikon lauantaina 50-vuotisjuhliaan Helsingin Olympiastadionilla, juhlimalla Suomen Cupin mestaruutta.

Tämän vuoden mitaliehdokkaissa on jotakin tuttua, kun sarjan loppusijoituksia peilaa kolmen vuoden takaiseen. Syksyllä 2020 SM-sarjan toiseksi sijoittui Atlantis, kolme pistettä Ilveksen perässä ja kolmanneksi puolestaan HJK, neljä pistettä Ilvestä jäljessä..

 

Etkoja ja jatkoja

Etkoina P20 SM-sarjan ottelulle toimii P12 Ykkösen kamppailu Ilves Alfan ja TPS:n välillä. Tuo ottelu laitetaan käyntiin Vuoreksessa kello 10:45.

Mahdollisten Suomen mestaruuden juhlistamisten jälkeen Ilves-kentällä potkaistaan liikkeellä P15 Liiga Etelän ottelu Ilves – KäPa kello 15. Ilves lähtee otteluun sarjan kakkospaikalta ja on varmistanut jo mitalin, mutta päätöskierroksen ottelu ratkaisee onko väri hopeinen vai pronssinen.

Ja vielä kirsikkana kakun päälle, Ilves-kentällä pelataan P13 Liiga Etelän matsi Ilves – EPS, joka alkaa kello 17. Myös tässä ottelussa on pelissä mitaleja, sillä Ilves on sarjassa kolmantena. Pisteen edellä makaa FC Espoo, joka kohtaa päätöskierroksella sarjan voiton varmistaneen Gnistanin. Ilvesläisten kaulaan pujotetaan näin ollen joko hopea- tai pronssimitalit.

Elämme jännittäviä aikoja!

Ilves-kentän kahvio palvelee Vuoreksessa aina aamukymmenestä iltakuuteen saakka. Tervetuloa lauantaina Vuorekseen.

A poikien Suomen mestarit 2020

Skouttaapas tuttuja naamoja P20 SM-sarjan mestaruusjoukkueesta syksyltä 2020!