On tullut jälleen aika nostaa Kuukauden vapaaehtoinen jalustalle. Huhtikuun 2023 Ilves jalkapallon Kuukauden vapaaehtoinen on Ilveksen moniottelija Petteri Lehtonen!

Ilves Futis-Liigan kasvatti ”Pete” pääsi kertomaan itsestään lisää omin sanoin.

Kerro kuka olet ja mitä teet? Ilveksen parissa ja jos tahdot, niin “oikeastikin”?

”Olen Petteri Lehtonen, pienen tyttölapsen iskä Kaukajärveltä. Toimin tällä hetkellä Futis-Liigassa Annala/Kaukajärven F7-6- sekä F5-tyttöjen valmentajana ja kaupunginosan yhdyshenkilönä. Edellä mainittujen lisäksi toimin myös Ilveksen SLO:na, eli Veikkausliiga-joukkueen ja kannattajien välisenä yhdyshenkilönä.”

Millainen on oma suhteesi Ilvekseen, milloin ja miten se alkoi? Ja kuinka päädyit Idän alueella yhdyshenkilöksi?

”Kaikki alkoi tietenkin Ilves Futis-Liigasta! Elettiin 90-luvun alkua ja harjoituksiin mentiin kavereiden perässä, kuten usein nykyäänkin. Lentävänniemen kaupunginosatreeneistä kiikutin kotiin ilmoittautumislomakkeen ja siitähän se homma sitten lähti käyntiin. Futis-Liigan lisäksi kävin joukkuekavereiden kanssa seuraamassa Ilveksen pelejä Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Ja tietysti Tammelan itäpäädyssä.

2008 oli itselleni merkittävä vuosi, kun Ilves palasi Palloliiton sarjoihin Miesten Kakkoseen. Kävin valokuvaamassa harjoituksia ja tarjosin kuvia Ilveksen manageri Tomi Erolalle. ’Edu’ nappasi allekirjoittanutta hartioista ja yhtäkkiä olinkin mukana edustusjoukkueen toiminnassa. Joukkueen ja jalkapallojaoston parissa tuli tehtyä muutama vuosi hommia, kunnes siirryin pieniä talkoojuttuja lukuun ottamatta katsomon puolelle. Ja jälleen tietysti Tammelan itäpäätyyn.

Kun oma muksu kasvoi lopulta F-juniori-ikäiseksi, hänet ilmoitettiin tietysti mukaan Ilves Futis-Liigaan. Idän yhdyshenkilönä toiminut Tammisen Minna kiirehti ilmoittamaan minut myös F7-6-tyttöjen valmentajaksi. Ja näinhän sen toki pitääkin mennä, että halukkaat ja potentiaaliset toimihenkilöt napataan terävästi mukaan!

Tyttären harrastus ja oma ’valmennusura’ jatkui heti ympärivuotisena Talvitoiminnan sekä talven taitokoulun myötä. Toiminta vei mennessään ja yhdyshenkilötehtävät alkoivat kiinnostaa.”

Ehkä edelliseen jatkokysymyksenä, mitä ilvesläisyys merkitsee sinulle?

”Ilves merkitsee itselleni varmasti eniten perinteitä ja yhteisöllisyyttä. Arvostan myös seuran suurta roolia yhteiskunnassa: Ilves on todella merkittävä lasten ja nuorten liikuttaja, unelmien mahdollistaja ja toteuttaja.”

Miltä Ilves Futis-Liigan 48. toimintakausi näyttää yhdyshenkilön silmin?

”On ollut upeaa nähdä, kuinka talven valmistelut konkretisoituvat kentillä. Kiireisten kevätviikkojen jälkeen kaiken tehdyn työn kruunaavat kentillä juoksevat iloiset naperot, motivoituneet toimihenkilöt ja lapsiaan kannustavat vanhemmat. Vaikka itse kautta on edetty vasta reilun viikon verran, niin uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että tästäkin kaudesta tulee osallistujilleen ikimuistoinen.”

Miksi suosittelisit toimintaan mukaan lähtemistä? Joko pelaajana tai vapaaehtoisena?

”Toiminnan parhaita puolia ovat ehdottomasti uudet kaverit ja jalkapallon perustaitojen oppiminen. Harjoitukset luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja pelitapahtumat synnyttävät unohtumattomia hetkiä – sellaisia, joita moni muistelee vielä aikuisenakin. Ilves Futis-Liiga on monelle ensikosketus futikseen, mutta toisaalta joillekin myös ponnahduslauta suurempiinkin jalkapallounelmiin.

Vapaaehtoiselle haluan sanoa, että on roolisi sitten mikä tahansa, niin teet todella tärkeää ja arvostettavaa työtä luoden lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa tätä hienoa lajia ja synnyttäen pysyvän liikunnan kipinän loppuelämän evääksi. Jos sinulla on omia lapsia, niin vapaaehtoisena pääset todella lähelle lapsesi harrastusta ja kasvamista. Futis-Liiga -toiminta on monen perheen yhteinen harrastus. Niin ja saavathan täällä aikuisetkin uusia kavereita!”

Täysin vapaa sana, mahdollisia terveisiä lukijoille?

”Lopuksi haluan toivottaa oikein hyvää futisvuotta kaikille! Käykäähän katsomassa lasten harjoituksia ja pelejä sekä osallistukaa rohkeasti Ilveksen toimintaan. Lisäksi kannustan käymään koko perheen voimin myös seuran muissa tapahtumissa ja edustusjoukkueiden otteluissa. Näin vahvistatte lapsen jalkapallokipinän syntymistä, vaalitte jalkapalloperinteitä ja vankistatte tamperelaisille tärkeää seurakulttuuria.”

 

Isot onnittelut Petterille!

Kaikkien Ilveksen Kuukauden vapaaehtoisten jutut löytyvät täältä: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/.